2019. április 24. szerda - György Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 10. 12.
Zöldséges üvegtészta saláta

Az üvegtészta egy Ázsiában népszerű tésztafajta, amely vékony, akár a cérnametélt, és átlátszó, amikor megfő. A más néven celofántésztát, a kínaiak mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Az élelmiszer glikémiás indexe 33, ami alacsony, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel. Kalóriaértéke szintén alacsony, tehát nem csak diétázók, hanem fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

A kínaiak több néven is ismerik - fenszi, tungfen -, japánul haruszame, koreaiul tangmjon, a vietnami neve pedig; mien. Használatos egytálételekben, levesekben, töltött tésztákban is, de salátákban, sőt italokhoz is felhasználják. Önmagában íztelen tésztaféleség.

Hozzávalók:

2 db közepes kígyóuborka (kb 40 dkg)

1 db közepes sárgarépa (kb 20 dkg)

1 cs. üvegtészta (10 dkg)

4 evőkanál világos szójaszósz

3 evőkanál fehérborecet

2 gerezd fokhagyma

ízlés szerint őrölt fehérbors, só, 2 evőkanál olivaolaj

1 liter vizet kevés sóval forraljunk fel. Ha felforrt, öntsük egy tálba, és tegyük bele a tésztát tíz percig duzzadni. Amíg a tészta duzzad, reszeljük le a fokhagymát, és keverjük össze a hozzávalókkal. A megtisztított répát hámozzuk meg, az uborkát ne. Mindkettőt karikázzuk fel kb. fél cm-es vastagságúra, majd vágjuk julienne-re. Ha ez megvan, öntsük rá az ecetes öntetet - ha kevés, adhatunk hozzá a tészta levéből is -, és keverjük össze az időközben kihűlt főtt tésztával.

a kép illusztráció - forrás: pixabay.com

Ha csípősen jobban szeretjük, kevés chili paprikát is apríthatunk bele. Legalább egy órán át pihentessük, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.



Frissített!

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Göd: Jubileumi ünnepség (2019. 04. 24.)Új kormányablakot avattak Vácon (2019. 04. 23.)Dunakeszi Vízitúra Kupa - 2019 (2019. 04. 23.)Napközben esőre, szélre egyaránt számíthatunk (2019. 04. 23.)Göd: Életműdíjat vehetett át Koncz Gábor színművész (2019. 04. 23.)Dr. Beer Miklós: Húsvét jegyében (2019. 04. 20.)Helytörténet: Húsvét a régi Dunakeszin (2019. 04. 20.)M2: az ünnep alatt nem lesz változás a forgalmi rendben (2019. 04. 19.)Két éve nem volt ilyen magas a pótdíjak utáni befizetések összege (2019. 04. 19.)Parányi adomány Húsvétkor (2019. 04. 19.)Megtartotta első ülését a Zöld Híd társulás az új elnök levezetésével (2019. 04. 18.)Sződligeten is gyűjtenek a Notre-Dame újjáépítésére (2019. 04. 18.)Húsvét alkalmából csomagokat juttattak családoknak (2019. 04. 17.)Rétvári: Megújulnak falvaink (2019. 04. 17.)Fókuszban a Kosdi úti kereszteződés (2019. 04. 17.)
| Következő 15 |