">

2017. szeptember 21. csütörtök - Máté Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 02. 07.
Hentes borda, avagy sertésszelet hentes módra

Egy kis fantáziával, a megszokott, jól bevált, szinte elmaradhatatlan hétvégi húsleves, sülthús - rántott hús krumplival kombinált menüsort időnként helyettesíthetjük e pikáns ízű húsétellel, mely nem csak sertésből, hanem szárnyas, vagy marhahúsból is elkészíthető szeletekre, vagy akár vékony csíkokra vágva, mintegy aprópecsenye. A készre főzésre szánt idő húsfajtánként eltérő lehet. Ez a magyaros "ételköltemény", fogyasztójának bizonyára nem okoz majd csalódást.

   Hozzávalók:

   1 kg sertés karaj

   20 dkg sonka

   20 dkg csemegeuborka            

   10 dkg vaj

   4 ek   finomliszt          

   1 fej   vöröshagyma

   1 db   húsleveskocka

   1 tk    mustár               

   1 dl     fehérbor           

   1 ek   metélőhagyma

   1 ízlés szerint só         

   1 ízlés szerint őrölt bors

 

Elkészítés:

A húst felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal meghintem, megforgatom lisztben, és forró vajban kisütöm.

A hagymát félbevágom, felszeletelem, a sonkát (sertés, pulyka, gép stb.) és az uborkát csíkokra vágom, a metélőhagymát felaprítom.

A húsokat sütés után félreteszem, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a bort és a 3 dl forró vízben feloldott leveskockát. Meghintem 1 evőkanál finomliszttel és folyamatos keverés mellett, felforralom.

Beleteszem a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem, és újból felforralom.

Tálalásnál, a hússzeletekre halmozom a sonkás-uborkás mártást, és ízlés szerinti körettel tálalom.

 

a kép illusztráció

recept forrása: tesco.hu

 

 

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Webmester | Közlemény |

© 2017 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása


Legfrissebb hírek

Európai Autómentes Nap (2017. 09. 21.)A folytatásban kissé szeles őszi idő, időnként csapadékkal (2017. 09. 21.)Az ezerarcú művész, újabb válogatás nyílt a Hincz hagyatékból (2017. 09. 21.)Kepes, Varró, Bereményi a Váci Irodalmi Szalonban (2017. 09. 21.)Születés Hete, a családdá válás ünnepe - Vácon első alkalommal (2017. 09. 21.)Karácsonyig elkészülhet a váci mélygarázs (2017. 09. 20.)Tündérország és varázslat a Kőrösiben - Egész éjjel olvastak a diákok (2017. 09. 20.)Ez maga volt a Le-csoda (2017. 09. 19.)Ismét lesz Tökvilág Fesztivál Zebegényben (2017. 09. 19.)Múltidéző fotótárlat (2017. 09. 18.)Óvodásokkal a Gyadai Kalandtúrán (2017. 09. 18.)Kammerer Zoltán: "Jövőre is ott akarok lenni a válogatottban" (2017. 09. 18.)Jövő vasárnapig tart az Ars Sacra fesztivál (2017. 09. 17.)Hidegfront esővel, záporral, zivatarral (2017. 09. 17.)Idén is részt vehet az MTV EMA-n az Invitel egyik ügyfele (2017. 09. 15.)
| Következő 15 |