">

2018. szeptember 25. kedd - Eufrozina Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 11. 27.
Trükkös "vízvezeték szerelők" károsítják meg az idős embereket

Az idei esztendő baleseti statisztikái szinte azonosak az elmúlt év hasonló időszakában rögzítettekkel. Az őszi, téli, csapadékos időjárásban jellemzően a gyalogos átkelőhelyeken vagy közelükben történtek balesetek – tudtuk meg Serfőzőné Kozma Ilona alezredestől, a Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetőjétől. Marosvári László őrnagy az idős emberek sérelmére elkövetett "álvízvezeték szerelők" trükkös lopásaira hívta fel a figyelmet a november 23-án tartott sajtótájékoztatón.

Serfőzőné Kozma Ilona elmondta, hogy a statisztikák, a baleseti elemzések tanúsága szerint a ködös, téli időszak hatással van a közlekedési balesetek kialakulására. A megelőzés érdekében felhívja a lakosság figyelmét, hogy az esti, rossz látási körülmények alkalmával viseljenek láthatósági mellényt, ruházatukon fényvisszaverő eszközt. Javasolta, hogy a Látni és látszani kampány időszakában a gépjárművezetők szakszervizekben vizsgáltassák meg autójuk világítását. A baleset megelőzését segíti, ha indulás előtt megtisztítják, páramentesítik a szélvédőt, és az évszaknak megfelelően téli gumival közlekednek.

Serfőzőné Kozma Ilona alezredes: A ködös, téli évszakban megnőtt a balesetek száma a gyalogátkelőhelyeken és környezetükben

A közelgő ünnepek hatása már érzékelhető a bevásárló központok és parkolók megnövekedett forgalmán, ami megmutatkozik a bekövetkezett balesetek számában is. A közlekedésrendészeti osztály vezetője a szabályos parkolásra és a körültekintő tolatásra hívta fel a közlekedők figyelmét, mivel az elmúlt időszak tapasztalatai azt bizonyítják, hogy sokan figyelmen kívül hagyják a KRESZ-t, melynek következményeként több baleset is történt.

Számtalan eset bizonyítja, hogy szabálytalan parkolás közben rányitják az ajtót a mellettük álló gépkocsira, melyben sérülést okoznak. Sajnos előfordul, hogy a károkozók nem hagynak hátra elérhetőséget, nem hívják a rendőrséget, ám a térfigyelő kamera felvételeinek segítségével el tudjuk indítani az eljárást – húzta alá Serfőzőné Kozma Ilona alezredes, aki azt kéri a gépjárművezetőktől, hogy a közelgő karácsonyi ünnephez méltó kulturált viselkedést tanúsítva közlekedjenek.

Kérdésünkre Serfőzőné Kozma Ilona azt a tájékoztatást adta, hogy az M2-es bővítése, és a Bajcsy-Zsilinszky út felújítási munkálatainak hatása érződik a város közlekedésén, amit befolyásol az utak áteresztő képessége is.

– Az M2-en bekövetkezett sajnálatos halálos baleset idején teljesen „beállt” a 2. számú főút forgalma, rengeteg telefonhívást kaptunk. De az is tény, hogy nagyon sok gépjárművezető higgadtan kezelte a kialakult közlekedési helyzetet.

Marosvári László őrnagy, a bűnügyi osztály megbízott vezetője a bűncselekmények megelőzésének jelentőségére világított rá. Az októberi és a novemberi adatok szerint megemelkedett az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények, trükkös lopások száma. A „vízvezeték szerelőként” bemutatkozó elkövetők azzal a trükkel csöngetnek be – jellemzően a lakótelepen élő – idős emberekhez, hogy a víznyomást jöttek ellenőrizni.

- Általában párban érkeznek, akik közül az egyik „szóval tartja” a gyanútlan ingatlantulajdonost, miközben a másik magához veszi a mozdítható értékeket – mondta a bűnügyi osztály megbízott vezetője, aki a lakosság részéről követendő példaként említette egy idős hölgy határozottságát, aki a „vízvezeték szerelőktől” kérte igazolványukat, főnökük nevét, elérhetőséget, amire a „szakemberek” azonnal távoztak.

A rendőrtiszt javasolja, ha csőtörésre vagy bármi másra hivatkozva csengetnek be ismeretlenek, minden esetben kérjék a gondnok vagy a közös képviselő jelenlétét.

– Amennyiben ezt elmulasztják, sajnos nagy valószínűséggel áldozattá válnak, kirabolják őket – intett óvatosságra a rendőrtiszt.

Az elmúlt esztendő statisztikái arról is „beszélnek” – folytatta Marosvári László -, hogy a karácsonyi nagy bevásárlásokkor a bevásárló kocsiból a parkolóban úgy pakoltak a személygépkocsiba, hogy az első ajtó nyitva volt, az ülésre helyezték a kézitáskát, amit könnyűszerrel kiemeltek a bűnelkövetők.

-  Kérjük, figyeljenek értékeikre, hivatalos okmányaikra, nagyobb körül tekintéssel intézzék ünnepi bevásárlásaikat – javasolta a bűnügyi osztály megbízott vezetője.

A sajtótájékoztatót vezető Szabó Józsefné százados, a Dunakeszi Rendőrkapitányság Hivatal vezetője a lakosság segítő együttműködését és odafigyelését kérte, hogy a téli hónapokban - környezetükben - ne hagyják magukra, kihűlni az egyedül élő, elesett embereket, ha szükséges hívják a 112-es segélyhívó számot.

A Hivatal vezetője bemutatta a Dunakeszi Rendőrkapitányság új sajtóreferensét, Bukszár-Kozák Anett törzsőrmestert.

Bukszár Anett (balról), Marosvári László, Serfőzőné Kozma Ilona, Szabó JózsefnéVetési Imre (Dunakeszi Polgár)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Göd: Baleset megelőzési rendezvény (2018. 09. 24.)Figyelemfelkeltő szimulációs előadás (2018. 09. 24.)Közeledik a hagyományőrző Szent Mihály-napi búcsú (2018. 09. 24.)Esett az eső, de mindenki szedte! (2018. 09. 23.)Padfestés és tótakarítás Tóvárosban (2018. 09. 23.)Családi nap és lecsófőző verseny (2018. 09. 23.)Zenei flashmob az Ipoly menti turizmus élénkítéséért (2018. 09. 22.)Búcsúzik a nyár (2018. 09. 21.)Fóti Szüret - Fóti Ősz (2018. 09. 21.)Zebegény - Panorámafutás (2018. 09. 21.)Színházak éjszakája (2018. 09. 21.)"Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak" (2018. 09. 20.)Évadnyitó gulyásparti (2018. 09. 20.)Balesetmegelőzési céllal ellenőríz a rendőrség (2018. 09. 20.)A Váci Fegyház és Börtön adománya a homokozó bölcsiseknek (2018. 09. 20.)
| Következő 15 |