2018. szeptember 26. szerda - Jusztina Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 08. 28.
Kajak: Fölényes hazai győzelem a XXIV. Göd Kupa összesített versenyében

Idén immár 24. alkalommal rendezték meg a Göd Kupa kajak versenyt a névadó város gyönyörű dunai szakaszán, melyen 12 egyesület 197 fiatal versenyzője szállt harcba a végső győzelmekért. Mint minden évben, ezúttal is óriási érdeklődés övezte a Dunakanyar legrangosabb utánpótláskorú versenyét, melynek összetett győztese a Gödi SE Kajak-kenu szakosztálya lett 298 ponttal.

A dobogó második fokára 143 ponttal a Verőcei Kajak-kenu SE versenyzői állhattak fel, míg a bronzérmet a 116 pontot begyűjtő VÁCI Kajak-kenu SE szerezte meg.

A jövőre jubiláló versenyről Nagy Árpádot, a Gödi SE Kajak-kenu szakosztály vezetőjét kérdeztük, aki önzetlen segítőtársaival összefogva – élvezve az önkormányzat támogatását – idén is fantasztikus hangulatú, jól szerzett versenyt rendeztek, melynek végén még egy finom ebédre is vendégül láttak a kajakozók több száz fős seregét.

Mi az a motivációs hajtóerő, ami egy várost, egy közösséget évről évre arra ösztönöz, hogy immár 24. alkalommal rendezte meg hazánk egyik legrangosabb utánpótláskorú kajak versenyét, a Göd Kupát? – szegeztük a kérdést a szálfatermetű sportvezetőnek.

-  Mindennek az alfája és az omegája, hogy mi egy végtelenül összetartó közösség vagyunk. A gödi kajakozás alapjait a szülők teremtették meg, akik saját kézzel betonozták az induló szakosztály épületét, melyet „összekunyerált alapanyagokból” építettek fel. Ez a mag a mai napig megvan, akikhez időközben csatlakoztak újabb, sportszerető szülők, akik az évek során megtapasztalták, hogy gyermekeik jó társaságban vannak, látják, hogy ez egy nagyon jó sportág, ráadásul gyönyörű helyen vagyunk. Ez az erő, ami összetart minket. Szeretjük csinálni, mert látjuk értelmét, öröm nézni gyermekeink fejlődését.

A 2000 méteres versenytávon óriási küzdelmet vívtak egymással a különböző korosztályok tagjai, az őket buzdító családtagok, barátok, csapattársak pedig leírhatatlan hangulatot varázsoltak a parton. Számomra a kajakozás ünnepének tűnt a rendezvény.

-  Valóban fantasztikus volt a hangulat, magával ragadó a nézők szurkolása, akik boldogan élik meg gyermekeik, testvérük, barátjuk sikerét. Egész évben versenyről versenyre járjuk az országot, és ilyenkor már nagyon várjuk a Göd Kupát, melyen megmutathatjuk magunkat, a fiatalok szorgalmukat, tehetségüket. Itt vannak – hogy csak néhányat említsek, az idén indult 12 egyesület közöl - a váci, a nagymarosi, az újpesti, a veresegyházi sportbarátaink, a fiatal versenyzők, szóval, ahogy mondta; a sport, a kajakozás ünnepe is a Göd Kupa. Mi is megmutathatjuk, hogy mennyien vagyunk, és azt is, hogy a városi önkormányzat támogatása jó helyre kerül.

Forintra „átváltva” ez mennyi támogatást jelent?

-  A város éves szinten 22 millió forinttal támogatja a Göd SE-t, melynek szakosztályai között a létszám és az eredmények tükrében differenciál az elnökség. Jó érzés kimondani, az önkormányzat mindig pozitívan áll hozzánk, ha kérünk valamit, támogatnak, mert tudják, hogy érdemes. Szerencsére az állam is elismeri sporteredményeinket, melynek köszönhetően 2015-ben 19 millió forint támogatást kaptunk, ami lehetővé tette a régi sportházunk felújítását, 180 m2-es bővítését. A szülők és a Dunai Vízisport Alapítvány 14 millióval segítette a fejlesztést. Úgy néz ki, hogy a csónakháznak is neki foghatunk, s lesz új stégünk is. Utána pedig foglalkozhatunk végre az eszközbeszerzéssel is, amire Pest megye fejlettsége miatt eddig nem igen volt pályázati lehetőség.

A rajtlista arról „árulkodott”, hogy a versenyen induló 12 egyesület közel kétszáz versenyzője közül 60 fiatal a gödi egyesületben sportol.

-  Remélem, senki nem tekinti szerénytelenségnek, ha azt mondom, hogy a Dunakanyarban dominánsak vagyunk. Ugyanis, ha Dunakeszitől Szobig megnézzük a szakosztályokat, minden tekintetben, a 130 fő kajakozó fiatallal, és talán még eredményességben is a legnagyobbak vagyunk. Általában a Dunakanyar Kupát is elhozzuk. Nevelőegyesületünkben olyan kiválóságok kajakoztak fiatal korukban, mint a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, csapattársa, az ezüstérmes Kulifai Dávid, vagy a kiváló Szaszák Dénes, Váczi Enikő, az ifjúsági Európa-bajnok Lukács István, aki pl. szeptemberben indulhat egyéniben a maratoni kajak-kenu világbajnokság 22 km-es távon Dél-Afrikában. De még hosszasan sorolhatnám kiváló sportolóink névsorát, akik között 180-190 magyar bajnokunk volt.

Boldog érzés sportvezetőnek lenni Gödön?

-  Egyszer egy pszichológusnő azt mondta nekem: Három dolgot kell egy férfinak művelnie: gyermeket nemzeni, fát ültetni, és közösségi munkát vállalni. Van ebben valami, nekem mind megvolt. Igen, boldog érzés sportvezetőnek lenni a kajak-kenu szakosztályban, de ne feledkezzünk meg a szívvel-lélekkel dolgozó edzőink mellett olyan kiváló elődökről sem, mint Hatlaczky Ferenc, Nagy Zsigmond, Baraczka Tamás, Kammerer Zoli édesanyja, Simon Tamás, Hamar János, és Barazutti László, akinek én adtam át, majd újra visszakaptam tőle a stafétabotot, melyet megtiszteltetés magasra emelni a gödi kajak-kenu szakosztály sikereiért.

 

 Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó:KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Göd: Baleset megelőzési rendezvény (2018. 09. 24.)Figyelemfelkeltő szimulációs előadás (2018. 09. 24.)Közeledik a hagyományőrző Szent Mihály-napi búcsú (2018. 09. 24.)Esett az eső, de mindenki szedte! (2018. 09. 23.)Padfestés és tótakarítás Tóvárosban (2018. 09. 23.)Családi nap és lecsófőző verseny (2018. 09. 23.)Zenei flashmob az Ipoly menti turizmus élénkítéséért (2018. 09. 22.)Búcsúzik a nyár (2018. 09. 21.)Fóti Szüret - Fóti Ősz (2018. 09. 21.)Zebegény - Panorámafutás (2018. 09. 21.)Színházak éjszakája (2018. 09. 21.)"Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak" (2018. 09. 20.)Évadnyitó gulyásparti (2018. 09. 20.)Balesetmegelőzési céllal ellenőríz a rendőrség (2018. 09. 20.)A Váci Fegyház és Börtön adománya a homokozó bölcsiseknek (2018. 09. 20.)
| Következő 15 |