2019. február 20. szerda - Álmos Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 03. 10.
Pásztor pite

A pásztorpite (marhahússal: angolul Cottage pie-nak, bárányhúsos változatát pedig Shepherd’s pie-nak nevezik) – „barokkos” túlzással - a magyar rakott krumpli megfelelője, azonban legalapvetőbb hozzávalóin kívül, mely a krumpli és a darált hús, semmiben nem hasonlítanak egymásra. Ez utóbbi a pásztor pitében – a mi rakott krumplinkkal ellentétben - nem füstölt kolbász formájában, hanem önmagában, zöldséges raguként jelenik meg.

Hozzávalók:

   60-70 dkg marha - sertés darált hús (fele-fele arányban)

   3-4 db közepes sárgarépa

   kevés szárzeller aprítva (kihagyható)

   1-2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

   4 ek worcester - szósz

   2 ek sűrített paradicsom

   kb fél liter erőleves alaplé

   35 dkg zöldborsó

   4 ek étolaj

   bors, só ízlés szerint

   kb 80 dkg burgonyapüré, melyet reszelt sajt, vaj, kevés tejszín és 2 db tojás sárgájának a hozzáadásával készítsük el

 

Elkészítés:

Az olajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az ugyancsak kockára vágott répát is. Ezek után jöhet a darált hús, melyet süssünk össze a zöldségekkel, a worcester - szósszal, a sűrített paradicsommal és a fűszerekkel együtt.

Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt fél óráig főzzük. Az utolsó pár percben vegyük le a fedőt, és a legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.

Egy mély tűzálló tálba kanalazzuk bele a ragut, a tetejére villa segítségével simítsuk rá a burgonyapürét úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.

Az egész így már mehet is a forró sütőbe, ahol magas hőfokon csak addig süssük, amíg a püré teteje enyhén megpirul. (Elhagyható, de a tetejére is szórhatunk reszelt sajtot.)

 

Bizonyára sokak kedvence lesz ez az ízletes, roppanós tetejű ételkülönlegesség.

fotó: biolin.hu

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Ünnepélyesen is bemutatták a Dunakeszi története monográfia második kötetét (2019. 02. 20.)Napos, kissé felhős idő (2019. 02. 20.)Új vezérigazgató a MÁV-START élén (2019. 02. 19.)Kétszáznál is többen versenyeztek a VSD I. Úszóversenyén (2019. 02. 19.)A vállalkozók életét is megkönnyíti az online számlanyitás (2019. 02. 19.)Éjszakai munkavégzés és forgalomterelés az M2-esen - Negyedórás időszakokra mindkét irányban teljesen leáll a frogalom (2019. 02. 19.)Vácott is elkészült a 2019-es költségvetés (2019. 02. 18.)A Dunakanyar strandjai is megújulhatnak (2019. 02. 18.)Dunakeszi: Folytatódik az elektromos töltők telepítése (2019. 02. 18.)Rétvári: A Dunakanyarban élők többsége nem támogatja a Red Bull Air Race-t (2019. 02. 16.)Állomásfejlesztéseket hajt végre térségünkben is a MÁV (2019. 02. 15.)A kiváló zenészre emlékezve... (2019. 02. 14.)Avokádókrém (2019. 02. 14.)Tuzson: A családvédelmi akcióterv a helyi családokat is erősíti (2019. 02. 14.)Életmentő családnak mondott köszönetet a polgármester (2019. 02. 13.)
| Következő 15 |