2018. április 27. péntek - Zita Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 06. 11.
Dunakeszi Air Show
Két nap - húszezer látogató

Akik kilátogattak a hétvégi kétnapos Dunakeszi Air Show programjaira, azok bizton állíthatják, hogy idén is különleges élményekben lehetett részük, hiszen kétszer is élvezhették - a géphiba miatt távolmaradó Besenyei Pétert is helyettesítő – Európa-bajnok Veres Zoltán duplán bemutatott látványos produkcióját.

Testközelből ismerkedhettek a harci járművekkel, a legénység mellett több tonna súlyt szállító helikopterrel, de akár a magasba is emelkedhettek valamelyik repülővel vagy helikopterrel, ha kedvük volt hozzá. Szóval, nem csak a nevében volt két napig földi és légi bemutató Dunakeszin, hanem a valóságban is élvezhettük a katonai show-t.

A város kiemelkedő rendezvényéről az egyik fő szervezőt, Zámbóné Pollerman Juditot, a MALÉV Dunakeszi Repülőklub elnökét kérdeztük, aki szakszerű tájékoztatással segítette az érdeklődők ezreit eligazodni a repülőgépek világában. A szép korú elnök asszony még ma is aktívan repül, ő tartja a távolsági, sebességi és a magassági rekordot.

Zámbóné Pollerman Judit, a MALÉV Dunakeszi Repülőklub elnöke

– Ötvennégy éve repülők, és még ma is aktív oktató vagyok – mondta, majd hozzátette mosolyogva: - Azt szoktuk mondani, hogy ahány évet töltünk a repülőtéren, annyival vagyunk fiatalabbak. Nagyon sok munkával jár a repülőtér üzemeltetése és a klub működtetése, de igyekszem mindkét területen helytállni. Nyugdíjas vagyok, ezért is kaptam ezt a megtisztelő feladatot, amit jó szívvel végzek. Nagy öröm számunkra, hogy ennyien vannak itt, akik kíváncsiak a repülésre, és a mi életünkre – hallhattuk.

-  Szombaton és a ma közel húszezren látogattak ki a kétnapos rendezvényünkre, melyet Dunakeszi Város Önkormányzatával közösen szerveztük – mondta érdeklődésünkre.

- Szombat délután sajnos egy órára fel kellett függeszteni a rendezvényt a közelgő viharfelhők miatt, de szerencsére kegyes volt hozzánk az időjárás. Kisebb zivatarral „megúsztuk”, és így folytathattuk a programokat, melyek iránt óriási volt az érdeklődés. Az esti koncertet sem zavarta meg, amely – igaz egy kicsit később kezdődött – nagy sikerű volt. Remélem, hogy a késő éjszakába nyúló zenei rendezvény nem zavarta a dunakeszi lakosokat – fűzte hozzá bizakodva. – Mindenki azt kérte, hogy gyakrabban rendezzünk repülőnapot és szabadtéri koncertet a repülőtéren. A kilátogató vendégeknek nagyon tetszik, hogy a Honvédelmi Minisztérium olyan haditechnikai eszközöket, járműveket, helikoptereket mutat be a közönségnek, amelyek nagy többségük számára újdonságnak számít, életükben most látják először testközelben. Sokakat vonz a modellezők kiállítása is, az old timer repülők, a motoros vitorlázók – sorolta az érdekes látnivalókat vasárnap délután, két tájékoztató program között.

Zámbóné Pollerman Judit elmondta; azt érzékeli, hogy Dunakeszi lakossága nagyon kedveli a repülőteret, amely olyan sikeres rendezvények vonzó helyszíne, mint a futóversenyek, a repülőnapok, vagy koncertek.

- Szerencsénkre ma még jobb idő van, mint tegnap volt, és így talán még többen jöttek ki, hogy megtekintsék a földi és légi show-t, amely méltán vonz tízezreket a repülőtérre – mondta a szombat délutáni esőre utalva.

A MALÉV Dunakeszi Repülőklub elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a meghirdetett programtól kénytelenek voltak eltérni, mert Besenyei Péter géphiba miatt nem tudta vállalni a bemutatót, akit Veres Zoltán, Európa-bajnok műrepülő „helyettesített”, aki a délutáni programban egyébként is szerepelt.

– Péter sajnos a repülőgép melegedése miatt nem tudta sem a műrepülést, sem az átrepülést vállalni, de megígérte, letette a „nagyesküt”, hogy jövőre kétszer jön Dunakeszire. Nagyon szeretik őt Dunakeszin, hiszen a fél város tudja, hogy itt kezdett el repülni, mint vitorlázó. Én voltam az egyik első oktatója. Nagyon jó barátom, hiányzott, hogy nincs itt – mondta kesernyés hangon, ám újra felvillanyozódott, amikor arról beszélt, hogy a másik világsztár, Veres Zoltán remek programmal örvendeztette meg a közönséget.

– Mindketten profi sportemberek, noha más, de különleges a programjuk, ezért még inkább vonzó, ha egy rendezvényen tartanak bemutatót. Sajnos ezúttal nem sikerült, de bízom benne, hogy legközelebb mind a ketten itt lesznek a nézők nagy örömére – hangoztatta Zámbóné Pollermann Judit, aki érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy a tavaly őszi családi naphoz hasonló rendezvényt idén is megrendezik, ha lesz rá lakossági igény, és az önkormányzat is támogatja, amellyel, mint fogalmazott remek az együttműködésük.

Az érdeklődők sokaságát látva talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy óriási lesz rá az igény.(Vetési)
Fotó: KesziPress
| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Volentics Anna újabb európai sikere (2018. 04. 26.)Vác: Megválasztották a város új diákpolgármesterét (2018. 04. 26.)IV. Király Napi Korfball Fesztivál (2018. 04. 26.)Kullancskisokos a gondtalan szabadtéri programokhoz (2018. 04. 26.)Hosszú hétvégi változások, kedvezmények a vasúton (2018. 04. 26.)Dunakeszi: két kilométer hosszú járda épül a Fóti úton (2018. 04. 24.)Átvette országgyűlési képviselői mandátumát dr. Rétvári Bence (2018. 04. 23.)Dunakeszi: Bölcsődék napja 2018 (2018. 04. 23.)Mozdulj Dunakeszi! (2018. 04. 23.)Kora nyarat idéző, helyenként záporokkal kísért meleg idő (2018. 04. 23.)A nyers kristályból lesz a gyémánt (2018. 04. 21.)Vácra érkezett a Lajta Monitor Múzeumhajó (2018. 04. 20.)Egy modernizált cementgyár kulisszái mögé tekinthetnek be a váci lakosok (2018. 04. 20.)Tömegközlekedéssel a Pilisbe (2018. 04. 20.)Folytatódik az M2 bővítése -
Dunakeszi és az M0-ás között lezárják a fővárosba vezető sávokat (2018. 04. 19.)
| Következő 15 |