2018. február 21. szerda - Eleonóra Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 03. 10.
Pásztor pite

A pásztorpite (marhahússal: angolul Cottage pie-nak, bárányhúsos változatát pedig Shepherd’s pie-nak nevezik) – „barokkos” túlzással - a magyar rakott krumpli megfelelője, azonban legalapvetőbb hozzávalóin kívül, mely a krumpli és a darált hús, semmiben nem hasonlítanak egymásra. Ez utóbbi a pásztor pitében – a mi rakott krumplinkkal ellentétben - nem füstölt kolbász formájában, hanem önmagában, zöldséges raguként jelenik meg.

Hozzávalók:

   60-70 dkg marha - sertés darált hús (fele-fele arányban)

   3-4 db közepes sárgarépa

   kevés szárzeller aprítva (kihagyható)

   1-2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

   4 ek worcester - szósz

   2 ek sűrített paradicsom

   kb fél liter erőleves alaplé

   35 dkg zöldborsó

   4 ek étolaj

   bors, só ízlés szerint

   kb 80 dkg burgonyapüré, melyet reszelt sajt, vaj, kevés tejszín és 2 db tojás sárgájának a hozzáadásával készítsük el

 

Elkészítés:

Az olajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az ugyancsak kockára vágott répát is. Ezek után jöhet a darált hús, melyet süssünk össze a zöldségekkel, a worcester - szósszal, a sűrített paradicsommal és a fűszerekkel együtt.

Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt fél óráig főzzük. Az utolsó pár percben vegyük le a fedőt, és a legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.

Egy mély tűzálló tálba kanalazzuk bele a ragut, a tetejére villa segítségével simítsuk rá a burgonyapürét úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.

Az egész így már mehet is a forró sütőbe, ahol magas hőfokon csak addig süssük, amíg a püré teteje enyhén megpirul. (Elhagyható, de a tetejére is szórhatunk reszelt sajtot.)

 

Bizonyára sokak kedvence lesz ez az ízletes, roppanós tetejű ételkülönlegesség.

fotó: biolin.hu

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

A vezeték nélküli internethasználatot kutatja az Invitel (2018. 02. 20.)A váci rendőrök az állampolgárok segítségét kérik (2018. 02. 20.)Szél Bernadett lakossági fóruma Vácott (2018. 02. 20.)Hószállingózás, havazás jön (2018. 02. 20.)DunArt Téli Galéria (2018. 02. 19.)Téli sportok a Pilisi Parkerdőben (2018. 02. 19.)Pályakarbantartási munkák a Budapest-Szob vasútvonalon (2018. 02. 19.)Közel 6 milliárd forint kormányzati támogatást kapnak a fóti gyerekek (2018. 02. 19.)Legfontosabb a balesetek megelőzése (2018. 02. 17.)Menni vagy maradni: az itt a kérdés! (2018. 02. 17.)Albert Flórián: segíteni jöttem (2018. 02. 16.)Délután gyenge eső, havas eső eshet (2018. 02. 15.)Máig jelentkezhetnek a diákok a tavaszi érettségi vizsgákra! (2018. 02. 15.)Labdarúgótorna Simonffy Botond emlékére (2018. 02. 14.)Választás - Február 17-én kezdődik a hivatalos kampány! (2018. 02. 14.)
| Következő 15 |