2018. november 18. vasárnap - Jenő Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 03. 10.
Pásztor pite

A pásztorpite (marhahússal: angolul Cottage pie-nak, bárányhúsos változatát pedig Shepherd’s pie-nak nevezik) – „barokkos” túlzással - a magyar rakott krumpli megfelelője, azonban legalapvetőbb hozzávalóin kívül, mely a krumpli és a darált hús, semmiben nem hasonlítanak egymásra. Ez utóbbi a pásztor pitében – a mi rakott krumplinkkal ellentétben - nem füstölt kolbász formájában, hanem önmagában, zöldséges raguként jelenik meg.

Hozzávalók:

   60-70 dkg marha - sertés darált hús (fele-fele arányban)

   3-4 db közepes sárgarépa

   kevés szárzeller aprítva (kihagyható)

   1-2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma

   4 ek worcester - szósz

   2 ek sűrített paradicsom

   kb fél liter erőleves alaplé

   35 dkg zöldborsó

   4 ek étolaj

   bors, só ízlés szerint

   kb 80 dkg burgonyapüré, melyet reszelt sajt, vaj, kevés tejszín és 2 db tojás sárgájának a hozzáadásával készítsük el

 

Elkészítés:

Az olajon dinszteljük meg a kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az ugyancsak kockára vágott répát is. Ezek után jöhet a darált hús, melyet süssünk össze a zöldségekkel, a worcester - szósszal, a sűrített paradicsommal és a fűszerekkel együtt.

Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt fél óráig főzzük. Az utolsó pár percben vegyük le a fedőt, és a legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.

Egy mély tűzálló tálba kanalazzuk bele a ragut, a tetejére villa segítségével simítsuk rá a burgonyapürét úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.

Az egész így már mehet is a forró sütőbe, ahol magas hőfokon csak addig süssük, amíg a püré teteje enyhén megpirul. (Elhagyható, de a tetejére is szórhatunk reszelt sajtot.)

 

Bizonyára sokak kedvence lesz ez az ízletes, roppanós tetejű ételkülönlegesség.

fotó: biolin.hu

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Pontosítás: a váci gyorsított vonatok egy része áll meg Dunakeszin (2018. 11. 17.)Jó ütemben halad az M2-es gyorsforgalmi út építése (2018. 11. 15.)Dunakeszi: Sikeres a MÁV razziája (2018. 11. 14.)Ács Kristóf ifjúsági Európa- és országos bajnok: Életem az evezésről szól! (2018. 11. 14.)Jávorszky Tudományos Nap a váci kórházban (2018. 11. 14.)Advent Szentendrén (2018. 11. 14.)Dunakeszin emléktáblát avattak a nagy háború hősei előtt tisztelegve (2018. 11. 13.)Dél-koreai fiatalok hozták el karácsony szeretetét Vácra (2018. 11. 13.)Sorban állás helyett foglaljon időpontot a NAV-nál! (2018. 11. 13.)Hazám-díjjal ismerték el dr. Beer Miklós váci megyéspüspök értékteremtő életművét (2018. 11. 13.)Dr. Fűzi József családorvos emberi nagyságát mától utcanév is őrzi (2018. 11. 12.)Rétvári: hétfőn érkezik a bankszámlákra a nyugdíjprémium (2018. 11. 12.)Látni és látszani - ősz (2018. 11. 12.)Napos, enyhe idővel indul a hét (2018. 11. 12.)Több évszázados lengyel-magyar barátság, amit Dunakeszi is erősít (2018. 11. 11.)
| Következő 15 |