2018. december 13. csütörtök - Luca Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 11. 21.
Téli Ünnepi Napok a váci MIMK-ben

Ebben az évben 12. alkalommal rendezi meg a Madách Imre Művelődési Központ a Téli Ünnepi Napok című programsorozatát. Az év végi ünnepektől a farsangig tartó időszakban olyan előadásokat, koncerteket, gyermekprogramokat kínál az intézmény, amelyek gondtalan kikapcsolódást ígérnek, hogy a családdal, barátokkal töltött idő tartalmas szórakozás legyen.

A rendezvénysorozat decemberi programjainak segítségével az ünnepekre való felkészülést, ráhangolódást kívánjuk megkönnyíteni. Különösképpen két rendkívüli előadás teszi ezt lehetővé:

Az élet művészete címmel a magyar ezoterikus irodalom nagymestere, Müller Péter tart előadást december 8-án. Az igen népszerű író örökérvényű gondolatokkal ajándékozza meg a közönséget, lényével sajátos közösségi élményt hoz létre, az együttlét különleges légkörét teremti meg.

Először jár Vácon a bükki füvesemberként ismert Szabó Gyuri bácsi, aki 18-án ingyenes előadásán a gyógynövények szerepéről beszél egészségünk megóvása érdekében. Az előadás után lehetőség lesz termékek vásárlására is.

A zene fontos szerepet játszik a műsorkínálatban, különböző műfajok kavalkádjából válogathatnak az érdeklődők. December 3-án Csepregi Éva és Végvári Ádám Angyalmadárcímű élőzenei adventi műsorukban a dalok erejével vallanak mindarról, amit a karácsony, az adventi várakozás emelkedettebb hangulata jelent nekik. Adventi várakozás címmel a László Imre Nótakor ad ünnepi műsort december 9-én délután, este pedig a jó hangulatú bulik szimbólumaként ismert Panoráma zenekar kerekít rock&roll partyt. A Váci Jazz Klub keretében december 15-én a László Attila – Oláh Kálmán Quartet lép színpadra. A kvartett finom hangvételű zenéjének nagy részét a két zeneszerző írja, de a programban jazz sztenderdek is szerepelnek. Igazi szilveszteri hangulatról gondoskodik december 30-án a Rocken Dogs zenekar évzáró koncertjével, ahol fellép még a Helo Zep!, valamint a CrazyGranat zenekar is. A koncertet a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program támogatja.

Az új évben, január 13-án opera- és operett gála műsort ad az Antonio Vivaldi Kamarazenekar olyan vendégművészekkel, mint Újhelyi Andrea, Huszár Anita és Kiss Tivadar énekművészek, valamint Cs. Nagy Ildikó zongoraművész. Február 8-án a méltán népszerű Váci Ifjúsági Fúvós Zenekar előadásában vidám fúvószene lesz hallható kicsiknek és nagyoknak, klasszikusoktól a könnyűzenéig.

A téli ünnepek főszereplői, a gyerekek számos színházi előadást, koncertet élvezhetnek. December 6-án nagy mulatság keretében várhatják a Télapót a Kolompos együttessel, december 21-én pedig A persely című karácsonyi történetet tekinthetik meg a 20 éves váci Fónay-HUMÁNIA Társulat és a Leányfalui ÁRVÁCSKA Színjátszó Kör közös előadásában.

Január elején Moha és Páfrány című mesét nézhetik mega Csodamalom Bábszínház előadásában, majd január16-án Fazekas Mihály: Ludas Matyi című klasszikus elbeszélő költeménye jelenik meg a színpadon ezúttal a Kolompos együttes tolmácsolásában. A hónap végén, 27-én a népszerű Kisvakond kalandjai elevenednek meg egy bábelőadás formájában. Február 6-án és 7-én a Nefelejcs Bábszínház mutatja be Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadását., A Farsangi családi nap keretében február 10-én kézműves foglalkozáson vehetnek részt, majd 11 órától a Mazsola és Tádé című közkedvelt bábelőadást élvezhetik. Ezen a napon 10 órától a szülőknek tart előadást Vida Ágnes, babapszichológus apozitív nevelésről, avagy az erőszakmentes, önbizalmat támogató, kapcsolatra építő nevelési módszerekről. Elsősorban a 0-6 éves korosztály neveléséről lesz szó, de kitekintést ad a kiskamaszkor és a kamaszkor problémáira is.

A kisiskolásoknak szól február 13-án a Pódium Színház A Macskakirály című, magyar népmesei elemekből szőtt vidám musicalje, melyet kaland, izgalom, szerelem és varázslat sző át. A Filharmónia és Madách Imre Művelődési Központ közös szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával indított Ifjúsági bérlet harmadik előadásán, február 15-én A természet ébredése címmel Vivaldi, Mozart, Haydn, Bartók és Krulik művekből ad elő részleteket a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar vonósnégyese. Február 26-tól március 3-ig egy interaktív kiállítást is megtekinthetnek a gyerekek, melynek címe Testünk a csoda.

A színházkedvelő közönségnek is több előadással kedvezünk a három hónap alatt.

Thália Művészeti Egyesület - Gyémánt Musical Stúdió december 10-én az adventi hangulatot idézi meg Varázslatos ünnepek című előadásában verssel, prózával, dallal és tánccal. Szabó Magda: Abigél című darabját a Bánfalvy Stúdió mutatja be december 17-én, az előadásra azonban már minden jegy elkelt. Február folyamán kerül bemutatásra Ken Ludvig: Hajszál híján Hollywood című komédiája, a főbb szerepekben a teljesség igénye nélkül Esztergályos Cecília, Vastag Csaba, Mészáros Árpád Zsolt.

A mozirajongóknak sem kell a fővárosba utazni, ha premier filmet szeretnének megnézni. A budapesti premierrel egy időben, december 14-én kerül vetítésre - 3D-ben is - a Star Wars 8. – Az utolsó Jedik című film a MozgóMozi jóvoltából.

Hagyomány már a Téli Ünnepi Napok keretében a Magyar Kultúra Napja megünneplése. A január 22-én megrendezésre kerülő gálaműsorban a Parapács zenekar és Agócs Gergely népzenei előadása lesz látható. Az est folyamán kerül átadásra a “Közművelődést segítő munkáért” oklevél, a “Vác Város Művészeti Díja” valamint a “Vác Város Művelődéséért” kitüntetések is.

A Téli Ünnepi Napok programkínálatát képzőművészeti kiállítások is gazdagítják:

December 1-től a Forte Fotóklub Vác A FOTÓ ÜNNEPE című kiállítása tekinthető meg az Emeleti Galériában. December 16-án ismét megnyitja „kapuit” a Téli Tárlat, amelyévtizedek óta lehetőséget kínál Vác és környéke hivatásos képző- és fotóművészeinek alkotásaik bemutatására.A kiállítást Koltai-Dietrich Gábor festőművész, a kiállítás rendezője nyitja meg, fővédnöke Fördős Attila, Vác város polgármestere.Közreműködik: Lachegyi Imre furulyaművész.

Január 12-tőlDU-KE, a Dunakanyar Képzőművészeti Egyesület alkotásai lesznek láthatóak az Átrium Galériában, január 22-től pedig a Magyar Kultúra Napja alkalmából Kötelék címmel a váci Új Szalon képző- és fotóművészeinek kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

ADVENTI VÁSÁR 2017.

 

fotó: programturizmus.com

 

Idén is megrendezésre kerül Vác városának főterén az Adventi vásár. Gasztronómiai különlegességekkel, kézműves termékekkel, ajándéktárgyak gazdag választékával, jégpályával és színes programokkal várunk minden érdeklődőt november 22. és december 31. között.

Az Advent első hétvégéjétől óriási adventi koszorú lesz látható a téren, valamint egy életnagyságú betlehemben is gyönyörködhetnek a látogatók.

 

Részletes program

 

November 22-én 17 órakor: Az adventi vásár megnyitója – a Váci Ifjúsági Fúvószenekar, a Váczi Néptáncegyüttes és a Bartók - Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola AMI növendékei valamint az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóinak közreműködésével. 20 órától: Utcabál a Pedrofon együttessel

November 26-án 16 órakor: Télköszöntő - a Naszály gyermek néptáncegyüttes táncházzal egybekötött műsora.

December 2-án 17 órakor A Váczi Néptáncegyüttes műsora: Tudjuk, hogy „disznyót” öltetek

20 órakor Mikulás party DJ BALAGE

December 5-én 18 órakor Mikulásváró a gyerekeknek – ingyenes zenés műsor ajándékosztó Mikulással és meglepetésekkel

December 8 – 10. között Állatsimogató – időjárás függvényében péntek délutántól vasárnap estig

December 9-én 14 órakor Kóstolással egybekötött VI. váci bejglisütő verseny a Vendégvárók Váci Egyesületével

15 órakor Családi nap - kézműves foglalkozás, karácsonyfa – díszítő verseny. Eredményhirdetés: 15:30

17 órakor Menjünk együtt Betlehembe! - zenés interaktív gyermekműsor

December 10-én 9-órakor Mikulásfutás

December 16-án 15 órakor Betlehemes előadás - a Váci Deákvári Óvoda Tagóvodái – Deákvári főút, Diófa u., Sirály u., Újhegyi út - nagycsoportos gyermekei az adventi várakozás jegyében zenés táncos betlehemi műsorral kedveskednek Vác lakosságának

16 órakor Hagyományőrző betlehemes

17 órakor Karácsonyi harangok – a Thália Művészeti Egyesület Gyémánt Musical Stúdiójának előadásában

December 30án 14 órakor Forraltbor-főző verseny

December 31-én Főtéri szilveszter 20 órától fellép a Countaktus Country, 23 órától pedig a Pedrofonzenekar szórakoztatja a közönséget.

Szervező: Madách Imre Művelődési Központ

Fővédnök: Vác Város Önkormányzata

A programok időjárástól függenek.

Részletes program: www.mimk.huSatóközlemény
MIMK, Vác

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Száz rászoruló család kapott karácsonyi élelmiszercsomagot az önkormányzattól (2018. 12. 12.)Sportpályát avattak a Bárdosban (2018. 12. 11.)Finom, egészséges, ünnepi - karácsonyi menü másképp (2018. 12. 11.)Havas eső, hózápor érkezik (2018. 12. 11.)Vácrátóton idén is felépül a Mézeskalácsfalu (2018. 12. 11.)OTP Jelzálogbank - Lakáspiaci elemzés (2018. 12. 11.)Vác: Mikulásfutás rekordszámú részvétellel (2018. 12. 11.)Hagyományt teremtett a VSD első sportbálja (2018. 12. 10.)Dunakeszi: Számítógépeket hozott a Mikulás a Bárdos Iskolába (2018. 12. 10.)Advent második vasárnapján Kocsis Tibor vitte el a showt (2018. 12. 09.)Baleset Dunakeszin - A karambolt okozó elhajtott a helyszínről (2018. 12. 09.)Balczó András lett Pest megye díszpolgára - Két gödi is a díjazottak között (2018. 12. 09.)Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban (2018. 12. 07.)Vác: Ajándékok rászoruló családoknak, intézményeknek (2018. 12. 07.)Már ível a híd a 2-es főút fölött (2018. 12. 06.)
| Következő 15 |