2017. június 23. péntek - Zoltán Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!







Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 03. 10.
Pásztor pite

A pásztorpite (marhahússal: angolul Cottage pie-nak, bárányhúsos változatát pedig Shepherd’s pie-nak nevezik) – „barokkos” túlzással - a magyar rakott krumpli megfelelője, azonban legalapvetőbb hozzávalóin kívül, mely a krumpli és a darált hús, semmiben nem hasonlítanak egymásra. Ez utóbbi a pásztor pitében – a mi rakott krumplinkkal ellentétben - nem füstölt kolbász formájában, hanem önmagában, zöldséges raguként jelenik meg.

Hozzávalók:

   60-70 dkg marha - sertés darált hús (fele-fele arányban)

   3-4 db közepes sárgarépa

   kevés szárzeller aprítva (kihagyható)

   1-2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

   4 ek worcester - szósz

   2 ek sűrített paradicsom

   kb fél liter erőleves alaplé

   35 dkg zöldborsó

   4 ek étolaj

   bors, só ízlés szerint

   kb 80 dkg burgonyapüré, melyet reszelt sajt, vaj, kevés tejszín és 2 db tojás sárgájának a hozzáadásával készítsük el

 

Elkészítés:

Az olajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az ugyancsak kockára vágott répát is. Ezek után jöhet a darált hús, melyet süssünk össze a zöldségekkel, a worcester - szósszal, a sűrített paradicsommal és a fűszerekkel együtt.

Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt fél óráig főzzük. Az utolsó pár percben vegyük le a fedőt, és a legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.

Egy mély tűzálló tálba kanalazzuk bele a ragut, a tetejére villa segítségével simítsuk rá a burgonyapürét úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.

Az egész így már mehet is a forró sütőbe, ahol magas hőfokon csak addig süssük, amíg a püré teteje enyhén megpirul. (Elhagyható, de a tetejére is szórhatunk reszelt sajtot.)

 

Bizonyára sokak kedvence lesz ez az ízletes, roppanós tetejű ételkülönlegesség.

fotó: biolin.hu

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Webmester | Közlemény |

© 2017 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása


Legfrissebb hírek

Tovább tombol a kánikula (2017. 06. 22.)Vác megvásárolta a belvárosban épült mélygarázst (2017. 06. 21.)Múzeumok éjszakája (2017. 06. 21.)Street-art és papírhajók Zebegényben (2017. 06. 21.)Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás! (2017. 06. 21.)Koruk matuzsálemi, ám értékük örök (2017. 06. 20.)Válogathatnak a diákok a nyári munkalehetőségek között (2017. 06. 20.)Képviselőfánk (2017. 06. 20.)Így harcoljon a pollenekkel! (2017. 06. 20.)Galambos Péter váci evezős ismét ezüstérmes (2017. 06. 20.)Szigetelni hitelből is megéri! (2017. 06. 20.)Dunakeszi rendőrök tetten értek két szemetelő férfit (2017. 06. 19.)Küzdelem és győzelem a nyári, váci futófesztiválon (2017. 06. 19.)Gázolt a szobi személyvonat Kismarosnál (2017. 06. 19.)Természetbarát felfedezők Sződligeten (2017. 06. 19.)
| Következő 15 |