2019. január 21. hétfő - Ágnes Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 03. 10.
Női kézilabda - K&H LIGA: GVM Europe Vác - Alba Fehérvár KC 33- 25 (19-12)
Látványos játékkal magabiztos győzelem

A kellemes tavaszi időjárás sem tudta elcsábítani a Váci NKSE szurkolóit, akik szombaton ismét megtöltötték a városi sportcsarnokot, melyben Szilágyi Zoltán vezetőedző együttese az Alba Fehérvár KC csapatát fogadta. Sziporkázó első félidei játékot követően a második játékrész első harmadában mutatott halványabb teljesítmény után a véghajrában újra imponáló produkciót nyújtó hazai alakulat de Souza, és az egyik legnagyobb magyar tehetség, a tizenhét éves Kácsor Gréta vezérletével és góljaival, örömjátékkal iskolázta le a vendégeket.

Már a kezdés előtti percekben is remek volt a hangulat a Bán Márton úti sportarénában, melyben a vendégeknél több egykori váci játékos – Herr Orsolya, Mayer Szabina, Pelczéder Orsolya, az előző bajnokságban még a Váci NKSE csapatkapitányaként szereplő Temes Bernadett, a szélvész gyors brazil jobbszélső, Alexandro do Nascimento – melegített, akiket vastapssal köszöntött a sportszerű hazai közönség.

A Vác kezdte a mérkőzést, és már az 1. percben megszerezte a vezetést a kiváló balszélső Radosavljevic révén. Bő egy minutum elteltével jött a vendégek válasza, melyet az ötödik perc derekáig csak váci gólok követtek. Az első öt percben hat gól született, s valamennyit idegenlégiós szerezte. A hazai együttesben az ismétlő Radosavljevic mellett de Souza is kétszer zörgette meg a fehérvári hálót, akik mellett a Jovetic volt eredményes. A légiósok viadalában külön „párbajozott” a két brazil kiválóság, a váci kapuban ezúttal is bravúrt bravúrra halmozó Arenhart és do Nascimento, akit nem is oly régen még a hazai publikum „Nasci”-ként ünnepelt. A szombat esti külön viadalt magabiztosan nyerte az egykori világválogatott hálóőr.

A váci lányok remek összjátékkal, gyors elfutásokkal, nagyszerű helyzetfelismerésekkel és látványos gólokkal imponáló fölényt vívtak ki, melynek köszönhetően a 10. percben hat gólos (9-3) előnyre tettek szert. Deli Rita együttese nem adta fel, játékosai igyekeztek csökkenteni hátrányukat, ám Arenhart remekül védett. Zúgott is a „Barbi, Barbi”. Örömteli volt látni, hogy Szilágyi Zoltán együttesében a rutinos magyar és légiós játékosok mellett a tehetséges fiataljainak nagyszerűen teljesítettek. Nem egyszer hatalmas tapssal fogadta a közönség Hámori bátor, erőtől duzzadó betöréseit, aki testi épségét sem kímélve rombolta a fehérvári védőfalat. A tinédzser Kácsor látványos megoldásaival, váratlanul „eleresztett” bombaerős vagy rafináltan kivitelezett lövéseivel sokkolta a vendégeket. Do Souza nemcsak, hogy jól védekezett, de nagyszerűen szervezte a játékot, és még gólszerzésre is volt ereje. A váci csapat gyorsléptű horvát szélsője, Jovetic élesszögből elért találataival, Helbai szépen kivitelezett góljaival vétette észre magát. Remek játékkal, fölényes, 19-12-es váci vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt összeszedettebben kezdték a vendégek, do Nascimento kezdte a gólgyártást, akit csapattársa, a másik légiós, Lavko követett. A két vendég találatra Jovetic gólja volt a gyógyír, ám a mérkőzés ezen szakaszában megtorpant a hazai együttes játéka, hiszen a 40. percben Lavko hétméteresével négyre (22-18) csökkentette hátrányát az Alba. A következő tíz percben is Deli Rita együttese volt eredményesebb, hiszen egészen két gólra minimalizálta hátrányát, ám ekkor újra betalált a rutinos Jovetic, majd háromszor is megvillantotta tehetségét Kácsor Gréta (30-15). A közönség felállva, énekelve ünnepelte a csapatot, amely a mérkőzés befejező szakaszában ismét brilliánsan játszott. A ragyogó teljesítményre Helembai egy, valamint Jovetic két pazar gólja tette fel a koronát (33-25). A Vác győzelmével egy pontra megközelítette a 6. helyen álló 21 pontos Kisvárda együttesét.

Deli Rita, a ferváriak vezetőedzője gratulált a váci csapat győzelméhez

A találkozó utáni sajtótájékoztatón a vendégek edzője, Deli Rita nagyon sportszerűen elismerte, hogy a Vác jobb volt, győzelméhez gratulált. A hazaiak mestere, Szilágyi Zoltán csapata első félidőben nyújtott teljesítményével maradéktalanul elégedett volt. Tényszerűen elismerte; együttese szünet után megtorpant, melynek teljesítményében voltak holtpontok, ám annak nagyon örült, hogy a nehezebb pillanatokon a közönség átsegítette a játékosokat, akik újra remekül játszottak, magabiztosan győztek.

Szilágyi Zoltán, a váciak mestere a rutinos játékosok mellett a fiatal tehetségeket is dicsérte, mint pl. a mellette ülő Hámori Konszuélát

Szilágyi Zoltán a Dunakanyar Régió kérdésére elmondta; a rutinos, nagy tapasztalattal rendelkező magyar és légiós játékosok mellé tudatosan építik be a tehetséges fiatalokat, akik remekül élnek a lehetőséggel, melyre példa Kácsor és Hámori nagyszerű játéka. Remek a csapat közösségi szelleme, mérkőzésről mérkőzésre tanulnak. Edzőként jól érzi magát Vácon, az elmúlt másfél évben nagyon sokat tanult Németh Andrástól – mondta a fiatal szakember, aki nem tagadja, hogy elérzékenyült, amikor a győzelem után a játékosokéhoz hasonlóan az ő nevét is skandálva ünnepelte a közönség.

 ...

 GVM-Europe Vác-Alba Fehérvár KC: 33-25 (19-12)

Váci gólszerzők: Kácsor 8, de Souza 7, Jovetic 6, Helembai 3, Hámori 2, Diószegi, Lakatos, Kovács 1-1.

Amikor a csapat és a szurkolók egyaránt örülnek...

 

 

 

 

 

 

 Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Tuzson Bence: Meg kell erősíteni a tisztelet kultúráját (2019. 01. 21.)Flashmobbal ünneplik Szentendrén a Magyar Kultúra Napját (2019. 01. 21.)Dunakeszi: A Magyar Kultúra Napjára (2019. 01. 21.)Az Éjjel-nappal Budapest Lalija is zsűrizett a vácrátóti kocsonya pikniken (2019. 01. 20.)Nagy siker volt a vácrátóti jubileumi kocsonya piknik (2019. 01. 20.)Két éves a városházi ügyfélszolgálat (2019. 01. 20.)Nyolcadikként fordulnak a tavaszra Albert Flórián fiai (2019. 01. 19.)Kántor Anikó: "Képesek lesznek a lányok néhány meglepetésre" (2019. 01. 19.)Lovaggá avatott festőművész (2019. 01. 19.)Autósok figyelmébe! Lényeges forgalmi rend változások az M2-es autóuton (2019. 01. 19.)Vác: Elmaradt a rendkívüli ülés (2019. 01. 18.)Újra együtt a legendás páros (2019. 01. 18.)Dióssi Csaba: 2019 az áttörések éve lesz (2019. 01. 17.)Sipos Dávid: a kihívások ösztönöznek (2019. 01. 17.)Dunakeszi: A képviselő-testület többsége elutasította a Jobbik kezdeményezését (2019. 01. 17.)
| Következő 15 |