2019. január 20. vasárnap - Sebestyén Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 05. 15.
Kihirdették az Év fagylaltját!

A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

   Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

   A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

   Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

   Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

MTI fotó

 

 



MTI
címoldal fotó: pixabay.com

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Nyolcadikként fordulnak a tavaszra Albert Flórián fiai (2019. 01. 19.)Kántor Anikó: "Képesek lesznek a lányok néhány meglepetésre" (2019. 01. 19.)Lovaggá avatott festőművész (2019. 01. 19.)Autósok figyelmébe! Lényeges forgalmi rend változások az M2-es autóuton (2019. 01. 19.)Vác: Elmaradt a rendkívüli ülés (2019. 01. 18.)Újra együtt a legendás páros (2019. 01. 18.)Dióssi Csaba: 2019 az áttörések éve lesz (2019. 01. 17.)Sipos Dávid: a kihívások ösztönöznek (2019. 01. 17.)Dunakeszi: A képviselő-testület többsége elutasította a Jobbik kezdeményezését (2019. 01. 17.)Dunakeszi: Házasság hete programsorozat (2019. 01. 16.)Ungárra hangolva (2019. 01. 16.)Nagy Márta: A zene és a tánc állandóan körülvesz (2019. 01. 16.)Egy rövid időre elköszön - Aki letette névjegyét a városban (2019. 01. 16.)Töbnyire felhős idő élénk széllel (2019. 01. 16.)Idén is lesz Dunakanyar Hangja Énekverseny (2019. 01. 16.)
| Következő 15 |