2018. február 21. szerda - Eleonóra Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink


Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 04. 29.
Látványos bemutatókkal ünnepeltek a rendőrök és a tűzoltók

Fegyverropogástól, szirénázó mentő- és tűzoltóautó hangjától volt hangos április 29-én a dunakeszi Katonadomb, ahová kivonult a TEK is. A tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a karambolozott személygépkocsi súlyosan sérült vezetőjét, akik a helyszínre érkező mentőkkel és rendőrökkel összehangoltan küzdöttek a sérült megmentéséért…

Szerencsére ezúttal „csak” profin kivitelezett mentési akció tanúi lehet az a több ezer ember, akik megtekintették a Pest megyei rendőr- és katasztrófavédelmi nap egyik leglátványosabb bemutatóját, melynek idén is Dunakeszi adott otthont.

Az egész napos rendezvény a fegyveres testületekhez méltó ünnepséggel vette kezdetét, melyen a kitüntetések átadása után elsőként dr. Mihály István rendőr dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya tartott ünnepi beszédet, aki kiemelte, hogy április 24-e 1992 óta különleges nap a rendőrök életében.

Dr. Mihály István dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya

Ezen a napon emlékeznek meg Györgyről, a római hadsereg magas rangú katonatisztjéről, aki anyja hatására lett keresztény. „Lépten, nyomon fellépett a pogányok ellen, amiért a perzsa király Indiában börtönbe vetette, ahol 303 körül vértanúhalált halt. A későbbi századokban legendák sora fűződött a nevéhez, a középkori Európa egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő szentje volt” – ismertette sárkányölő Szent György, a magyar rendőrség védőszentjének történetét a dandártábornak.

Dr. Mihály István e jeles nap alkalmából köszöntetett mondott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság valamennyi munkatársának az évközben tanúsított helytállásért, akik nap, mint nap új kihívásokkal szembesülnek. "Szolgálunk, és védünk!" szlogenünket nap, mint nap megtöltjük igazi tartalommal.

Szolgálunk a nap 24 órájában minden körülmények között, és védelmezzük nemcsak a rendet, hanem az utóbbi időszakban Magyarország határait is – mondta a megye rendőrfőkapitánya, aki szerint munkatársai a legnagyobb hivatástudattal teljesítik esküjükben vállalt kötelességüket. Köszönetet mondott a családoknak, amelyek munkatársai számára biztosítják a nyugodt hátországot. Elismeréssel szólt a társszervekkel, az önkormányzatokkal, a polgármesterekkel kialakított szakszerű és korrekt együttműködésért.

Dr. Mihály István örömmel szólt arról is, hogy a társszervek és az állampolgárok mind gyakrabban fejezik ki köszönetüket és elismerésüket a Pest megyei rendőrök szakszerű tevekénységéért, emberi helytállásukért. Befejezésül külön köszönetet mondott Dunakeszi Város Önkormányzatának a szervezésben kifejtett támogatásért

Branyiczky Márk tűzoltó ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az immár hagyományosan közösen megrendezett rendőr– és tűzoltónapon beszédében hangsúlyozta; számukra megtisztelő, hogy bajtársaikkal együtt ünnepelnek, akikkel a minden napok során számtalan alkalommal közösen oldják meg a feladatokat. Kiemelte, hogy az ünnep, tisztelgés a két szervezet védőszentjei iránt. „A tűzoltók számára Szent Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg; az állhatatosságot, a becsületet, a tisztességet, embertársunk megsegítését” – fogalmazott az ezredes, aki szerint a két szent élete és halála jelképpé vált. „Az emberség, a hősiesség, a bátorság jelképévé vált. Ugyanakkor megtestesíti a bajtársiasság, a becsületesség erényét is. A feladat ma sem más számunkra, minthogy a tisztesség, a becsület szellemében tegyük minden napi munkánkat” – húzta alá Branyiczky Márk tűzoltó ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Erdész Zoltán, Dunakeszi alpolgármestere

A két szervezet vezetőjének beszédét követően Erdész Zoltán, Dunakeszi alpolgármestere köszöntőjében szeretettel gratulált a kitüntetetteknek, s örömét fejezte ki, hogy idén is a város adhat otthont Pest megye két jelentős rendvédelmi szervezetének. Mint fogalmazott a városi önkormányzat és a lakosság rendkívül elégedett a Dunakeszi Városi Rendőrkapitányság munkájával. „Büszkék vagyunk arra, hogy városunkban ünnepelnek, Dunakeszi ad otthont e jeles eseménynek. Azt kívánom, hogy jövőre is együtt ünnepeljük a Pest megyei rendőr- és katasztrófavédelmi napot” – mondta az alpolgármester.

Dr. Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője

Dr. Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője szerint kevés dolognak van olyan társadalmi súlya, mint a biztonságnak. „Magyarországon a biztonság nemzeti érték” – hangsúlyozta, majd így folytatta: „A rendőrök és a tűzoltók akkor végzik jól a munkájukat, ha az emberek biztonságban érzik magukat. A biztonságot önöknek köszönhetjük, amiért a magyar kormánynak, a magyar embereknek hálásnak kell lenniük. Ezért külön gratulálok a kitüntetetteknek, s remélem, hogy munkájukért legközelebb még többen vehetnek át elismerést.” – húzta alá Tuzson Bence, aki elismeréssel beszélt a határon szolgálatot teljesítőkről is.

– Nagyon nagy az önök felelőssége, ezért a magyar kormánynak mindent meg kell tennie, hogy ezt a feladatot maradéktalanul el tudják látni, melyhez biztosítanunk kell a személyi és technikai feltételek – jelentette ki Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy a kormány 2019-ig 50 százalékkal növeli a rendvédelmi dolgozók illetményét. „Önök azok, akikben a magyar emberek bíznak, akikre mindig számíthatnak, amelyért köszönetünket fejezzük ki.” – mondta befejezésül az államtitkár.

Az ünnepi beszédek után kezdetét vette a látványos, izgalmakban bővelkedő bemutatók sora, melyek között volt TEK bemutató, közlekedési baleseti mentési akció, baleset-megelőzési stand, KRESZ totó, bűnmegelőzési technikai bemutató, látványos motoros show, füstsátor, tűzoltó emelőkosaras jármű bevetése, katasztrófavédelmi sátor, a gyerekeknek rajzverseny- és még számos játék, sportbemutatók, zenés programok, a rendőrkapitányságok által szervezett főzőverseny… és számos érdekesség, ami garantálta az önfeledt kikacsolódást, és azt, hogy az érdeklődők sokasága betekintést nyerhetett a rendvédelmi szervek hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető tevékenységébe.

De ne feledjük, a műsor folytatódik, hiszen vasárnap a város 40. születésnapját ünnepli a Katonadombon, ahová a szervezők szeretettel várják Dunakeszi apraját-nagyját.

Nagy Attila, a gödi rendőrőrs parancsnoka, akinek kitüntetéséhez gratulált a város két alpolgármestere, Simon Tamás és dr. Pintér GyörgyVetési Imre (Dunakeszi Polgár)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

A vezeték nélküli internethasználatot kutatja az Invitel (2018. 02. 20.)A váci rendőrök az állampolgárok segítségét kérik (2018. 02. 20.)Szél Bernadett lakossági fóruma Vácott (2018. 02. 20.)Hószállingózás, havazás jön (2018. 02. 20.)DunArt Téli Galéria (2018. 02. 19.)Téli sportok a Pilisi Parkerdőben (2018. 02. 19.)Pályakarbantartási munkák a Budapest-Szob vasútvonalon (2018. 02. 19.)Közel 6 milliárd forint kormányzati támogatást kapnak a fóti gyerekek (2018. 02. 19.)Legfontosabb a balesetek megelőzése (2018. 02. 17.)Menni vagy maradni: az itt a kérdés! (2018. 02. 17.)Albert Flórián: segíteni jöttem (2018. 02. 16.)Délután gyenge eső, havas eső eshet (2018. 02. 15.)Máig jelentkezhetnek a diákok a tavaszi érettségi vizsgákra! (2018. 02. 15.)Labdarúgótorna Simonffy Botond emlékére (2018. 02. 14.)Választás - Február 17-én kezdődik a hivatalos kampány! (2018. 02. 14.)
| Következő 15 |