2018. április 24. kedd - György Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 05. 19.
Új bemutatókkal és helyszínekkel indul a Szentendrei Nyár

Az idei Szentendrei Teátrum és Nyár programjában másfél hónap alatt 25 produkciót láthat a közönség a belváros hat helyszínén. Három színházi bemutatóval, alternatív színházi produkciókkal, fantasztikus koncertekkel, remek gyerekprogramokkal vár mindenkit a Szentendrei Nyár.

A Szentendrei Kulturális Központ a budapesti Rózsavölgyi Szalonban tartott sajtótájékoztatót az idei szentendrei programokról 2017. május 18-án. A meghívott színházi szakemberek, szereplők valamennyien apró titkokat árultak el a városhoz fűződő személyes kötődéseikről. Novák Eszter régi szerelmekre emlékezett, Für Anikó, az idei nyár arca első szerepét idézte fel, Orlai Tibor producer pedig meghatározó gyerekkori élményét, a Fő téri Pikkó Herceg és Jutka Perzsi előadást, ahonnan a színház iránti, nem múló rajongását eredezteti.

Novák Eszter rendező, Orlai Tibor producer, Szabó-Kimmel Tamás és Kovács Patrícia, a Vőlegény című bemutatódarab főszereplői, Für Anikó, az idei nyár háziasszonya, Vasvári Csaba, a Kulturális központ előadóművészeti ügyvezetője, Vadász Dániel, a Co-Opera igazgatója és Solymosi Heléna, a Kulturális Központ ügyvezetője a sajtótájékoztatón.

 

 

 Az idei nyár szenzációja lesz a szentendrei Fő téren a Co-Opera és a Szentendrei Teátrum közös bemutatója. A Teátrum emblematikus helyszínén, a hangulatos, barokk főtér természetes háttérdíszletében játszódik Rossini A sevillai borbély című operája. A bemutató további érdekessége, hogy a legendássá vált 1992-es produkció rendezőjét, Kerényi Miklós Gábort és díszlettervezőjét, Székely Lászlót kérték fel ismét – mondta el Vadász Dániel, a Co-Opera igazgatója. Az előadás ragyogó szereposztással kerül színre: Almaviva gróf: Balczó Péter és Vadász Zsolt, Figaro: Molnár Levente és Kendi Lajos, Rosina: Mester Viktória és Kálnay Zsófia. Vezényel Dinyés Dániel, a jelmezeket Rákay Tamás tervezte.

 Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben két bemutató kerül színre az idén nyáron. A Városháza udvarán Szép Ernő Vőlegény című darabját Novák Eszter rendezi, aki szentendrei, fiatalkori szerelmek emlékét idézte fel. A darab is a szerelemről szól, Szép Ernő mesterműve Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás főszereplésével nagyon szerethető történet, egyszerre humoros és fájdalmas, ma is időszerű kérdésekkel.

 Lengyel Nagy Anna igaz történetei alapján készül az új, izgalmas Élet.történetek.hu… című előadássorozat Pelsőczy Réka rendezésében, szintén a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében. A Ferenczy Múzeum udvarán kis emberek nagy élettörténetei, sorsok, csodák, bölcsességek elevenednek meg Egri Márta és Egri Kati előadásában.

 A Városháza udvarán a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Csehov Egyfelvonásos komédiák című darabját Vidnyánszky Attila rendezésében tűzi műsorra a Teátrum. A MűvészetMalom udvarán szintén egy klasszikus, a Budaörsi Latinovits Színház Liliomfi című előadása látható.

 Vasvári Csaba elmondta, hogy a Dunaparti Művelődési Ház udvarán az eddig méltatlanul alulreprezentált közönségnek, a fiataloknak indítanak Friss címmel sorozatot, melynek keretében színművészeti egyetemek hallgatóinak fellépései és független színházi előadások láthatók pályakezdő színészekkel. A Kaposvári Egyetem Rómeó és Júlia című előadásával, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Fondor és szerelem című produkciójával mutatkozik be.

 A Ferenczy Múzeum udvara a monodráma- és kamara-előadások, kisebb koncertek helyszíne. Parti Nagy Lajos Az étkezés ártalmasságáról című groteszkjét Mészáros Máté játssza, Tóth Auguszta Hoztam valamit a hegyekből – Mezei Mária című önálló estje, Auksz Éva Sweet Charity című koncertje, Nagy Dániel Viktor előadásában Edouard Louis Leszámolás velem című művét és Für Anikó Kitalált világ című estjét láthatjuk itt.

 Újra nyit ebben az évben a közkedvelt koncerthelyszín, a Barcsay Múzeum udvara, ahol a Gáspár Károly Trió, a Karosi Júlia Quartet, a Syrius Legacy, a Borbély Mihály Trió Dés Andrással és Szabó Dániellel, valamint a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó is fellép.

 A fesztivál zárókoncertjét a Városháza udvarán rendezik a Boban Marković Orkestar fellépésével.

 A vasárnap délelőtti gyerekelőadások színhelye a DMH udvara lesz vidám koncertekkel, többek között a Makám együttessel, színházi előadásokkal, a MárkusZínház és az Aranyszamár Bábszínház produkcióival. A Hepp!!! című cirkuszi bohócjátékot a Városháza udvarán játsszák.

 A kiváló programokhoz méltó külsőt is kapott az idei nyár. A programsorozat háziasszonya, Für Anikó ajánlásával jelent meg igényes, szép design-nal a Szentendrei Nyár programfüzete. A Tavaszi Fesztivál kedves madár-logója lett az idei évtől a nyár kabalafigurája is – tette hozzá a programokhoz Vasvári Csaba ügyvezető.

 

Vár mindenkit július 7-augusztus 20. között a Szentendrei Nyár.Forrás: szentendre.hu

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Átvette országgyűlési képviselői mandátumát dr. Rétvári Bence (2018. 04. 23.)Dunakeszi: Bölcsődék napja 2018 (2018. 04. 23.)Mozdulj Dunakeszi! (2018. 04. 23.)Kora nyarat idéző, helyenként záporokkal kísért meleg idő (2018. 04. 23.)A nyers kristályból lesz a gyémánt (2018. 04. 21.)Vácra érkezett a Lajta Monitor Múzeumhajó (2018. 04. 20.)Egy modernizált cementgyár kulisszái mögé tekinthetnek be a váci lakosok (2018. 04. 20.)Tömegközlekedéssel a Pilisbe (2018. 04. 20.)Folytatódik az M2 bővítése -
Dunakeszi és az M0-ás között lezárják a fővárosba vezető sávokat (2018. 04. 19.)
Megkezdődött a pollenszezon (2018. 04. 19.)26 ország több mint 170 programja (2018. 04. 19.)Természet közeliség, harmónia, szabadság: dunakeszi sárkányhajós Vízitúra Kupa (2018. 04. 18.)Dunakeszi: az ügyfélszolgálat április 20-21-i félfogadása (2018. 04. 18.)Motoros majális a "Fekete bárányok" sztárjaival (2018. 04. 18.)Hétvégén változik a vonatközlekedés rendje (2018. 04. 18.)
| Következő 15 |