">

2017. november 21. kedd - Olivér Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!











Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 02. 07.
Hentes borda, avagy sertésszelet hentes módra

Egy kis fantáziával, a megszokott, jól bevált, szinte elmaradhatatlan hétvégi húsleves, sülthús - rántott hús krumplival kombinált menüsort időnként helyettesíthetjük e pikáns ízű húsétellel, mely nem csak sertésből, hanem szárnyas, vagy marhahúsból is elkészíthető szeletekre, vagy akár vékony csíkokra vágva, mintegy aprópecsenye. A készre főzésre szánt idő húsfajtánként eltérő lehet. Ez a magyaros "ételköltemény", fogyasztójának bizonyára nem okoz majd csalódást.

   Hozzávalók:

   1 kg sertés karaj

   20 dkg sonka

   20 dkg csemegeuborka            

   10 dkg vaj

   4 ek   finomliszt          

   1 fej   vöröshagyma

   1 db   húsleveskocka

   1 tk    mustár               

   1 dl     fehérbor           

   1 ek   metélőhagyma

   1 ízlés szerint só         

   1 ízlés szerint őrölt bors

 

Elkészítés:

A húst felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal meghintem, megforgatom lisztben, és forró vajban kisütöm.

A hagymát félbevágom, felszeletelem, a sonkát (sertés, pulyka, gép stb.) és az uborkát csíkokra vágom, a metélőhagymát felaprítom.

A húsokat sütés után félreteszem, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a bort és a 3 dl forró vízben feloldott leveskockát. Meghintem 1 evőkanál finomliszttel és folyamatos keverés mellett, felforralom.

Beleteszem a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem, és újból felforralom.

Tálalásnál, a hússzeletekre halmozom a sonkás-uborkás mártást, és ízlés szerinti körettel tálalom.

 

a kép illusztráció

recept forrása: tesco.hu

 

 

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Webmester | Közlemény |

© 2017 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Téli Ünnepi Napok a váci MIMK-ben (2017. 11. 21.)Adománygyűjtő akció Dunakeszin (2017. 11. 20.)Múlt, Jelen, Jövő
Ötven éves a Dunakeszi Művészeti Iskola (2017. 11. 20.)
Szeles idő, futó záporokkal (2017. 11. 20.)Még szebb és korszerűbb lett a Gyöngyharmat Óvoda (2017. 11. 18.)Dunakeszi: Nyílt hétvége a Gérecz Attila városi Tanuszodában (2017. 11. 18.)Világjáró gödi művészek koncertje vasárnap (2017. 11. 17.)Ma van a koraszülöttek világnapja (2017. 11. 17.)Black friday - fekete péntek (2017. 11. 17.)Elismerés a rászorulók segítőinek (2017. 11. 16.)Vendégünk Székelyudvarhely (2017. 11. 16.)Lakások és üzletek lesznek a Vác Pláza épületében (2017. 11. 15.)Felújították Dunakeszin az első világháborús hadisírokat (2017. 11. 14.)Advent Szentendrén (2017. 11. 14.)Nehogy kidobja az érett banánt, süteményhez ez az igazi! (2017. 11. 14.)
| Következő 15 |