2018. december 17. hétfő - Lázár Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 12. 03.
Új épületbe költözött hazánk legnagyobb tankerületének központja

Országgyűlési képviselők, három járás polgármesterei, tankerületi igazgatók, köznevelési intézmények vezetői voltak jelen a Dunakeszi Tankerületi Központ új, több szintes épületének avató ünnepségén, Dunakeszin, melyben helyet kapott egy fontos köznevelési feladatot ellátó intézmény is, a Dunakeszi Járási Szakértői Bizottság.

Az ünnepségen Tuzson Bence államtitkár bejelentette, hogy a járásban végzett fejlesztések, új iskola és tanuszoda megnyitása után a kormány döntése alapján 24 tantermes iskola épül Gödön.

A Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola ünnepi műsora után Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője ünnepe beszédében kiemelte, hogy az ötvenes években épült egykori nővérszálló megújulva Magyarország legnagyobb tanulólétszámú tankerületét szolgálja a jövőben. A 26 465 diák az öröm mellett nagyon nagy felelősséget tesz a vállunkra, hiszen számunkra ők a legfontosabbak, akikért mindent meg kell tennünk – mondta.

A tankerület színvonalas irányításához nélkülözhetetlen a kulturált munkafeltételek biztosítása, amely hozzájárul a minőségi oktatáshoz - folytatta.

-  Az utóbbi időben nagyon sokat tettünk ebben a tankerületben annak érdekében, hogy töretlen legyen a fejlődés. Szeptemberben avattuk fel a 24 tantermes Dunakeszi Szent István Általános Iskolát, amely jó példa arra, hogy 21. századi körülmények között hogyan lehet tanítani, oktatni a diákokat. Emellett számos iskola újult meg, megnyílt a Dunakeszi Tanuszoda, amely hozzájárul a gyerekek mozgásfejlődéséhez, az egészséges életmód elsajátításához – hangoztatta az államtitkár.

Tuzson Bence bejelentette, hogy a kormány döntött egy 24 tantermes gödi iskola építéséről, melyhez biztosítja a forrást. Az ötmilliárd forintos állami beruházás tervezése megkezdődhet.

– Az infrastruktúra-fejlesztés mellett nagyon fontos a gyerekeinket oktató pedagógusok felkészültsége, elhivatottsága, és az, hogy jól érezzék magukat a pályán, a megszerzett tudásukat átadják a jövő felnőtt generációinak – hangsúlyozta, aki éppen ezért fontosnak tartja a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülését. Példaként említette az ötven százalékos bérfejlesztési programot, amely – mint fogalmazott – önmagában kevés. – Nekünk, szülőknek is vannak kötelezettségeink a pedagógusuk megbecsülése terén, hiszen akkor lehet jó nevelésről, jó oktatásról beszélni, ha kölcsönös a tisztelet – emelte ki Tuzson Bence államtitkár, aki azt kívánta, hogy az új központ és az ott dolgozók tevékenysége járuljon hozzá a tankerület további színvonalas és eredményes működéséhez.

-  Hazánk legnagyobb tankerülete attól sikeres, hogy nagyon sokan szeretnék a sikerét, kollégaként tiszteljük és becsüljük egymást, elismerjük egymás munkáját – kezdte ünnepi köszöntőjét Eich László, a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója, aki hozzátette: - Köszönöm az önkormányzatok támogatását, az intézmények igazgatóinak és pedagógusainak a tevékenységét, amely garanciája a sikeres szakmai munkának. Példaértékű, azaz összefogás, ami itt Dunakeszin és a Dunakeszi Tankerületi Központban – amelyben három járás iskolái működnek – megvalósult, melynek alapja és záloga, hogy minden egyes település-, és intézményvezetővel napi szakmai kapcsolatot ápolunk.

Eich László köszönetet mondott a járási kormányhivataloknak, az önkormányzatoknak, a rendőrségnek, a gyermekjóléti szolgálatoknak, hogy - mint fogalmazott – „mindenki a maga területén nagy-nagy odafigyeléssel, elkötelezettséggel támogatja az iskolák szakmai munkáját. Nagyon jóérzés ilyen körülmények között dolgozni!”

Kiemelte, hogy a Dunakeszi Tankerület irodái mellett az új épületben sikerült elhelyezni az eddig igen szűkös körülmények között működő Dunakeszi Járási Szakértői Bizottságot is.

– Végre olyan helyet tudunk biztosítani ennek a sokak által kevésbé ismert, de rendkívül fontos köznevelési feladatot ellátó intézménynek, amely évről évre több száz gyerek és a szülő számára nyúlt diagnosztikus és fejlesztő tevékenységet – mondta elégedetten.

Eich László meleg szavakkal mondott köszönetet a pénzügyi hátteret biztosító Klebersberg Központnak, az állami ingatlant átadó MNV Zrt.-nek, Dunakeszi Város Önkormányzatának, és Dióssi Csaba polgármesternek, aki a jelentősen megnövekedett létszámú tankerület működését az átmeneti időszakban férőhely biztosításával segítette. Az önkormányzatok és az állami szervek mellett név szerint mondott köszönetet közvetlen kollégáinak is, akikkel közösen oldották meg az 55 iskola működtetésével és az új épület létrehozásával járó feladatokat.

 

A képen balról: Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Vécsey László Gödöllő térségének országgyűlési képviselője, Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere, Eich László, a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója

A teljesen akadálymentesített épület egyik legfontosabb üzenete a nyitottság és a szakmaiság – mondta Eich László, akinek ünnepi beszédét követően a nemzeti színű szalag átvágása után a vendégek megtekintették az igényesen kialakított épületet.Dunakanyar Régió
Vetési Imre

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

További nyolc emeletes vonatot vásárol a MÁV-Start (2018. 12. 17.)Karácsony - elég hal lesz az ünnepekre (2018. 12. 17.)Havas hétvége, csípős reggelek (2018. 12. 15.)A megye legjobb sportolóit köszöntötték a Megyeházán (2018. 12. 15.)Göd: Két nagyszerű zenei program - Mester és tanítványával kezdődik (2018. 12. 14.)Az ünnepi bevásárlás időszakában is legyünk szabálykövetők és körültekintők (2018. 12. 13.)A dunakeszi KONELI intézményrendszer is csatlakozott a Cipősdoboz akcióhoz (2018. 12. 13.)Hétvégén változik a vonatok forgalmi rendje (2018. 12. 13.)Száz rászoruló család kapott karácsonyi élelmiszercsomagot az önkormányzattól (2018. 12. 12.)Sportpályát avattak a Bárdosban (2018. 12. 11.)Finom, egészséges, ünnepi - karácsonyi menü másképp (2018. 12. 11.)Havas eső, hózápor érkezik (2018. 12. 11.)Vácrátóton idén is felépül a Mézeskalácsfalu (2018. 12. 11.)OTP Jelzálogbank - Lakáspiaci elemzés (2018. 12. 11.)Vác: Mikulásfutás rekordszámú részvétellel (2018. 12. 11.)
| Következő 15 |