2018. november 17. szombat - Hortenzia, Gergő Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 05. 15.
Kihirdették az Év fagylaltját!

A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

   Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

   A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

   Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

   Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

MTI fotó

 

 



MTI
címoldal fotó: pixabay.com

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Jó ütemben halad az M2-es gyorsforgalmi út építése (2018. 11. 15.)Dunakeszi: Sikeres a MÁV razziája (2018. 11. 14.)Ács Kristóf ifjúsági Európa- és országos bajnok: Életem az evezésről szól! (2018. 11. 14.)Jávorszky Tudományos Nap a váci kórházban (2018. 11. 14.)Advent Szentendrén (2018. 11. 14.)Dunakeszin emléktáblát avattak a nagy háború hősei előtt tisztelegve (2018. 11. 13.)Dél-koreai fiatalok hozták el karácsony szeretetét Vácra (2018. 11. 13.)Sorban állás helyett foglaljon időpontot a NAV-nál! (2018. 11. 13.)Hazám-díjjal ismerték el dr. Beer Miklós váci megyéspüspök értékteremtő életművét (2018. 11. 13.)Dr. Fűzi József családorvos emberi nagyságát mától utcanév is őrzi (2018. 11. 12.)Rétvári: hétfőn érkezik a bankszámlákra a nyugdíjprémium (2018. 11. 12.)Látni és látszani - ősz (2018. 11. 12.)Napos, enyhe idővel indul a hét (2018. 11. 12.)Több évszázados lengyel-magyar barátság, amit Dunakeszi is erősít (2018. 11. 11.)Vác: Adventi vásár és programok (2018. 11. 11.)
| Következő 15 |