2019. június 25. kedd - Vilmos Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 12. 09.
Balczó András lett Pest megye díszpolgára - Két gödi is a díjazottak között

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 359 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat - elismerve a közművelődés...

... a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket; s ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím is. A közgyűlés köszönetet mond mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

Az ide ünnepséget Harrach Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg. Elmondta, hogy a megyenapi díjazottak hozzájárulnak Pest megye identitásának erősítéséhez. Hozzátette, hogy a Megyenap pedig jó példa arra, hogy egy nagyobb közösség is igényli az összetartozás élményét.

„A mai ünnepségnek hagyománya van: múltja, történelme és jelentése. Hogy mi, Pest megyei emberek, magyarok, itthon és szerte a nagyvilágban fogjuk egymás kezét. Számon tartjuk a nekünk fontos embereket és értékeket - jelentette ki Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, majd hozzátette: Ma azok miatt vagyunk itt, akik minden egyes nap, újra és újra, megteremtik a magyarok közösségét. Azok miatt, akik képesek a cselekvésre; akik példamutató, elhivatott és elkötelezett erőfeszítésekkel vállalnak többet, olyan ügyekben, melyektől mindannyiunk sorsa függ. Miattunk vagyunk itt, hogy köszönetet mondjunk nekik.”

A Megyenapon díjat vettek át:

Pest Megye Közgyűlése Díszpolgári címet adományozott Balczó András részére kimagasló sportolói eredményei és közéleti tevékenysége elismeréséül.

Balczó András háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok öttusázó, a Nemzet Sportolója. Tehetsége és hihetetlen akaratereje már korán a legjobbak közé emelte, 1960-ban Rómában tagja volt az olimpiai aranyérmes öttusa-válogatottnak. Saját maga edzőjeként 1963 és 1969 között sorozatban öt világbajnokságon nyert egyéni aranyérmet, az 1969-es budapesti diadal különösen emlékezetes maradt, mert a befejező napon ezrek futottak mellette és ünnepelték a Hármashatárhegyen. Csodálatos pályafutását végül 1972-ben, Münchenben sikerült megkoronáznia, harmincnégy évesen egyéniben is olimpiai bajnok lett. Feleségével budakeszi házukban élnek, amit Balczó András maga épített.

Régiónkból többen vehettek át elismerést, így:

Pest Megye Közgyűlése Év Polgárőre díjat adományozott Simonyi Zsolt részére a szentendrei emberek biztonsága és a helyi közösség fejlődése érdekében vállalt erőfeszítéseiért.

Simonyi Zsolt a Polgárőrség Szentendre Egyesület alapító tagja, 2012. óta annak elnöke, aki katonai és egyéb fegyveres testületi múlttal rendelkezik. Nagy hangsúlyt fektet a tagok képzésére, támogatja a fiatalok beépítését a polgárőrségbe. Határozott, magabiztos vezetőnek tartják. Az Egyesület munkája érdemeiért a Pest Megyei Rendőr Főkapitány elismerésében részesült 2014-ben. Tevékenységüknek köszönhetően javult a közbiztonság Szentendre városában, melyet a rendőrségi statisztikák is alátámasztanak.

Pest Megye Közgyűlése Testnevelési és Sport Díjat adományozott Wagner László részére, testnevelői munkájáért és a helyi közösség fejlődése érdekében vállalt erőfeszítései elismeréseként.

Wagner László 1994 óta él Gödön. Kézilabda edzőként rendszeresen külföldi tornákra járt csapataival, melyek tagjai közül többen élsportolók lettek. Később ő indította el a „Belépés családostul” mozgalmat, majd a Piarista Juniálist, mely a gödiek egyik kedvenc nyári rendezvényévé vált. Ebből nőtte ki magát a Gödi Jazz Napok, a Családi Koncertek és a Gödi Barokk Hétvége is. Ő indította el a sárkányhajózást Gödön, a városban népszerű „becsal” programokon rengeteg család vesz részt a gyalog- és biciklitúrákon, a sportmajálison, a váltó-és ügyességi versenyen, a szüreti futóversenyen, és az országban egyedülálló Családi Foci Kupán.

A Pest Megyei Népművelők Egyesülete 1996-ban alapította a Fekete dió díjat, amely a Vármegyeháza Díszudvarában egykor állt fáról kapta a nevét. A díjat azok a közművelődési szakemberek nyerhetik el minden évben, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak. A díj Janzer Frigyes Munkácsy-díjas, érdemes művész, szobrász alkotása.

Az egyesület elnöksége Feketedió díjat adományoz Szabó Imréné Zsuzsa, a Gödi József Attila Művelődési Ház igazgatója részére.

Szabó Imréné Zsuzsa, a József Attila Művelődési Ház közművelődési szakembere, szakmai igazgatója, Göd város kulturális életének elismert vezető személyisége. A közművelődési szakmában eltöltött 25 év alatt jelentős eredményeket ért el először, mint beosztott népművelő, később, mint igazgató. Olyan egyéniség ő, aki Göd település értékeit megőrizve szervezi és vezeti a lokális kulturális örökséghez kapcsolódó programsorozatokat. Szerteágazó szakmai munkáját mindenkor magas színvonalon látja el, tevékenységével erősíti a kulturális hagyományok ápolását. Igazgatóként eredményesen végzi az intézményben a szakmai folyamatok irányítását, a közművelődési formák megújítását. Természetének, emberségének nagyszerű példája a munkatársaival való közös munka eredményessége.

Pest Megye Közgyűlése Pest Megye Környezetvédelméért Díjat adományoz Ipolytölgyes Község Önkormányzata részére környezetvédelmi tevékenysége elismeréseként.

Az Alsó-Ipolymente-Börzsöny vidék alig több mint 400 fős településén a környezetvédelem ügye földrajzi adottságai és gazdasági környezete miatt az átlagosnál is fontosabb. A civil és önkormányzati tevékenységek összekapcsolódnak a környezet védelmének érdekében. A szelektív hulladékgyűjtés, az összes illegális hulladéklerakat felszámolása, a sétányok ösvények megtisztítása, az utak menti fasorok, és zöldfelületek folyamatos ápolása együtt történik a községben élőkkel. A természetes környezet megóvása, fejlesztése, a környezettudatos szemlélet kialakítása folyamatos munkát kíván, amihez további sikereket kívánunk. A díjat Radnai Bertalan polgármester vette át.

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése Kulturált Települési Környezet Díjat adományoz Szokolya Község Önkormányzatának adományozza a település átfogó fejlesztéséért.

Szokolya a Börzsöny ölelésében fekvő 2000 főnél kevesebb lélekszámú település, mely az elmúlt évek során felújította az óvodáját, iskoláját, felépített egy környezetébe illő, korszerű Egészségházat, a patak rendezése során pedig pihenőparkot alakított ki. Jánosi János főépítész iránymutatásával számos lakóépület is megújult, az utcai homlokzatok hagyományőrző átalakításával. A községben végrehajtott fejlesztések bizonyítják, hogy egy kis település is képes csodákat alkotni. A díjat a község polgármestere, Némethné Pintér Csilla vette át.

 Forrás: pestmegye.hu
Fotók: Fényes Gábor

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Aláírták a szerződést - Kezdődik a Dunakeszi MÁV-Nagyállomás felújítása (2019. 06. 24.)Megújul a Dunakeszi-Gyártelepi MÁV-állomás környezete (2019. 06. 24.)Játssz velünk! Nyerd meg Péntek Enikő Zóna edzés DVD-jét! (2019. 06. 24.)Várja a családi, baráti társaságokat a piknik park (2019. 06. 24.)Két olimpiai bajnok tanítvány, Hesz Mihály és Gyulay Zsolt köszöntötte a váci kajak-kenu nagy "Öregjét", a nyolcvanéves Babella Lászlót (2019. 06. 23.)Ipoly Feszt: Kemence Bogányi Gergely és a Vox Humana énekkar fantasztikus koncertjével nyitott (2019. 06. 22.)Megnyílt az első Ipoly Feszt és a Szobi Városnapok (2019. 06. 21.)Vasárnapig marad a záporos-zivataros idő (2019. 06. 21.)Duna-parti délután (2019. 06. 20.)Nyári karbantartási munkák a Váci Tankerületi Központ iskoláiban (2019. 06. 19.)A tavasz első leheletével, a nyár első sugaraival (2019. 06. 19.)Duna-parti piknik parkot avat a váci Rotary Club (2019. 06. 19.)Kammerer Zoltán 41 évesen is bizonyít (2019. 06. 19.)Változik a forgalmi rend a 2. számú főúton Göd-Dunakeszi között (2019. 06. 18.)Társulatok és egyéni művészek nevezését is várja idén a VersFesztivál (2019. 06. 18.)
| Következő 15 |