2019. június 25. kedd - Vilmos Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 06. 10.
Dunakeszi városi pedagógus nap

A dunakeszi tanintézmények pedagógusainak ünnepi köszöntésére június 8-án került sor a VOKE József Attila Művelődési Központban. Itt adták át többek között az Év Pedagógusa díjakat is.

Az ünnepség kezdetén Szabó Katalin, a Programiroda vezetője köszöntötte Dióssi Csaba polgármestert, Szabóné Ónodi Valériát, a DÓHSZK intézményvezetőjét, valamint Eich Lászlót, a Dunakeszi Tankerület igazgatóját. Elsőként a Farkas Ferenc Művészeti Iskola növendékeinek műsorát láthatta a közönség. Kováts-Szőcs Benedek zongorista (felkészítő tanára Dr. Domoszlai Erzsébet), a Duna TV 2018-as Virtuózok Tehetségkutató Versenyének elődöntőse játszotta el Yu Shi Wang kínai zeneszerző Napraforgó című darabját, majd a 2016-os országos zeneszerzői versenyen első díjat nyert Csillaghullás című szerzeményét mutatta be. Ezt követően Sipos Zénó, (tanára Kulcsár Lajos) az intézmény színjáték tanszakának ígéretes tehetsége mondta el Tóth Cseri András A zeneiskola fantomja című novelláját, majd zárásként a Cinege néptánccsoport Ága-boga című, Gyúró Tamás méhkeréki tapsos című koreográfiáját mutatta be. A műsort nagy tapssal honorálták a pedagógusok.

   Beszéde bevezetőjében Dióssi Csaba gratulált a zeneiskolának a színvonalas produkcióért és köszöntötte a megjelent Tuzson Bence országgyűlési képviselőt, Eich Lászlót, az intézményvezetőket, tanítókat, tanárokat, óvodapedagógusokat.

   – Egy város értékéhez, élhetőségéhez nagyban hozzájárul az, hogy milyen az oktatási rendszere.– folytatta. – Egy település oktatásának színvonalában legfontosabb az emberi tényező. Fontos a pedagógusi elkötelezettség, az, hogy mekkora tudással rendelkeznek, mennyire élnek hivatásuknak a jövő nemzedék nevelésében. Mi e tekintetben jól állunk, – szögezte le a városvezető.

   Az utóbbi években jelentős fejlődés történt a város infrastruktúrájában, melyért köszönetet mondott Tuzson Bencének és Eich Lászlónak. Felsorolta a polgármester az eddigi és a jelenleg zajló iskolafejlesztéseket, majd elmondta, hogy döntés született a gimnázium külső- és energetikai felújításáról. A hosszú távú tervek kapcsán kiemelte, hogy új középiskola tervei körvonalazódnak, valamint bővítésre kerül sor a meglévő gimnáziumban. Szólt a Balatonakarattya-i Városi üdülőről is, amit már birtokba vett a város tanulóifjúsága.

   Az Év Pedagógusa Díjakat Tuzson Bence és Dióssi Csaba adta át. Elismerésben részesült Komáromi Marianna, a Meseház óvoda óvodapedagógusa, Hudacsek Éva, a Széchenyi István Általános Iskola angol szakos tanárnője, valamint Szkubán Judit, a művészeti iskola szolfézs tanszak és a Kokas foglalkozások vezetője, zongoratanárnő.

   Eich László elmondta többek között, hogy a dunakeszi tanintézmények ebben a tanévben is eredményes, sikeres munkát végeztek. Az elmúlt időszakban az infrastrukturális fejlesztések álltak a középpontban. Mivel a megnövekedett gyereklétszámmal lépést kell tartani, az idei tanévben 36 új státuszt kaptak az iskolák, több intézményben négy első osztály indítását engedélyezték. Mintegy 60 millió forint értékben adtak át eszközöket, köztük laptopokat, számítógépeket, tableteket. Megújulnak a sport létesítmények, stratégiai együttműködést alakítottak ki a városi sportegyesülettel. Elmondta, hogy az iskolatenisz program ötlete és megvalósítása Dunakesziről indult, s ezt több nagyváros átvette. Ugyancsak élen járnak az iskolai judo program negyedik osztályos bevezetésével. Bár nem tartoznak a tankerülethez, de az óvodapedagógusok nagyon sokat tesznek azért, hogy a majdani első osztályosok könnyebben álljanak át az iskolai életre.

   A tankerületi igazgató Dióssi Csabával közösen az Emberi erőforrások minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át Burga Juditnak, a Szent István Általános Iskola volt igazgatóhelyettesének. Nyugállományba vonulása alkalmából köszönetet mondott és oklevelet adott át Szilágyi Katalinnak, a Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatójának.

   Tankerületi különdíjat alapítottak, melyet elsőként életútjáért, tehetséggondozó munkájáért Dr. Domoszlai Erzsébet, a művészeti iskola zongora tanszak vezetője vehette át. A továbbiakban több, nyugállományba vonult pedagógusnak, szakszolgálati munkatársnak, majd jelenleg tevékenykedő pedagógusoknak adtak át oklevelet.

   Végezetül a színes diplomák átadására került sor. Gyémánt diplomát Terbe Józsefné, vas diplomát Kárpáti Imréné kapott.

 

     Katona M. István
A szerző felvétele

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Aláírták a szerződést - Kezdődik a Dunakeszi MÁV-Nagyállomás felújítása (2019. 06. 24.)Megújul a Dunakeszi-Gyártelepi MÁV-állomás környezete (2019. 06. 24.)Játssz velünk! Nyerd meg Péntek Enikő Zóna edzés DVD-jét! (2019. 06. 24.)Várja a családi, baráti társaságokat a piknik park (2019. 06. 24.)Két olimpiai bajnok tanítvány, Hesz Mihály és Gyulay Zsolt köszöntötte a váci kajak-kenu nagy "Öregjét", a nyolcvanéves Babella Lászlót (2019. 06. 23.)Ipoly Feszt: Kemence Bogányi Gergely és a Vox Humana énekkar fantasztikus koncertjével nyitott (2019. 06. 22.)Megnyílt az első Ipoly Feszt és a Szobi Városnapok (2019. 06. 21.)Vasárnapig marad a záporos-zivataros idő (2019. 06. 21.)Duna-parti délután (2019. 06. 20.)Nyári karbantartási munkák a Váci Tankerületi Központ iskoláiban (2019. 06. 19.)A tavasz első leheletével, a nyár első sugaraival (2019. 06. 19.)Duna-parti piknik parkot avat a váci Rotary Club (2019. 06. 19.)Kammerer Zoltán 41 évesen is bizonyít (2019. 06. 19.)Változik a forgalmi rend a 2. számú főúton Göd-Dunakeszi között (2019. 06. 18.)Társulatok és egyéni művészek nevezését is várja idén a VersFesztivál (2019. 06. 18.)
| Következő 15 |