2017. szeptember 21. csütörtök - Máté Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 03. 10.
Pásztor pite

A pásztorpite (marhahússal: angolul Cottage pie-nak, bárányhúsos változatát pedig Shepherd’s pie-nak nevezik) – „barokkos” túlzással - a magyar rakott krumpli megfelelője, azonban legalapvetőbb hozzávalóin kívül, mely a krumpli és a darált hús, semmiben nem hasonlítanak egymásra. Ez utóbbi a pásztor pitében – a mi rakott krumplinkkal ellentétben - nem füstölt kolbász formájában, hanem önmagában, zöldséges raguként jelenik meg.

Hozzávalók:

   60-70 dkg marha - sertés darált hús (fele-fele arányban)

   3-4 db közepes sárgarépa

   kevés szárzeller aprítva (kihagyható)

   1-2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

   4 ek worcester - szósz

   2 ek sűrített paradicsom

   kb fél liter erőleves alaplé

   35 dkg zöldborsó

   4 ek étolaj

   bors, só ízlés szerint

   kb 80 dkg burgonyapüré, melyet reszelt sajt, vaj, kevés tejszín és 2 db tojás sárgájának a hozzáadásával készítsük el

 

Elkészítés:

Az olajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az ugyancsak kockára vágott répát is. Ezek után jöhet a darált hús, melyet süssünk össze a zöldségekkel, a worcester - szósszal, a sűrített paradicsommal és a fűszerekkel együtt.

Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt fél óráig főzzük. Az utolsó pár percben vegyük le a fedőt, és a legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.

Egy mély tűzálló tálba kanalazzuk bele a ragut, a tetejére villa segítségével simítsuk rá a burgonyapürét úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.

Az egész így már mehet is a forró sütőbe, ahol magas hőfokon csak addig süssük, amíg a püré teteje enyhén megpirul. (Elhagyható, de a tetejére is szórhatunk reszelt sajtot.)

 

Bizonyára sokak kedvence lesz ez az ízletes, roppanós tetejű ételkülönlegesség.

fotó: biolin.hu

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Webmester | Közlemény |

© 2017 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása


Legfrissebb hírek

Európai Autómentes Nap (2017. 09. 21.)A folytatásban kissé szeles őszi idő, időnként csapadékkal (2017. 09. 21.)Az ezerarcú művész, újabb válogatás nyílt a Hincz hagyatékból (2017. 09. 21.)Kepes, Varró, Bereményi a Váci Irodalmi Szalonban (2017. 09. 21.)Születés Hete, a családdá válás ünnepe - Vácon első alkalommal (2017. 09. 21.)Karácsonyig elkészülhet a váci mélygarázs (2017. 09. 20.)Tündérország és varázslat a Kőrösiben - Egész éjjel olvastak a diákok (2017. 09. 20.)Ez maga volt a Le-csoda (2017. 09. 19.)Ismét lesz Tökvilág Fesztivál Zebegényben (2017. 09. 19.)Múltidéző fotótárlat (2017. 09. 18.)Óvodásokkal a Gyadai Kalandtúrán (2017. 09. 18.)Kammerer Zoltán: "Jövőre is ott akarok lenni a válogatottban" (2017. 09. 18.)Jövő vasárnapig tart az Ars Sacra fesztivál (2017. 09. 17.)Hidegfront esővel, záporral, zivatarral (2017. 09. 17.)Idén is részt vehet az MTV EMA-n az Invitel egyik ügyfele (2017. 09. 15.)
| Következő 15 |