2018. szeptember 24. hétfő - Gellért Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 08. 20.
Szent Istvánt és az új kenyeret ünnepelték Gödön

Magyarország, akkor lehet sikeres, akkor válhat a régió vezető országává, ha az elkövetkezendő húsz évben képes lesz a magyar népesség növelésére a családtámogatás révén, a gazdaság erősítésére, és kulturális értékeink védelmére, és fejlesztésére – jelentette ki Tuzson Bence államtitkár, Göd országgyűlési képviselője, a városi ünnepség szónoka.

A gyönyörű Duna-parti környezetben, a Feneketlen tónál rendezett városi ünnepség Mráz Borbála népdalénekes szépen megszólaltatott énekével vette kezdetét augusztus 19-én, a kora délutáni órákban. A Himnusz közös eléneklése után Markó József polgármester ünnepi köszöntőjében 2019-re tekintett előre, amikor Göd várossá válásának 20. évfordulóját ünneplik. Felidézte a városi rang elnyerését követő időszakot, melyben a feltételek megteremtésére, a folyamatosan növekvő lakosság által elvárt igények kiszolgálására koncentráltak. Göd vonzerejét jól mutatja, hogy napjainkban már húszezren élnek a városban, ahová legtöbben a fővárosból költöztek.

– A következő néhány évben várhatóan újabb 3-4 ezer ember választja majd lakóhelyéül városunkat – jelentette ki a polgármester, aki szerint mindannyiuk feladata, hogy az itt élők közösségé váljanak, s együtt fogalmazzák meg a közös irányt.

Külön kiemelte; az elmúlt években gyümölcsöző együttműködést sikerült kialakítani a kormánnyal, melynek eredményeként több óvodát és iskolát építettek, bővítettek. – A kormány anyagi támogatásával újabb iskola épül Gödön – tette hozzá. Majd arról beszélt, hogy a település legnagyobb vállalkozása tovább bővíti tevékenységét, üzemét. Úgy fogalmazott; minden helyzetben a lakók érdekét és kényelmét szolgálja munkájával az önkormányzat.

A városvezető kiemelte, hogy a település életének jeles eseményét az évfordulóhoz méltó módon szeretnék megünnepelni, amelyért az elkövetkezendő egy évben sokat kell dolgozniuk.

– Az ünnepségen nemcsak azt szeretnénk mondani, hogy húszéves a város, hanem az alábbi eredményekkel tettük még emlékezetesebbé a jeles évfordulót. Ezért pedig rengeteget kell dolgoznunk, türelemmel el kell viselni a fejlesztésekkel, útépítésekkel járó átmeneti kellemetlenségeket. Abban kérem a segítségüket, hogy a fejlődés útját együtt, közös összefogással, sikeresen járjuk végig – mondta Markó József polgármester, aki befejezésül kellemes ünneplést kívánt.

- Államalapításunkat és Göd várossá válásának évfordulóját ünnepeljük – kezdte beszédét az ünnepi szónok. Tuzson Bence szerint a városi rang elnyerésének ünneplése alkalmat kínál az elmúlt időszakban végzett tevékenység áttekintésére is. Az eredmények sorában kiemelte, hogy Göd felkerült az innovációs világtérképre a városban működő Samsungnak köszönhetően. – A Samsung egyedülálló gyártást indított be Gödön, itt valósul meg a világ legnagyobb elektromos autó akkumulátor gyára. A bizalom jele is, hogy a világhírű cég Gödre települt, itt bővíti és fejleszti technológiáját, működését – fogalmazott a politikus, aki szerint mindezt úgy kell tenni, hogy a város számára is előnyös legyen.

Államalapítónkra emlékezve hangsúlyozta, hogy Szent István életét a nemzet, a magyarság megmaradásáért folytatott folyamatos küzdelem jellemezte. – A megmaradás kérdése mindig az alapkérdés, melyre mindig meg kell találni a választ. Erről minden generációnak újra és újra gondolkodnia kell, hogy mi az, ami biztosítja az ország fennmaradását, egy nemzetnek a megmaradását. Napjainkban is arról kell gondolkodnunk, hogy mi az, ami a nemzet hosszú távú fennmaradását biztosítja – fejtette ki.

Tuzson Bence úgy fogalmazott - Szent István példáján keresztül -, hogy a fennmaradás csak a fejlődéssel együtt értelmezhető, meg kell határozni egy nemzet távlati célját. – Mindenkinek a saját munkájában azon kell fáradoznia, hogy megtudjuk, és képesek legyünk meghatározni az ország jövőjét, és sorsát. Magyarország, akkor lehet sikeres, ha elkövetkezendő húsz évben képes lesz ennek az európai régiónak a központjává, a húzó erejévé válni – húzta alá az államtitkár, aki úgy véli ehhez szükséges a magyar népesség növelése a családtámogatás révén, a gazdaság erősítése, és kulturális értékeink védelme, és fejlesztése.

Hozzátette: - Mindannyiunknak feladata van abban, hogy az ország kultúráját, a bennünk lévő történelmünket, tudásunkat képesek legyünk és akarjuk átadni a következő nemzedékeknek.

Az új kenyér megáldását követően Markó József polgármester és Tuzson Bence országgyűlési képviselő a Pro Urbe kitüntetést adta át a városért végzett kiemelkedő tevékenységéért Nagyréti Tamásnak.

A városi önkormányzat által szervezett Szent István-napi ünnepség a Szózat eléneklésével zárult, majd folytatódtak a kulturális programok.Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: Ligeti Edina és KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Esett az eső, de mindenki szedte! (2018. 09. 23.)Padfestés és tótakarítás Tóvárosban (2018. 09. 23.)Családi nap és lecsófőző verseny (2018. 09. 23.)Zenei flashmob az Ipoly menti turizmus élénkítéséért (2018. 09. 22.)Búcsúzik a nyár (2018. 09. 21.)Fóti Szüret - Fóti Ősz (2018. 09. 21.)Zebegény - Panorámafutás (2018. 09. 21.)Színházak éjszakája (2018. 09. 21.)"Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak" (2018. 09. 20.)Évadnyitó gulyásparti (2018. 09. 20.)Balesetmegelőzési céllal ellenőríz a rendőrség (2018. 09. 20.)A Váci Fegyház és Börtön adománya a homokozó bölcsiseknek (2018. 09. 20.)Átadták a hatodik ovi-sportpályát Dunakeszin (2018. 09. 19.)Újabb sávot használhatnak az autósok az M2-es egy részén (2018. 09. 19.)Zenei flashmob a szlovák-magyar határon - Letkésnél hídzár lesz (2018. 09. 19.)
| Következő 15 |