2018. október 19. péntek - Nándor Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 05. 06.
Anyák napja - a közösség szeretete

Ünneplőbe öltözött szépkorú emberek várakozással teli vidám zsibongása betöltötte a József Attila Művelődési Központ színháztermét 2018. május 2-án kora délután. Az elmúlt évtizedek szorgos munkájáról árulkodtak az üdvözlésre nyújtott kezek, ám az ősz hajú hölgyek és urak ma is csillogó tekintettel, kíváncsi érdeklődéssel hallgatták az őket köszöntő Zupka Sándor elnök tiszteletet és szeretetet kifejező gondolatait. Az emberiség egyik legszebb ünnepét, Anyák napját, és a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub tagjainak születésnapját ünnepelte a város egyik legnagyobb és legaktívabb civil közössége.

A több órás közös ünneplés kezdetén Koncz Zsuzsa A család című – felvételről elhangzó – dala szinte kivétel nélkül mindenkit megérintett, amely a szeretetről, a családról, az édesanya senki máshoz nem hasonlítható szerepéről, a tiszteletről szólt. E gyönyörű, szívbe markoló dal megszólaltatásával köszöntötte klubtársait az elnök úr, melyhez hozzáfűzte a közösség tagjai iránt érzett tisztelettől és szeretettől áthatott mondatait.

A Bárdos Lajos Általános Iskola tanulói kedves műsorral köszöntötték az ünnepelteket

Az ünnepi műsorfolyam a Bárdos Lajos Általános Iskola 3. a osztály tanulóinak zenés, verses összeállításával folytatódott, amelyben az édesanyákat köszöntötték a fiatalok, akiktől a legdrágábbat, az életet kaptuk. Fábián Katalin tanárnő diákjai vastapssal fogadott igényes műsorukkal nemcsak az öltözékükben, de lelkükben is ünneplőbe öltözött szépkorú édesanyákat köszöntötték, akik többsége már hosszú évek óta nagymama is, de nem kevesen vannak, akik dédnagymamák. Zúgott a taps, s bizony potyogtak a könnyek is!

A kép előterében, Radvánszki Edit, a rendezvény műsorvezetője

A műsorvezetői ceremóniát a nyugdíjas klub egyik „ifjú” tagja, Radvánszki Edit látta el, akinek a közreműködőkhez és a többszáz fős ünnepelt társához mindig volt egy kedves mondata, amely a szeretetről, a közösségi együttlét éltető erejéről szólt.

József Attila Mama című versének elhangzása közben láthatóan sokan „küzdöttek”, hogy kordába tartsák érzelmeiket. Megható és megindító pillanatoknak lehettünk szemlélői.

A Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub mindenkori vezetőit és tagságát dicséri, hogy az aktív, munkában eltöltött évtizedek után is tartalmas élettel, sokszínű programokkal, művészeti csoportokban örömmel vállalt közreműködéssel formálják széppé mindennapjaikat. Bizonyság erre a „Nagymamák kórusa”, amely Balogh Györgyi vezetésével Galga menti, erdélyi és bukovinai dalokkal kedveskedett az ünnepelteknek, a meghívott vendégeknek.

Zupka Sándor, a nyugdíjas klub elnöke

Az érzelmek hullámain „utazó” közönségnek Zupka Sándor elnök egy verssel és egy rendkívül szellemes, ám a humort, az öniróniát sem nélkülöző történet közreadásával szerzett vidám perceket.

Borsi Sándorné, Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének alelnöke 

A dunakeszi klub, az ország egyik legnagyobb és legelismertebb nyugdíjas közössége, melyet megtisztelte jelenlétével Borsi Sándorné, a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének alelnöke is, aki az üdvözlő mondatok után Kibédi Ervin Ahogy a napok rövidülnek című versével köszöntötte az édesanyákat: „Ahogy a napok rövidülnek/Úgy érzem, mintha köd borulna rám,/ Ahogy az éjjelek lehűlnek/Mind gyakrabban jut eszembe anyám./”… s idézte a többi versszakot is mély átéléssel, és vers soraival azt kérte: „… Bárhol is vagy, hát fordulj vissza/Az ember másként nem tehet/ És csókold meg, amíg nem késő/Azt az áldott édes szívet/ Ha még lehet, ha még lehet.”

Dióssi Csaba polgármester a 95 éves Merksz Ferencnét köszönti

A klub életében szép hagyomány, hogy a jeles születésnapjukat ünneplőket kedves műsorral, virággal, tortával köszöntik. Így volt ez május 2-án is, amikor előre megkomponált ceremónia szerint gratuláltak szépkorú társaiknak, akik közül tizennyolcan ünnepelték a 75., tizenketten a 80., ketten, Belvári Sándorné és Fejes Sándorné 85., Merksz Ferencné és Mengyi Ilona a 95. születésnapot, akiknek a Nyugdíjasok énekkara egy igényes összeállítással kedveskedett. Dióssi Csaba polgármester az ünnepelteket, a klub tagságát meghatóan szép gondolatokkal köszöntötte, fejezte ki az önkormányzat és személyes nagyrabecsülését a város köztiszteletnek örvendő polgárainak.

Csoma Attila, a József Attila Múvelődési Központ igazgatója a 95 éves Mengyi Ilonának gratulál

Kedves hangulatú rendezvény közös tánccal, vacsorával zárult, amelyet – mint azt több ünnepelt is elmondta - maradandó szép emlékként őriznek szívükben.

Dióssi Csaba a 80. születésnapját ünneplő Terbe Józsefnét köszönti

Borsi Sándorné emléklappal köszönti Merksz Ferencnét

Merksz Ferencné, akit ünnepelt társaihoz hasonlóan tortával, virággal és kedves szavakkal köszöntettek

 A jó hangulatú ünnepség tánccal zárultVetési Imre (Dunakeszi Polgár)
Fotó: Pass Dezső és KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Vác: Mozdulj! VI. Royal Fitnesz Fieszta (2018. 10. 19.)Újabb alacsony vízállási rekord a Dunán (2018. 10. 18.)Jubileumi ünnepség a Horze Lovas Áruházban (2018. 10. 18.)Mission Possible - Bűnmegelőzési program (2018. 10. 18.)Nyugdíjas szüreti mulatság (2018. 10. 17.)Eredményesen tárgyalt a polgármester - A gyorsított vonat megáll Dunakeszi Nagyállomáson is (2018. 10. 17.)Életjáradékkal segítik a sződligeti időseket (2018. 10. 17.)Hamarosan a város tulajdonába kerül Gödön a golfpálya (2018. 10. 16.)Három évtizedes megbonthatatlan összetartozás (2018. 10. 16.)Bevezették az egységes európai üzemanyag-jelölő címkéket a benzinkutakon (2018. 10. 16.)Dunakeszi: október 16-án kezdődik a Rákóczi út II. ütemének aszfaltozása (2018. 10. 16.)A hajléktalanellátásról tartottak sajtótájékoztatót a fővárosban (2018. 10. 15.)Szentendre: Rényi Katalin festő, grafikus összegző kiállítása (2018. 10. 15.)Napos idővel indul a hét (2018. 10. 15.)Siófokon szenzációs bajnoki bravúr, itthon fájó kupa vereség
EHF-kupa: GVM-Europe Vác - Siófok KC 22-35 (12-18) (2018. 10. 14.)
| Következő 15 |