2018. február 25. vasárnap - Géza Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink


Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 05. 08.
Ballagás 2017 - "A reménység csillogó fényei"

Dunakeszi közéletének minden évben egyik kiemelkedő eseménye a Radnóti Miklós Gimnázium végzős diákjainak ballagási ünnepsége. A virágdíszbe „öltözött” Alma Materbe érkezett szülők, rokonok, barátok és jó ismerősök sokasága nézte végig, miként búcsúznak a fiatalok az éveken át második otthonukká vált intézménytől.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az előző esti fáklyás ballagás kötetlen vidámsága után május 5-én a pátosztól sem mentes ünnepi hangulat lett úrrá a három osztály diákjain. Miután a búcsúzó 104 diák felsorakozott a teltházas aula színpadán, a Himnusz elhangzása, majd a zászlók bevonulása után Nyiri István igazgatóhelyettes mondta el ünnepi beszédét.       

 

 

 

  Bevezetőben emlékeztetett arra, hogy ötven éve ballagott el az első végzős osztály. „Célunk azóta sem változott: az emberiség által megismert tudás, a felhalmozott információ továbbadása, az egyetemes emberi kultúra értékeinek közvetítése a következő generációnak.”

   A szülőkhöz szólva így fogalmazott: „Legfontosabb kincsüket adták át nekünk, abban a tudatban, hogy itt a legmagasabb tudást szerezhetik meg gyermekeik, elsajátíthatják azokat a képességeket, amelyekre szükségük van életük következő szakaszában. Mi tanárok… megmutattuk azokat az utakat, amelyek végén, tanulmányaik befejezésével, életük kiteljesedhet.”

   A továbbiakban a végzős három osztály eredményeit értékelte. A diákok közül 38-an felsőfokú,77-en középfokú nyelvvizsgát tettek. Tanulmányi átlaguk kiemelkedő, 4,55 század lett. Beszédében idézte az osztályfőnökök véleményeit diákjaikról.

A 13.a osztály főnöke, Reményi Edina így jellemezte diákjait: „Szorgalmas, igényes, intelligens fiatal felnőttek hagyják el a Radnóti padjait…” Szűcsné Stadler Lilla így fogalmazott a 13.b közösségéről: „Rendkívül sokszínű osztály, tagjai számos területen – sport, zene, tánc, képzőművészet, tudományok – mutatták meg tehetségüket… „ S milyen volt a 13.c osztály? Megtudhattuk Krix Antalnétól: „Mindvégig a tőlük telhető legnagyobb szorgalommal és akarással készültek a felnőtt életre… Úgy tekintek rájuk, mint a reménység csillogó fényeire…”

   Méltatta az igazgatóhelyettes az országos tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő diákok teljesítményét. Majd így szólt hozzájuk: „Mára felkészültetek arra, hogy új keretek között, egy-egy felsőfokú tanintézményben bővítsétek tudásotokat, fejlesszétek tovább képességeiteket.”

   Beszéde befejeztével figyelmükbe ajánlotta Arany János gondolatait: „Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben./Ember lenni mindég, minden körülményben.”

   A 11. évfolyam nevében Pásztor Dániel búcsúzott a ballagóktól, majd az öt évfolyamos osztályok nevében Merkl Orsolya, a nyolcosztályos tagozat nevében Belcsik Bence köszönt el a gimnáziumtól. A hagyományos zászlóátadást, majd szalagkötést követően kezdődött el a jutalmak és elismerések átadása.

 

 

 

 

 

   A teljes iskolai pályafutás alatt kitűnő eredményt elérteknek – Kocsis Júliának, Paróczi Dalmának, Nagy Olíviának és Soós Nikolettnek – Dióssi Csaba polgármester jutalmat és Városi jelvényt adott át. Ugyancsak ő nyújtotta át a Pedagógusok Radnóti-díját Varga Tibor nyugállományba készülő igazgatónak.

 

 

 

Tanulói Radnóti-díjban részesült Arany Dóra, Kocsis Júlia és Nagy Olívia. Jó tanuló – jó sportoló elismerést Juhász Mirtill, a tanév sportolója díjat Dióssi Csaba kapta. Lenau-díjban – melyet Tóth Tamás, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökségi tagja adott át – Fabini Fanni részesült, A Rotary-club elismerését Nagy Olívia és Soós Nikolett vehette át Vályi Attilától.

Elsőként adták át a városunk polgára, Soponyai Istvánné által alapított Anyáknapi-díjat. Az elismerést az az egykori diák kaphatja, aki a magyar egészségügy terén kimagaslóan tanul, vagy szakmájának elismert képviselője. A díjat a múlt évben érettségizett Halász Fanni, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar első éves hallgatója kapta. 

 

 

Végezetül köszönetet mondott az igazgatóhelyettes Fejér Gábornak, aki sok éven át a szülői munkaközösség és az iskolaszék vezetője volt.

   A jutalomkönyvek átadásával, majd a Szózat eléneklésével fejeződött be a ballagási ünnepség. És május 8-án elkezdődött a fiatalok eddigi legnagyobb próbatétele: az érettségi vizsga.Katona M. István (Dunakanyar Régió)
Fotó: a szerző felvételei

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Az Év Cukrászdája Díjat a Vácon lévő Mihályi Patisserie kapta a Dining Guide-on (2018. 02. 25.)Beszélgetés kereszténységről és politikáról (2018. 02. 24.)Az I. világháború mindennapjai és a háborús mindennapok valósága a váci Duna-parton (2018. 02. 23.)Megérkeztek az elektromos autók a Pest Megyei Kormányhivatalba (2018. 02. 23.)XVI. Váci Tavaszi Fesztivál (2018. 02. 23.)Építsd meg a vonatjegyed! (2018. 02. 22.)Dunakeszi: Koncert a közelgő Nőnap alkalmából (2018. 02. 22.)Ma még szállingózhat a hó, de hétvégére megszűnik a havazás (2018. 02. 22.)Szentendrei Tavaszi Fesztivál (2018. 02. 22.)Miniszteri sajtótájékoztató Dunakeszin - Felújítják és bővítik a szakorvosi rendelőt (2018. 02. 22.)Az Együtt-Korszakváltók szerint a koordinált jelölt indítása hozhat sikert - Bemutatták jelöltjüket, dr Jakab Zoltán Attilát (2018. 02. 21.)Új, állandó kiállítások a Váci Curia Borház emeletén (2018. 02. 21.)A vezeték nélküli internethasználatot kutatja az Invitel (2018. 02. 20.)A váci rendőrök az állampolgárok segítségét kérik (2018. 02. 20.)Szél Bernadett lakossági fóruma Vácott (2018. 02. 20.)
| Következő 15 |