2018. május 23. szerda - Dezső Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 05. 15.
Kihirdették az Év fagylaltját!

A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

   Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

   A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

   Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

   Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

MTI fotó

 

 



MTI
címoldal fotó: pixabay.com

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Rendőrségi Gyermeknap - a bűnmegelőzés tükrében (2018. 05. 22.)Július 6-án indul a Szentendrei Teátrum és Nyár idei programja (2018. 05. 22.)Záporra, zivatarra egyaránt számíthatunk (2018. 05. 22.)7 milliárd forintból modernizálták a Váci Cementgyárat (2018. 05. 21.)K&H Női Liga: GVM Europe-Vác - DKKA 29-29 (13-15)
Küzdelemben született boldogság (2018. 05. 20.)
Mit ünneplünk pünkösdkor? (2018. 05. 20.)Látványokban és izgalmakban bővelkedő verseny az alagi Nemzetközi Militaryn (2018. 05. 20.)A napokban ünnepelte 70. születésnapját a Gödön élő Kállay Bori (2018. 05. 18.)Erős mezőny a ma kezdődő Nemzetközi Military versenyen Alagon (2018. 05. 18.)A sült almás, linzeres Annabáli csemege lett az év balatoni fagylaltja (2018. 05. 18.)Gödi Jazz Napok 2018 (2018. 05. 18.)Pünkösdi változások a vonatközlekedésben (2018. 05. 18.)Melegebb, naposabb hétvége elszórt csapadékkal (2018. 05. 18.)Vácra érkezett a 17. Drogmentes Magyarországért Maraton (2018. 05. 17.) Csobbanjon idén a legnagyobbat a WWF Nagy Ugrás! (2018. 05. 17.)
| Következő 15 |