2018. április 24. kedd - György Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 06. 07.
A jövő "építőmesterei" - A pedagógusokat köszöntötték Dunakeszin

Óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, közös szóval a pedagógusok. Június első vasárnapja az ő ünnepük.

Köszöntik őket az óvodások, kisiskolások, nagydiákok, zenenövendékek. Joggal, mert a szülők mellett ők oktatják, nevelik gyermekeinket, hogy kellő tudással, hittel felvértezve legyenek majd értékes állampolgárai hazánknak. Így hát ők a jövő "építőmesterei".

Dunakeszin idén is méltóképpen köszöntötte az Önkormányzat a város óvodáinak, tanintézményeinek elhivatott pedagógusait. A Radnóti Miklós Gimnáziumban június 2-án megrendezett ünnepségen megtelt az intézmény aulája. Bevezetőben Szabó Katalin, a Dunakeszi Programiroda vezetője üdvözölte a jelen lévőket, köztük Tuzson Bence országgyűlési képviselőt, Dióssi Csaba polgármestert, Erdész Zoltán alpolgármestert és Eich Lászlót, a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatóját.

   – Annak a mindennapi munkának, amit önök városunk óvodáiban, iskoláiban, a gimnáziumban, és a zeneiskolájában végeznek, évről évre egyre komolyabb eredményei vannak – mondta köszöntőjében Dióssi Csaba.

   A továbbiakban méltatta azt az összefogást, melynek eredményeként minden évben megújul egy-egy óvoda. Az előző ciklusban kettő is épült, és ha segítenek a lobbisták is, akkor ebben a ciklusban lesz egy új bölcsőde és óvoda. A felmérések szerint Dunakeszi az egyetlen olyan kistérség, ahol több gyermek születése várható, mint az elhalálozás aránya. A növekvő gyereklétszámmal lépést tud tartani a város iskolabővítéssel, új iskola építésével.

   Szólt a jövő terveiről is. Szeretnék bővíteni a gimnáziumot, létrehozni egy új szakgimnáziumot és a Művészeti iskolát tevékenysége elismeréseként beköltöztetni a felépülő Művészetek Házába. Mindehhez Tuzson Bence országgyűlési képviselő segítségére is számítanak.  

   Végezetül, köszönetet mondva az elmúlt években a gyerekek fejlődéséért kifejtett áldozatos tevékenységéért, valamennyi iskolának átadnak 40 éves feliratú pólókat, rajtuk a tanintézmények neveivel.

   – Az önök hivatása, nehéz és különleges, mert jó pedagógusok nélkül nem beszélhetünk jó iskolákról és jó iskolák nélkül nincs jó oktatás, és jó oktatás nélkül nem beszélhetünk jövőről, nem beszélhetünk a gyermekek jövőjéről és nem beszélhetünk arról, hogy sikeres felnőttek lesznek – jelentette ki Tuzson Bence. – Nagy a felelőssége a kormányzatnak, ezért kezdtünk kicsit másként gondolkodni az oktatásról… Egy adatot hadd mondjak: 2010-hez képest 455 milliárd forinttal fordítunk többet országosan az oktatásra. Ez egyharmada annak, amit mi, magyarok egy év alatt a személyi jövedelemadóból összeadunk. Az Európai Unión belül öt évvel ezelőtt 0.3 százalékkal voltunk GDP arányosan alatta az oktatásra fordított összegnek, míg ma 0.3 százalékkal vagyunk az európai átlag fölött.

   – Dunakeszin az Önkormányzat az országos átlagnál többet fordított az állami oktatásra. Szeretném megköszönni azt az áldozatos munkát, amit önök végeznek a gyerekek és az ország jövője érdekében – fogalmazott Tuzson Bence.

   – A tankerület komoly fejlődésen van túl, önálló gazdálkodó szervezetté vált, s ez megnövelte mozgásterét – fogalmazott beszédében Eich László. – Minden intézmény önálló költségvetéssel rendelkezik, ezáltal megnőttek a lehetőségeik.

 

   Elmondta, hogy a város tanintézményeiben 25-30 fős státuszfejlesztés várható. Több mint 70 millió forintot fordítanak karbantartásra, fejlesztésre. Kitért arra, hogy az ország legnagyobb tankerületében 26 376 diák tanul, továbbá 3500 munkavállalót és 55 intézményt tömörít. Dunakeszin ősztől átlag 23-25 gyermek jár majd egy osztályba, amely ideális az oktatás szempontjából, tovább nőtt a lehetőség a minőségi oktatás irányába.

Köcski Mária (balról), Madárné Kondacs Mária, Krix Antalné

   Az ünnepségen került sor az Év Pedagógusa kitüntető címek átadására. Az elismerést Tuzson Bencétől és Dióssi Csabától Madárné Kondacs Mária, a Játszóház Tagóvoda vezetője, Krix Antalné, a Radnóti Miklós Gimnázium földrajz-testnevelés szakos tanára, valamint Köcski Mária, a Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanítója vehette át. A Magyar Matematikai Oktatásért Graphisoft díjat Erhardt Zoltán, a Radnóti Miklós gimnázium matematika-informatika szakos tanára kapta. A továbbiakban a város tanintézményeinek valamint a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunakeszi Tagintézményének 34 dolgozója vehette át a tankerület elismerő oklevelét.

   Nyugdíjba vonulása alkalmából elköszöntek Póczik Miklósnétól, a Piros óvoda vezetőjétől, valamint Varga Tibortól, a Radnóti gimnázium igazgatójától. Ezt követően került sor a színes diplomák átadására.

   Az ünnepséget a Virtuózokból ismert Ungár Cecília zongorajátéka, valamint a Művészi Látványtánc Európa-bajnokságra készülő Et Vie Danse táncegyüttes előadása színesítette.

 Katona M. István (Dunakanyar Régió)
Fotó: Vörös István

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Átvette országgyűlési képviselői mandátumát dr. Rétvári Bence (2018. 04. 23.)Dunakeszi: Bölcsődék napja 2018 (2018. 04. 23.)Mozdulj Dunakeszi! (2018. 04. 23.)Kora nyarat idéző, helyenként záporokkal kísért meleg idő (2018. 04. 23.)A nyers kristályból lesz a gyémánt (2018. 04. 21.)Vácra érkezett a Lajta Monitor Múzeumhajó (2018. 04. 20.)Egy modernizált cementgyár kulisszái mögé tekinthetnek be a váci lakosok (2018. 04. 20.)Tömegközlekedéssel a Pilisbe (2018. 04. 20.)Folytatódik az M2 bővítése -
Dunakeszi és az M0-ás között lezárják a fővárosba vezető sávokat (2018. 04. 19.)
Megkezdődött a pollenszezon (2018. 04. 19.)26 ország több mint 170 programja (2018. 04. 19.)Természet közeliség, harmónia, szabadság: dunakeszi sárkányhajós Vízitúra Kupa (2018. 04. 18.)Dunakeszi: az ügyfélszolgálat április 20-21-i félfogadása (2018. 04. 18.)Motoros majális a "Fekete bárányok" sztárjaival (2018. 04. 18.)Hétvégén változik a vonatközlekedés rendje (2018. 04. 18.)
| Következő 15 |