2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink


Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 01. 17.
Dióssi Csaba: 2019 az áttörések éve lesz

A városi médiumoknak adott újévi nyilatkozatában Dióssi Csaba polgármester az áttörések évének nevezte 2019-et, melyben az útépítéseknek és az M2 bővítésének köszönhetően normalizálódhat és jelentősen csökkenhet a Dunakeszin áthaladó közúti gépjárműforgalom.

Az idei fejlesztési tervekről elmondta, hogy – sok egyéb mellett - új bölcsőde, óvoda, sportcsarnok, parkolók, kerékpárutak épülnek, az SZTK-n kívül megújul a Liget utcai és a Barátság úti orvosi rendelő is.

Dióssi Csaba nyilatkozata kezdetén sikerekben gazdag boldog új évet kívánt Dunakeszi valamennyi polgárának, akikkel együttműködve az önkormányzat terve és reménye szerint még élhetőbbé formálják a települést. Az önkormányzat legfontosabb céljai közt említette egy olyan élhető kisváros további építését, ahol mindenki otthon érzi magát, hozzájut a számára szükséges szolgáltatásokhoz. Mint fogalmazott: a lakosság és a helyi vállalkozások által befizetett adóval ésszerűen gazdálkodnak, és arra fordítják, hogy minél komfortosabb várost építsenek. Ennek bizonyságaként itt tett említést a 2018. évi polgármesteri beszámolóról, melyben az elmúlt évben elvégzett fejlesztéseket, a város intézményeinek működését, Dunakeszi kulturális, sport- és közösségi életét mutatták be a lakosságnak, a kiadványt minden háztartásba eljuttatták.

Élhető kisvárost építünk

Dióssi Csaba polgármester kiemelte, hogy a 2014-19-ig tartó önkormányzati ciklus utolsó éve rendkívül erős lesz, melyben a mindennapi építőmunka mellett két választást is tartanak. A részletekről szólva kifejtette, hogy mindennek az alapja a jó közösség, melynek tovább építését fontosnak tartják. Örömét és elismerését fejezte ki, hogy a lakosság körében nagyon népszerűek a Programiroda által szervezett városi rendezvények. A rendkívül színes és tartalmas programokat felvonultató kínálatot tavasszal újabbakkal bővítik – tette hozzá.

A városi beruházásokról és fejlesztésekről elmondta, hogy számos területen, nagy jelentőségű projektet újra kellett tervezni a drasztikus építőanyag áremelkedések és a megnövekedett munkaerő költségek miatt. Ezzel együtt bízik abban, hogy 2019-ben több beruházást is sikerül befejezni.

Bölcsődei és óvodai fejlesztések, sportlétesítmények építése

Az óvodai és bölcsődei fejlesztéseket is érinti a drágulás, ám ennek ellenére idén megnyílik Alagon a négycsoportos bölcsőde, melynek már elkészült az épülete, már csak a közműfejlesztés, és az útépítés van hátra. Az ugyancsak az Alagliget lakóparkban létesülő új óvoda építésére kiírt versenytárgyalás lezajlott, így elképzelhető, hogy még idén el tudják indítani a beruházást.

Hasonló helyzet miatt húzódott át 2019-re a Duna-parti nyílt vízi edzőközpont építésének kezdete. - A kivitelező kiválasztása folyamatban van, így minden esély megvan rá, hogy még ebben az évben elkészül a sportlétesítmény és jövőre már igénybe is vehetik a sportolók mellett a gyerekek és a felnőttek is. Elindult a Magyarság sportpályán állami forrásból épülő futsal,- és kézilabda sportcsarnok közbeszerzési eljárása. Az önkormányzat biztosította az önrészt a VSD Fóti úton épülő edzőcsarnokához – jelentette ki Dióssi Csaba, aki elmondta; folyamatban van az atlétikai központ építése is. A rendkívül élénk városi sportélet további bővülését szolgálja majd a Rákóczi úton létesülő harcművészeti központ, melynek felújítását támogatja az önkormányzat.

Állami beruházások

A polgármester az állami beruházásként megvalósuló fejlesztésekről szólva kiemelte; felújítják a MÁV Nagyállomás épületét, és többszöri közbeszerzési eljárás után a történelmi időket megélt vasúti épület mellett megépül az új járási központ. A Radnóti Miklós Gimnázium teljes energetikai felújítása is megvalósul, amire már másfél éve meg volt a 800 millió forint, és reméljük, hogy idén nyáron a felújítást szervező állami cég megvalósítja a beruházást.

Köztéri felújítások, parkolók építése

Önkormányzati forrásból parkosítják a városi köztemetőt, szóróparcellát építenek a bejárat és a ravatalozó között. Felújítják a gyártelepi vasútállomás lakótelep felőli oldalát, parkolókat építenek a Katonadomb déli oldalánál, a régi garázsor helyén. Ötven parkolóhely épül a Temető utcában, az Attila szobornál, a Fő út 37. számnál 30 gépkocsi beálló létesül, míg a Szent István parkban is építenek újabb parkolókat.

A Kőrösi iskola melletti parknál szabadtéri fitneszközpont létesül, futópályával és kulturált, pihenésre alkalmas környezettel. Ugyanott felújítják a régi KRESZ parkot is.

Kerékpárutak

A város polgármestere újévi nyilatkozatában kiemelte, hogy hosszú évek után állami beruházásban végre megépül Budapest és Dunakeszi között az EuroVelo6 kerékpárút hiányzó szakasza, amely az Auchan körforgalomnál fordul a Duna-partra. Egy rövid becsatlakozó szakaszt, a Lukoil és az Auchan körforgalom között az önkormányzat saját forrásából építi meg. Ugyancsak városi költségvetésből készül a Fóti út és a Szent István iskola között épülő kerékpárút, amely mellett felújítják az útpálya burkolatot is.

Folytatódnak a járda és útfelújítások. A tervekben szerepel a lakótelepi Tallér és Garas utca felújítása mellett a Rákóczi út vasút felőli része is, ha sikerül előteremteni rá a forrást – mondta a városvezető.

 

Közlekedés, az M2 bővítése, összekötő út építése

2019-ben befejezik az M2 2x2 sávosra történő bővítését, várhatóan idén elkészül Dunakeszi és Göd határában az M2-est a 2. sz. főúttal összekötő út is. A két nagy jelentőségű beruházásnak köszönhetően – a Dunakeszi körül kialakuló körgyűrű révén – érzékelhetően csökken a város gépjárműforgalma. – Az úthálózatok bővítésének eredményeként 2019 az áttörések éve lesz Dunakeszi életében – mondta optimistán a polgármester, aki hozzátette: - Úgy alakítjuk majd a forgalmi rendet, hogy az átmenő forgalmat eltereljék a városból. Reményeim szerint 2020-ban teljes mértékben normalizálódik városunk közlekedési helyzete.

Itt mondta el Dióssi Csaba, hogy a lakosság közúti terheinek enyhítése érdekében az állami utak gyorsabb ütemű felújítása érdekében az önkormányzat saját költségén elkészíttette ezen utak (pl. 2-es főút, Kossuth Lajos utca, Fóti út) felújítási terveit.

Egészségügyi intézmények fejlesztése

Az egészségügyi ellátásról kifejtette, hogy minden adott ahhoz, hogy a 21. század igényeinek megfelelő szolgáltatást nyújtsanak, ám a felújítások, fejlesztések átmeneti kellemetlenséggel járnak. Idén elkészül az SZTK teljes körű felújítása, bővítése, valamint az újabb parkolók kiépítése is. Javában tart a Liget utcai orvosi rendelő felújítása és bővítése, ahová a háziorvosok mellett az orvosi ügyelet és a mentőállomás költözik. Megújul a Casalgrande téri orvosi rendelő is. Az átmeneti időszakban a gyártelepi MÁV-rendelőben fogadják a betegeket az orvosok.

Tovább bővül a térfigyelő kamerarendszer

A város közbiztonságát jelentősen javító térfigyelő kamerarendszert a jelenlegi hetvenről 150-re bővítik. Dióssi Csaba külön hangsúlyozta a kamerarendszer hatékonyságát, amely hozzájárul a rendőrség eredményes felderítő munkájához. – A tények, a számok azt mutatják, hogy az utóbbi években felére csökkent a városban elkövetett bűncselekmények száma – mondta, elismerve a Rendőrkapitányság bűnmegelőző és felderítő tevékenységét is.

A májusi és az őszi választásokról

A város polgármestere a Telekeszi TV riporterének kérdésére elmondta, hogy az elmúlt években megvalósított fejlesztések, beruházások a jól prosperáló magyar gazdaság teljesítményének, a helyi vállalkozások és a lakosság adóforintjaiból származó bevételeknek és az önkormányzat rendkívül fegyelmezett, racionális, a költségeket minimalizáló gazdálkodásának az eredménye. – A közösen elért megtakarításokat a fejlesztésekre fordítjuk – mondta Dióssi Csaba, aki újévi nyilatkozata végén a májusi Európa Parlamenti és az őszi önkormányzati választásokról röviden elmondta: a hivatal felkészült mindkét választás adminisztrációs feladatainak ellátására. Reményei szerint a lakosság értékeli azt az összefogást, azt az eredményes munkát, melyet 2014 óta végeznek. Polgármesterként bízik benne, hogy a jelenlegi képviselő-testület soraiban nem lesz érdemi változás az őszi választás után sem, megmarad a jelenlegi mag, továbbra is élvezik az emberek bizalmát.

 Vetési Imre (Dunakeszi Polgár)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Püspökké szentelték a Váci Egyházmegye új főpásztorát, Marton Zsoltot (2019. 08. 25.)Világbajnok lett a dunakeszi Hagymási Réka, bronzérmes Lucz Anna (2019. 08. 23.)Kozsuch Zsolt helyettes plébános: Búcsúzó gondolatok (2019. 08. 22.)Délután kialakulhat egy-egy zápor (2019. 08. 22.)Akit Erdély mindig visszavár - Tuzson-Berczeli Péter kolozsvári sikere (2019. 08. 22.)Nemzeti ünnep határok nélkül (2019. 08. 22.)Dióssi Csaba polgármester bejelentette, hogy újra elindul a választáson (2019. 08. 22.)Kiss Zsolt: "Az MSZP-vel teljesedett ki ellenzéki összefogás Vácon" - Dr. Bóth János, a szocialisták elnöke továbbra is dr. Néveri Istvánt támogatja (2019. 08. 21.)"Felkelt a mi napunk, István a mi urunk…" (2019. 08. 21.)Nyári tárlat 2019 (2019. 08. 20.)Rétvári: Napjainkban is európai politikát formáló tényező Magyarország (2019. 08. 20.)Csokonai Vitéz Mihály-díjat kapott a Vox Humana (2019. 08. 20.)Sarokkőnek lenni önmagában is kihívás (2019. 08. 19.)Kiütéses győzelem a bajnoki nyitányon - VS Dunakeszi - Pilisi LK-Legenda 6-0 (2-0) (2019. 08. 17.)VSD célja a bajnokság megnyerése - Rajt előtti interjú Kecskés Zoltán edzővel (2019. 08. 17.)
| Következő 15 |