">

2018. március 19. hétfő - József Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 11. 27.
Trükkös "vízvezeték szerelők" károsítják meg az idős embereket

Az idei esztendő baleseti statisztikái szinte azonosak az elmúlt év hasonló időszakában rögzítettekkel. Az őszi, téli, csapadékos időjárásban jellemzően a gyalogos átkelőhelyeken vagy közelükben történtek balesetek – tudtuk meg Serfőzőné Kozma Ilona alezredestől, a Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetőjétől. Marosvári László őrnagy az idős emberek sérelmére elkövetett "álvízvezeték szerelők" trükkös lopásaira hívta fel a figyelmet a november 23-án tartott sajtótájékoztatón.

Serfőzőné Kozma Ilona elmondta, hogy a statisztikák, a baleseti elemzések tanúsága szerint a ködös, téli időszak hatással van a közlekedési balesetek kialakulására. A megelőzés érdekében felhívja a lakosság figyelmét, hogy az esti, rossz látási körülmények alkalmával viseljenek láthatósági mellényt, ruházatukon fényvisszaverő eszközt. Javasolta, hogy a Látni és látszani kampány időszakában a gépjárművezetők szakszervizekben vizsgáltassák meg autójuk világítását. A baleset megelőzését segíti, ha indulás előtt megtisztítják, páramentesítik a szélvédőt, és az évszaknak megfelelően téli gumival közlekednek.

Serfőzőné Kozma Ilona alezredes: A ködös, téli évszakban megnőtt a balesetek száma a gyalogátkelőhelyeken és környezetükben

A közelgő ünnepek hatása már érzékelhető a bevásárló központok és parkolók megnövekedett forgalmán, ami megmutatkozik a bekövetkezett balesetek számában is. A közlekedésrendészeti osztály vezetője a szabályos parkolásra és a körültekintő tolatásra hívta fel a közlekedők figyelmét, mivel az elmúlt időszak tapasztalatai azt bizonyítják, hogy sokan figyelmen kívül hagyják a KRESZ-t, melynek következményeként több baleset is történt.

Számtalan eset bizonyítja, hogy szabálytalan parkolás közben rányitják az ajtót a mellettük álló gépkocsira, melyben sérülést okoznak. Sajnos előfordul, hogy a károkozók nem hagynak hátra elérhetőséget, nem hívják a rendőrséget, ám a térfigyelő kamera felvételeinek segítségével el tudjuk indítani az eljárást – húzta alá Serfőzőné Kozma Ilona alezredes, aki azt kéri a gépjárművezetőktől, hogy a közelgő karácsonyi ünnephez méltó kulturált viselkedést tanúsítva közlekedjenek.

Kérdésünkre Serfőzőné Kozma Ilona azt a tájékoztatást adta, hogy az M2-es bővítése, és a Bajcsy-Zsilinszky út felújítási munkálatainak hatása érződik a város közlekedésén, amit befolyásol az utak áteresztő képessége is.

– Az M2-en bekövetkezett sajnálatos halálos baleset idején teljesen „beállt” a 2. számú főút forgalma, rengeteg telefonhívást kaptunk. De az is tény, hogy nagyon sok gépjárművezető higgadtan kezelte a kialakult közlekedési helyzetet.

Marosvári László őrnagy, a bűnügyi osztály megbízott vezetője a bűncselekmények megelőzésének jelentőségére világított rá. Az októberi és a novemberi adatok szerint megemelkedett az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények, trükkös lopások száma. A „vízvezeték szerelőként” bemutatkozó elkövetők azzal a trükkel csöngetnek be – jellemzően a lakótelepen élő – idős emberekhez, hogy a víznyomást jöttek ellenőrizni.

- Általában párban érkeznek, akik közül az egyik „szóval tartja” a gyanútlan ingatlantulajdonost, miközben a másik magához veszi a mozdítható értékeket – mondta a bűnügyi osztály megbízott vezetője, aki a lakosság részéről követendő példaként említette egy idős hölgy határozottságát, aki a „vízvezeték szerelőktől” kérte igazolványukat, főnökük nevét, elérhetőséget, amire a „szakemberek” azonnal távoztak.

A rendőrtiszt javasolja, ha csőtörésre vagy bármi másra hivatkozva csengetnek be ismeretlenek, minden esetben kérjék a gondnok vagy a közös képviselő jelenlétét.

– Amennyiben ezt elmulasztják, sajnos nagy valószínűséggel áldozattá válnak, kirabolják őket – intett óvatosságra a rendőrtiszt.

Az elmúlt esztendő statisztikái arról is „beszélnek” – folytatta Marosvári László -, hogy a karácsonyi nagy bevásárlásokkor a bevásárló kocsiból a parkolóban úgy pakoltak a személygépkocsiba, hogy az első ajtó nyitva volt, az ülésre helyezték a kézitáskát, amit könnyűszerrel kiemeltek a bűnelkövetők.

-  Kérjük, figyeljenek értékeikre, hivatalos okmányaikra, nagyobb körül tekintéssel intézzék ünnepi bevásárlásaikat – javasolta a bűnügyi osztály megbízott vezetője.

A sajtótájékoztatót vezető Szabó Józsefné százados, a Dunakeszi Rendőrkapitányság Hivatal vezetője a lakosság segítő együttműködését és odafigyelését kérte, hogy a téli hónapokban - környezetükben - ne hagyják magukra, kihűlni az egyedül élő, elesett embereket, ha szükséges hívják a 112-es segélyhívó számot.

A Hivatal vezetője bemutatta a Dunakeszi Rendőrkapitányság új sajtóreferensét, Bukszár-Kozák Anett törzsőrmestert.

Bukszár Anett (balról), Marosvári László, Serfőzőné Kozma Ilona, Szabó JózsefnéVetési Imre (Dunakeszi Polgár)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Frontmentes, az évszakhoz képest hideg idő. (2018. 03. 19.)Választás 2018: megrongálták Fehér Zsolt plakátjait (2018. 03. 17.)Vác: ellenzéki jelöltek sajtótájékoztatója az OLAF-jelentésről (2018. 03. 17.)Rétvári a volt váci Esze Tamás laktanyánál tiltakozott a migránsok betelepítése ellen (2018. 03. 17.) Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Tuzson Bence államtitkár előadása Fóton (2018. 03. 17.)Ünnepi koszorúzás Dunakeszin (2018. 03. 16.)Vác: Méltó megemlékezés a nemzeti ünnepen (2018. 03. 16.)Heves harcot vívtak a magyar és az osztrák csapatok Dunakeszinél (2018. 03. 14.)Március 15. - Fokozott biztonsági intézkedések - Megkezdte munkáját az operatív törzs (2018. 03. 14.)Rendőrségi felhívás! Néhány jó tanács, hogy mit ne írjon ki közösségi oldalára (2018. 03. 13.)Március közepén kezdődik a dunakeszi Kőrösi iskola felújítása (2018. 03. 13.)Kora tavaszi idő, futó záporokkal (2018. 03. 13.)Hóolvadás és ünnepi programok a Pilisi Parkerdőben (2018. 03. 13.)Ötvenhat férőhelyes bölcsőde épül Vácon (2018. 03. 13.)Kerékpárt lopott a tolvaj! (2018. 03. 12.)
| Következő 15 |