2019. január 21. hétfő - Ágnes Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2018. 03. 07.
Nagy sikerrel zárult a IX. Dunakanyar Hangja tehetségkutató énekverseny

Az esemény az eltelt kilenc év alatt az ország egyik legnagyobb és legismertebb tehetségkutató versenyévé nőtte ki magát. A Dunakanyar Rendezvényiroda szervezésében megvalósuló megmérettetésre ezúttal is több, mint százan jelentkeztek az ország minden pontjáról, sőt határon túlról is. Az ünnepélyes Döntő-finálét a dunakeszi VOKE József Attila Művelődési Központban rendezték meg, március 3-án, szombaton.

Az idei verseny zsűritagjai voltak, balról-jobbra: Toldi Tamás énekes, dalszövegíró, Horányi Juli, énekes, dalszerző, Farkas Pál zeneigazgató, karmester, Zola énekes, dalszerző

 

Wernke Ádámmal és Loksa Leventével, a verseny szervezőivel beszélgettünk.

- A Dunakanyar Hangja első házigazdája Vác volt, mikor került át Dunakeszire?

- Dunakeszi hat évvel ezelőtt fogadta be a rendezvényt, ahol az egyik nagy újítás már ide kötődik. Nevezetesen, a felnőtt kategória mellett, három évvel ezelőtt itt hirdettünk először gyermekkategóriát.

- Számos tehetségkutató verseny van ma Magyarországon. Hogyan tudtátok megőrizni a Dunakanyar Hangja presztízsét? Mi jelenti szerintetek a verseny legnagyobb vonzerejét?

- Több versenyzőnk megfogalmazása szerint a Dunakanyar Hangja egyszerűen szerethető. A jó hangulat mellett a szakmai zsűri őszinte véleményeket fogalmaz meg és senkinek nem mondjuk meg előre, hogy mit énekeljen, hogyan öltözködjön….stb. Nagyon fontos, hogy azok a versenyzők is, akik valamelyik fordulóban kiestek, kudarcélmény helyett, egy pozitív – újabb kihívásokra ösztönző – tapasztalatokkal gazdagodjanak. Hogy ez valóban működik, az is jelzi, hogy minden évben sokan visszatérnek, és újból beneveznek a versenyre. Rengeteg barátság is kialakult már az évek alatt, ami szintén egy nagyon jó dolog.

De talán a legfontosabb referencia, hogy a korábbi döntősök közül nagyon sokan bejutottak a nagy országos televíziós tehetségkutatókba, és mára már ismert sztárok lettek, akár a könnyűzenei életben, akár színházi berkeken belül. Sokan közülük a Dunakanyar Hangját nevezik meg a karrierjük első állomásaként, amely segített nekik az előre jutásban. A két legismertebb korábbi győztesünk, a dunakeszis Kováts Vera, aki több színházi produkcióban szerepelt, legutóbb pedig filmszínészként is debütált, illetve a szintén X-Faktor-os Benji, akinek nemrég jelent meg önálló lemeze. 

A presztízst mutatja az is, hogy a versenyzőknek kb. ötöde minden évben a színházi világból érkezik, azazgyakornok olyan nagy színházakban, mint a Madách, a Nemzeti vagy az Operett. Nagy elismerés számunkra, hogy ők is méltónak tartják a versenyt ahhoz, hogy megmérettessék magukat. Ilyen szempontból az idei év egyik nagy meglepetése a különdíjas Siklósi Balázs volt, akiről kiderült, hogy a Queen musical (We will rock you) egyik főszereplője. A mostani rendezvényen is nálunk castingoltak a kereskedelmi csatornák, akik az elmúlt években már sok korábbi versenyzőnknek kínáltak lehetőséget. (fellépéseket, országosan tehetségkutatókon való indulást)

- A későbbiekben – ezek szerint - igyekeztek nyomon követni a győztesek/döntősök karrierjét?

- A mellett, hogy nyomon követjük, igyekszünk támogatni is őket. Valójában már régóta nem csupán tehetségkutatással, de tehetséggondozással is foglalkozunk. Rengeteg szabadtéri fesztivált rendezünk Vácott, Esztergomban, Szécsényben, ahová fellépőnek rendszeresen meghívjuk az egykori versenyzőket. Ez nagyon jó lehetőség nekik, hogy bemutatkozzanak több ezres közönség előtt, és rutint szerezzenek nagyszínpadon.

 - Hány alkalommal és milyen dalokkal léptek színpadra a versenyzők?

- A február 17-én kezdődő verseny három, egymást követő szombaton zajlott. A 97 versenyzőből a döntőbe 4 gyermek és 14 felnőtt jutott be. Egyik fordulóban sem volt műfaji megkötés, de az elődöntőben kikötés volt, hogy a fellépők csak magyar nyelvű dalokat adhattak elő.

- Kik lettek az idei díjazottak és mit nyertek?

 

A gyermekkategóriában egy 10 éves gödi kislány, Vatai-Frey Rebeka nyert, akit az énekhangja mellett, egyéni stílusa miatt emelt ki a zsűri.

 

A felnőtt kategória nyertese Lingura Tibor lett, aki 320 km-ről, Csengerről érkezett hozzánk.

Külön érdekesség, hogy Tibi húga, Lingura Dia tavaly a gyermekkategória győztese volt, aki azóta nagyon nagy utat tett meg. Diára itt nálunk figyelt fel a TV2 stábja, és lett Keresztes Ildikó duett partnere a tévében.

Dunakeszi város különdíját Hasenfracz Berni nyerte

 A döntőbe bejutott egy dunakeszi lány is, Hasenfracz Berni, akinek – mint minden évben, hagyományosan, - Dióssi Csaba polgármester úr adta át Dunakeszi város különdíját. A nyertesek wellness hétvégét, stúdiófelvételt, vacsorameghívást és számos egyéb tárgynyereményt is hazavihettek, valamint Tibi egy évre boldog birtokosa lehet a Dunakanyar Hangja vándorkupának is.

- Elégedettek vagytok a mostani versennyel?

  Maximálisan. Úgy gondoljuk, az eddigi legsikeresebb rendezvényt tudhatjuk magunk mögött.

 

Ehhez a sikerhez azonban nagyban hozzájárultak a támogatóink is, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a rendezvény.

Nekik köszönhetjük, hogy a verseny profi körülmények között és magas színvonalon zajlott. Jövőre nagyon készülünk a 10. nagy jubileumi Dunakanyar Hangjára, de hogy mivel, az legyen meglepetés mindenkinek.

 Maczkay Zsaklin
(Dunakeszi Polgár)
Képek: sunnyphoto.hu

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Tuzson Bence: Meg kell erősíteni a tisztelet kultúráját (2019. 01. 21.)Flashmobbal ünneplik Szentendrén a Magyar Kultúra Napját (2019. 01. 21.)Dunakeszi: A Magyar Kultúra Napjára (2019. 01. 21.)Az Éjjel-nappal Budapest Lalija is zsűrizett a vácrátóti kocsonya pikniken (2019. 01. 20.)Nagy siker volt a vácrátóti jubileumi kocsonya piknik (2019. 01. 20.)Két éves a városházi ügyfélszolgálat (2019. 01. 20.)Nyolcadikként fordulnak a tavaszra Albert Flórián fiai (2019. 01. 19.)Kántor Anikó: "Képesek lesznek a lányok néhány meglepetésre" (2019. 01. 19.)Lovaggá avatott festőművész (2019. 01. 19.)Autósok figyelmébe! Lényeges forgalmi rend változások az M2-es autóuton (2019. 01. 19.)Vác: Elmaradt a rendkívüli ülés (2019. 01. 18.)Újra együtt a legendás páros (2019. 01. 18.)Dióssi Csaba: 2019 az áttörések éve lesz (2019. 01. 17.)Sipos Dávid: a kihívások ösztönöznek (2019. 01. 17.)Dunakeszi: A képviselő-testület többsége elutasította a Jobbik kezdeményezését (2019. 01. 17.)
| Következő 15 |