2018. április 27. péntek - Zita Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 05. 18.
Rétvári: nagy szükség van a Magyarország melletti kiállásra

Jelenleg a korábbinál is nagyobb szükség van arra, hogy kiálljunk Magyarország mellett - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében a Váci Dunakanyar Színházban tartott lakossági fórumon május 17-én.

 Rétvári Bence, a váci központú országgyűlési választókerület Fidesz-KDNP elnöke bevezetőben kiemelte: az ország akkor van jó kezekben, ha olyanok döntenek róla, akik beszélnek magyarul, ismerik a történetét és itt képzelik el a jövőjüket, mert amikor a történelem során ez nem így volt, az sosem járt kedvező következményekkel az országra nézve.   

  A magyarok érdekét a magyarok képviselhetik – húzta alá. Magyarország 2010 óta sok erőfeszítést tett, hogy megerősödjön, egyesítse a nemzetet határon innen és túl. Példaként sorolta: ma 200 ezerrel többen dolgoznak, mint 10 éve, a családtámogatásnak köszönhetően megfordult a trend; egyre többen kötnek házasságot, egyre több gyerek születik. Ezt fenyegeti most óriási veszély: a bevándorlás és az európai politika átalakulása - közölte. Hozzátette: "mi azonban megvédjük az eredményeinket” – mondta utalva Magyarország déli határának fizikai és jogi védelmére.  


 

  Bírálta azokat az ellenzéki politikusokat, akik – és azokat a baloldali sajtóorgánumokat, melyek átveszik az ellenzék szerepét és - eltagadják mindezeket a veszélyeket, miközben rengetegen várakoznak jelenleg is, hogy Európába jöjjenek. „Páratlan párosnak” nevezte Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort, akik a kvóta népszavazás után 3,3 millió magyar ember véleményével szemben szavaztak a parlamentben. „A demokratikus ellenzék Soros György oldalán áll” – idézte Lendvai Ildikót.  

   Az államtitkár kitért arra: ellen kell állni a folyamatos nyomásgyakorlásnak, mert ma az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni a kerítést, vagy aktivisták Soros György és Brüsszel támogatásával lebontják-e azt. Soros György szeretné a szabad határok eszméjét az egész világon megvalósítani, amivel Európa kulturális összetétele megváltozna - vélekedett. Rétvári Bence hangsúlyozta: azért, hogy Magyarország a magyarok országa maradjon, elindították a nemzeti konzultációt, és rekord magas a résztvevők száma.   

  Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadását egy személyes jellegű bejelentéssel kezdte: több éven át volt a nagyhírű váci Forte elnöke. A világpolitikát elemezve: kijelentette, hogy jelenleg három erőközpont van a világon: az Egyesült Államok, Kína és Oroszország, Európa nincs közöttük, ráadásul Európa a Brexittel is meggyengül. Itt tett említést arról, hogy Barack Obama elnökké választása azt is jelzi, hogy néhány éven belül a feketék lesznek többségben az USA-ban, melynek a szerepe a világban lassan csökken, noha napjainkban még megkérdőjelezhetetlen, ráadásul információs monopolhelyzetben van. Nógrádi György határozottan kijelentette: Donald Trump sokkal jobb elnök Európa és Magyarország számára, mint demokrata vetélytársa lett volna. 

   Úgy látja, Európában három konfliktus várható a jövőben: a migráció mellett nagy Albánia lehetséges létrejötte, valamint Ukrajna helyzete – amely 1991 óta válságban van – ahonnan megindulhat a keresztény migrációs hullám Európa felé. A jelenlegi migrációs válságra utalva kifejtette, hogy 1,5 millió migráns érkezett Németországba, akik közül 300 ezer ember eltűnt, és mindössze alig hatvanan vállaltak munkát. „Ez is mutatja érkezésük célját és szakmai képzettségüket, aminek tükrében napjainkra megváltozott a német álláspont.”   

  Maróth Miklós egyetemi tanár, iszlámszakértő kifejtette: a migráció régóta gond, de amíg kezelhető mennyiségben érkeztek a bevándorlók és beolvadtak a társadalomba, nem jelentett akkora problémát. Bécsi egyetemi éveire utalva elmondta, hogy a bevándorlás egyik következményeként megváltozott a lakosság kultúrája, viselkedése. Általánosságban kifejtette: A tömeges migrációval az a baj, hogy a történelem során kétféle kimenetele volt: vagy elüldözték a betelepülőket a helyiek, vagy nem vették észre, milyen sok bevándorló érkezett, és őket üldözték el – magyarázta Maróth Miklós, aki érdesen fogalmazott a világpolitikát formáló nagyhatalmak szerepéről szíriai konfliktusban.  

   Kijelentette: ma Európában tömeges migrációval állunk szemben, és ennek oka, hogy míg a népesség Európában csökkent, a közel-keleti és szubszaharai országokban gyorsan növekedett. E térségekben kimeríthetetlen tömegek vannak, olyan sokan vannak, hogy megváltozathatják az itteni etnikai összetételt - vélekedett Maróth Miklós.MTI/Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: Váli Miklós

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Volentics Anna újabb európai sikere (2018. 04. 26.)Vác: Megválasztották a város új diákpolgármesterét (2018. 04. 26.)IV. Király Napi Korfball Fesztivál (2018. 04. 26.)Kullancskisokos a gondtalan szabadtéri programokhoz (2018. 04. 26.)Hosszú hétvégi változások, kedvezmények a vasúton (2018. 04. 26.)Dunakeszi: két kilométer hosszú járda épül a Fóti úton (2018. 04. 24.)Átvette országgyűlési képviselői mandátumát dr. Rétvári Bence (2018. 04. 23.)Dunakeszi: Bölcsődék napja 2018 (2018. 04. 23.)Mozdulj Dunakeszi! (2018. 04. 23.)Kora nyarat idéző, helyenként záporokkal kísért meleg idő (2018. 04. 23.)A nyers kristályból lesz a gyémánt (2018. 04. 21.)Vácra érkezett a Lajta Monitor Múzeumhajó (2018. 04. 20.)Egy modernizált cementgyár kulisszái mögé tekinthetnek be a váci lakosok (2018. 04. 20.)Tömegközlekedéssel a Pilisbe (2018. 04. 20.)Folytatódik az M2 bővítése -
Dunakeszi és az M0-ás között lezárják a fővárosba vezető sávokat (2018. 04. 19.)
| Következő 15 |