2019. június 25. kedd - Vilmos Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 09. 23.
Esett az eső, de mindenki szedte!

Kétszázötvennél is többen vettek részt a 2018-as Dunakeszi Önkéntes Köztisztasági Napon.  Szeptember 22-én délelőtt tíz órakor a város 16 helyszínén gyülekeztek az önkéntes csapatok. (Gyártelepi állomás környéke, lakótelepi óvoda, Duna-part, Tetétlen-dűlő, Tóvárosi játszótér, több kiserdő, Fenyő lakópark környéke, Körönd és környéke, Toldi dombliget, több zöldterület és külterület stb.) Bár a délelőtti szél és eső nem sok jóval kecsegtetett, ennek ellenére nem volt csapat, aki visszakozott volna.

Pedig beszéltünk sokakkal és felajánlottuk az „esőnap” lehetőségét. Volt, aki méltatlankodva, volt, aki nevetve, legyintve utasította vissza: „Nem ijedünk meg egy kis esőtől!” - mondták többen. Így a csapatok tíz óra körül nekiindultak. A kis óvodásoktól egészen a nyugdíjas, idősebb emberekig mindenki szedte. Többen még kisbabával is kijöttek.

A szervező Környezetvédelmi Tanácsadó Testület nagy tisztelettel köszöni mindenkinek, az egész város nevében az áldozathozatalt! Mi, szervezők a vízmű bekötő útnál dolgoztunk, és öröm volt látni az elszántságot, a munkától és széltől kipirult arcokat, és a zord körülmények ellenére sem panaszt, sem méltatlankodást nem hallottunk senkitől. Példamutató volt az a fegyelem, ahogy a csapatok mozogtak, ahogy jelentették a munka végét, és köszönjük a sok fényképet is, amit elérhetőségünkre küldtek. Egy idei örömteli tapasztalat: A legtöbb helyről az a visszajelzés érkezett, hogy nem volt annyi szemét, mint az előző években. Talán-talán felelőtlenebb lakótársaink is kezdik belátni, hogy környezetünket jobban kell óvni, és talán ehhez a mi közös munkánk példája is hozzájárult, valamint az, hogy szerencsére egyre többen szerveznek kisebb-nagyobb hasonló akciókat.

Az egykori strandtól induló csapat lelkesedését mutatja, hogy még utolsó pillanatban is elküldtek valakit melegebb ruháért, de vissza nem fordultak. A kis óvodások és szüleik, valamint az óvónénik mind mosolyogva vették át az eszközt és varázsolták tisztává a lakótelepet, különösen a piac környékét, ami nagyon elhanyagolt volt.

A cserkészek összehangolt, katonás munkával viszonylag hamar végeztek, a megtöltött zsákok hadrendben sorakoztak a Béke úti parkolóban. A nagycsaládosok a lóversenypálya környékét tették rendbe, a Nádori és Kápolna utca sarkától. A tóvárosiak még a tóban is megmártóztak, emellett a játszótér környékén takarítottak. A nyugdíjasok és a hozzájuk csatlakozók mintaszerű rendet hagytak a Fóti úti és Kincsem úti fenyvesben. A Fazekas Mihály Általános Iskola tanulói Futaky Linda vezetésével egy kiserdőt takarítottak ki, a Móra Ferenc utca végén.

A Dunakeszi Korfball csapat igen nehéz pályán, nagy létszámban és hatalmas lelkesedéssel jelent meg, óriási mennyiségű anyagot mozgattak meg, több száz kiló lerakott hulladékot deponáltak. A Fenyő Lakópark Egyesület tagjai már a kezdő időpont előtt javában szedték.

A Programiroda munkatársai a Körönd környékét takarították, gyermekeikkel együtt. Az ő segítségüket az előkészítő munkákban is köszönjük! A János úti ovi munkatársai és a hozzájuk csatlakozók az állomás környékét és a Béke utat takarították ki. Lukácsi Bálinték a határba mentek, külterületeinket tisztogatták. Kárándi Dianáék a Toldi lakópark mögötti részen álltak helyt, és jelentették fegyelmezetten a készenlétet. A másik Dunai csapat a Csurgótól közelített az új strand felé - régi motorosokról van szó. Itt köszönjük a szervező munkát Csoma Attilának.

Külön kiemelnénk az Életfa Rehabilitációs Intézet lakóit és mentorukat, Török Leventét: az elejétől, évek óta velünk vannak, tudjuk, milyen hátránnyal indulnak, mégis példát mutatnak az egész városnak! Legnagyobb elismerés és tisztelet nekik! Köszönjük a Börzsöny Alapítvány munkatársainak, akik szintén kilenc (!) éve velünk vannak, töretlen lelkesedéssel. És mindenkinek, aki bármilyen részt vállalt a nap sikeréből.

Köszönjük azoknak, akik jelentkeztek ugyan, de közbejött valami: fegyelmezetten jelezték, így tudtunk kalkulálni helyszínnel, eszközzel, tartalék emberekkel. Akik köztük betegek, mielőbbi jobbulást kívánunk nekik!

Köszönjük az áruházaknak a támogatást, több mint százezer forintnyi értékkel járultak hozzá a sikerhez. Idén a Lidl, a Bauhaus, az Auchan, a Madách úti CBA, a Spar, és a Fóti úti Tesco támogatta eszközökkel a rendezvényt. Juhász Krisztiánnak köszönjük a beszerzést, Dunakeszi önkormányzatának a támogatást, a Közüzemi Nonprofit kft-nek a hulladék jövő heti elszállítását. Köszönjük Antalné Kovács Ilonának és a nyugdíjasoknak, Szerényi Mártának, Szabó Györgynek és feleségének, az Élő Reménység Alapítvány tagjainak, Antal Lászlónénak, Rédl Évának, Sey Noéminek, Barnáné Ágnesnek, Kordáné Sass Angélának és a János utcai ovi munkatársainak, Turbucz Zoltánnak és családjának, Naán Gábornak, a Holló Tímea vezetésével kivonuló Gyöngyharmat Óvodásoknak és szüleiknek, valamint az óvoda munkatársainak, Zumkó Anettnek, Havas Tündének, Juhász Krisztinának és családjaiknak, Dióssi Csabának, Sipos Dávidnak, Pandur Anikónak és Tölgyesi Péternek, Lukácsi Bálintnak és barátainak, a Német Nemzetiségi Önkormányzatból Pethő Krisztiánnak és a tóvárosi csapatnak, Bartók Máriának, a Szent Imre cserkészcsapatnak Pál Janka vezetése alatt, Török Leventének és az Életfa Intézet lakóinak, a Dunakeszi Korfball csapatnak és vezetőjüknek Nagy Bandornak, Kajos Gyulának és a Fenyő Lakópark Egyesület tagjainak, a Börzsöny Alapítványnak Kazi Róbert vezetésével, a Programiroda munkatársainak és családjaiknak, Csoma Attilának és a hozzá csatlakozóknak, a Dencső családnak, Jármai-Molnár Zsófiának és családjának, Kárándi Diánának és családjának, Kolcsár Istvánnak és Czáder Károlynak, a Dunakeszi Nagycsaládosoknak, Garai Tímeának, és azoknak a sokaknak, akik nem regisztráltak ugyan, mégis eljöttek – sokat tettek városunk tisztaságáért. Lehetne folytatni a méltató szavakat, de a lényeget úgyis érti mindenki: hetek telnek majd el, és mi nem tudunk meghatottság nélkül gondolni erre az esős, szeles, de mégis gyönyörű szombati napra, amelyen ismét megmutatkozott a Dunakesziek összefogása és elszántsága.

 

Köszönettel a Rendezett Városért és a Környezetvédelmi Tanácsadó Testület tagjai:

László Erzsébet

Balogh Beatrix

Budai János

Skripeczky Ákos

Antal László

Majkut József

Nyíri Márton
| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Aláírták a szerződést - Kezdődik a Dunakeszi MÁV-Nagyállomás felújítása (2019. 06. 24.)Megújul a Dunakeszi-Gyártelepi MÁV-állomás környezete (2019. 06. 24.)Játssz velünk! Nyerd meg Péntek Enikő Zóna edzés DVD-jét! (2019. 06. 24.)Várja a családi, baráti társaságokat a piknik park (2019. 06. 24.)Két olimpiai bajnok tanítvány, Hesz Mihály és Gyulay Zsolt köszöntötte a váci kajak-kenu nagy "Öregjét", a nyolcvanéves Babella Lászlót (2019. 06. 23.)Ipoly Feszt: Kemence Bogányi Gergely és a Vox Humana énekkar fantasztikus koncertjével nyitott (2019. 06. 22.)Megnyílt az első Ipoly Feszt és a Szobi Városnapok (2019. 06. 21.)Vasárnapig marad a záporos-zivataros idő (2019. 06. 21.)Duna-parti délután (2019. 06. 20.)Nyári karbantartási munkák a Váci Tankerületi Központ iskoláiban (2019. 06. 19.)A tavasz első leheletével, a nyár első sugaraival (2019. 06. 19.)Duna-parti piknik parkot avat a váci Rotary Club (2019. 06. 19.)Kammerer Zoltán 41 évesen is bizonyít (2019. 06. 19.)Változik a forgalmi rend a 2. számú főúton Göd-Dunakeszi között (2019. 06. 18.)Társulatok és egyéni művészek nevezését is várja idén a VersFesztivál (2019. 06. 18.)
| Következő 15 |