2019. február 16. szombat - Julianna Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 10. 12.
Zöldséges üvegtészta saláta

Az üvegtészta egy Ázsiában népszerű tésztafajta, amely vékony, akár a cérnametélt, és átlátszó, amikor megfő. A más néven celofántésztát, a kínaiak mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Az élelmiszer glikémiás indexe 33, ami alacsony, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel. Kalóriaértéke szintén alacsony, tehát nem csak diétázók, hanem fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

A kínaiak több néven is ismerik - fenszi, tungfen -, japánul haruszame, koreaiul tangmjon, a vietnami neve pedig; mien. Használatos egytálételekben, levesekben, töltött tésztákban is, de salátákban, sőt italokhoz is felhasználják. Önmagában íztelen tésztaféleség.

Hozzávalók:

2 db közepes kígyóuborka (kb 40 dkg)

1 db közepes sárgarépa (kb 20 dkg)

1 cs. üvegtészta (10 dkg)

4 evőkanál világos szójaszósz

3 evőkanál fehérborecet

2 gerezd fokhagyma

ízlés szerint őrölt fehérbors, só, 2 evőkanál olivaolaj

1 liter vizet kevés sóval forraljunk fel. Ha felforrt, öntsük egy tálba, és tegyük bele a tésztát tíz percig duzzadni. Amíg a tészta duzzad, reszeljük le a fokhagymát, és keverjük össze a hozzávalókkal. A megtisztított répát hámozzuk meg, az uborkát ne. Mindkettőt karikázzuk fel kb. fél cm-es vastagságúra, majd vágjuk julienne-re. Ha ez megvan, öntsük rá az ecetes öntetet - ha kevés, adhatunk hozzá a tészta levéből is -, és keverjük össze az időközben kihűlt főtt tésztával.

a kép illusztráció - forrás: pixabay.com

Ha csípősen jobban szeretjük, kevés chili paprikát is apríthatunk bele. Legalább egy órán át pihentessük, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.



Frissített!

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Állomásfejlesztéseket hajt végre térségünkben is a MÁV (2019. 02. 15.)A kiváló zenészre emlékezve... (2019. 02. 14.)Avokádókrém (2019. 02. 14.)Tuzson: A családvédelmi akcióterv a helyi családokat is erősíti (2019. 02. 14.)Életmentő családnak mondott köszönetet a polgármester (2019. 02. 13.)Rétvári: Óriási támogatás a családoknak (2019. 02. 13.)Késhegyi László
1947 - 2019 (2019. 02. 13.)
A Radnóti Miklós Gimnázium évek óta top helyen a középiskolák rangsorában (2019. 02. 12.)Szentendrei Tavaszi Fesztivál (2019. 02. 12.)Jelentkezz a Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekversenyre! (2019. 02. 12.)Dunakeszi: Házasság hete (2019. 02. 11.)Ha a gyermek túl korán kezdi el az iskolát (2019. 02. 11.)Esős, felhős idő, erős széllel (2019. 02. 10.)Házasság hete Szentendrén (2019. 02. 08.)Szentendrei Karnevál (2019. 02. 08.)
| Következő 15 |