2018. november 17. szombat - Hortenzia, Gergő Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 08. 20.
Szent Istvánt és az új kenyeret ünnepelték Gödön

Magyarország, akkor lehet sikeres, akkor válhat a régió vezető országává, ha az elkövetkezendő húsz évben képes lesz a magyar népesség növelésére a családtámogatás révén, a gazdaság erősítésére, és kulturális értékeink védelmére, és fejlesztésére – jelentette ki Tuzson Bence államtitkár, Göd országgyűlési képviselője, a városi ünnepség szónoka.

A gyönyörű Duna-parti környezetben, a Feneketlen tónál rendezett városi ünnepség Mráz Borbála népdalénekes szépen megszólaltatott énekével vette kezdetét augusztus 19-én, a kora délutáni órákban. A Himnusz közös eléneklése után Markó József polgármester ünnepi köszöntőjében 2019-re tekintett előre, amikor Göd várossá válásának 20. évfordulóját ünneplik. Felidézte a városi rang elnyerését követő időszakot, melyben a feltételek megteremtésére, a folyamatosan növekvő lakosság által elvárt igények kiszolgálására koncentráltak. Göd vonzerejét jól mutatja, hogy napjainkban már húszezren élnek a városban, ahová legtöbben a fővárosból költöztek.

– A következő néhány évben várhatóan újabb 3-4 ezer ember választja majd lakóhelyéül városunkat – jelentette ki a polgármester, aki szerint mindannyiuk feladata, hogy az itt élők közösségé váljanak, s együtt fogalmazzák meg a közös irányt.

Külön kiemelte; az elmúlt években gyümölcsöző együttműködést sikerült kialakítani a kormánnyal, melynek eredményeként több óvodát és iskolát építettek, bővítettek. – A kormány anyagi támogatásával újabb iskola épül Gödön – tette hozzá. Majd arról beszélt, hogy a település legnagyobb vállalkozása tovább bővíti tevékenységét, üzemét. Úgy fogalmazott; minden helyzetben a lakók érdekét és kényelmét szolgálja munkájával az önkormányzat.

A városvezető kiemelte, hogy a település életének jeles eseményét az évfordulóhoz méltó módon szeretnék megünnepelni, amelyért az elkövetkezendő egy évben sokat kell dolgozniuk.

– Az ünnepségen nemcsak azt szeretnénk mondani, hogy húszéves a város, hanem az alábbi eredményekkel tettük még emlékezetesebbé a jeles évfordulót. Ezért pedig rengeteget kell dolgoznunk, türelemmel el kell viselni a fejlesztésekkel, útépítésekkel járó átmeneti kellemetlenségeket. Abban kérem a segítségüket, hogy a fejlődés útját együtt, közös összefogással, sikeresen járjuk végig – mondta Markó József polgármester, aki befejezésül kellemes ünneplést kívánt.

- Államalapításunkat és Göd várossá válásának évfordulóját ünnepeljük – kezdte beszédét az ünnepi szónok. Tuzson Bence szerint a városi rang elnyerésének ünneplése alkalmat kínál az elmúlt időszakban végzett tevékenység áttekintésére is. Az eredmények sorában kiemelte, hogy Göd felkerült az innovációs világtérképre a városban működő Samsungnak köszönhetően. – A Samsung egyedülálló gyártást indított be Gödön, itt valósul meg a világ legnagyobb elektromos autó akkumulátor gyára. A bizalom jele is, hogy a világhírű cég Gödre települt, itt bővíti és fejleszti technológiáját, működését – fogalmazott a politikus, aki szerint mindezt úgy kell tenni, hogy a város számára is előnyös legyen.

Államalapítónkra emlékezve hangsúlyozta, hogy Szent István életét a nemzet, a magyarság megmaradásáért folytatott folyamatos küzdelem jellemezte. – A megmaradás kérdése mindig az alapkérdés, melyre mindig meg kell találni a választ. Erről minden generációnak újra és újra gondolkodnia kell, hogy mi az, ami biztosítja az ország fennmaradását, egy nemzetnek a megmaradását. Napjainkban is arról kell gondolkodnunk, hogy mi az, ami a nemzet hosszú távú fennmaradását biztosítja – fejtette ki.

Tuzson Bence úgy fogalmazott - Szent István példáján keresztül -, hogy a fennmaradás csak a fejlődéssel együtt értelmezhető, meg kell határozni egy nemzet távlati célját. – Mindenkinek a saját munkájában azon kell fáradoznia, hogy megtudjuk, és képesek legyünk meghatározni az ország jövőjét, és sorsát. Magyarország, akkor lehet sikeres, ha elkövetkezendő húsz évben képes lesz ennek az európai régiónak a központjává, a húzó erejévé válni – húzta alá az államtitkár, aki úgy véli ehhez szükséges a magyar népesség növelése a családtámogatás révén, a gazdaság erősítése, és kulturális értékeink védelme, és fejlesztése.

Hozzátette: - Mindannyiunknak feladata van abban, hogy az ország kultúráját, a bennünk lévő történelmünket, tudásunkat képesek legyünk és akarjuk átadni a következő nemzedékeknek.

Az új kenyér megáldását követően Markó József polgármester és Tuzson Bence országgyűlési képviselő a Pro Urbe kitüntetést adta át a városért végzett kiemelkedő tevékenységéért Nagyréti Tamásnak.

A városi önkormányzat által szervezett Szent István-napi ünnepség a Szózat eléneklésével zárult, majd folytatódtak a kulturális programok.Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: Ligeti Edina és KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Jó ütemben halad az M2-es gyorsforgalmi út építése (2018. 11. 15.)Dunakeszi: Sikeres a MÁV razziája (2018. 11. 14.)Ács Kristóf ifjúsági Európa- és országos bajnok: Életem az evezésről szól! (2018. 11. 14.)Jávorszky Tudományos Nap a váci kórházban (2018. 11. 14.)Advent Szentendrén (2018. 11. 14.)Dunakeszin emléktáblát avattak a nagy háború hősei előtt tisztelegve (2018. 11. 13.)Dél-koreai fiatalok hozták el karácsony szeretetét Vácra (2018. 11. 13.)Sorban állás helyett foglaljon időpontot a NAV-nál! (2018. 11. 13.)Hazám-díjjal ismerték el dr. Beer Miklós váci megyéspüspök értékteremtő életművét (2018. 11. 13.)Dr. Fűzi József családorvos emberi nagyságát mától utcanév is őrzi (2018. 11. 12.)Rétvári: hétfőn érkezik a bankszámlákra a nyugdíjprémium (2018. 11. 12.)Látni és látszani - ősz (2018. 11. 12.)Napos, enyhe idővel indul a hét (2018. 11. 12.)Több évszázados lengyel-magyar barátság, amit Dunakeszi is erősít (2018. 11. 11.)Vác: Adventi vásár és programok (2018. 11. 11.)
| Következő 15 |