">

2017. július 27. csütörtök - Olga Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!







Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 02. 07.
Hentes borda, avagy sertésszelet hentes módra

Egy kis fantáziával, a megszokott, jól bevált, szinte elmaradhatatlan hétvégi húsleves, sülthús - rántott hús krumplival kombinált menüsort időnként helyettesíthetjük e pikáns ízű húsétellel, mely nem csak sertésből, hanem szárnyas, vagy marhahúsból is elkészíthető szeletekre, vagy akár vékony csíkokra vágva, mintegy aprópecsenye. A készre főzésre szánt idő húsfajtánként eltérő lehet. Ez a magyaros "ételköltemény", fogyasztójának bizonyára nem okoz majd csalódást.

   Hozzávalók:

   1 kg sertés karaj

   20 dkg sonka

   20 dkg csemegeuborka            

   10 dkg vaj

   4 ek   finomliszt          

   1 fej   vöröshagyma

   1 db   húsleveskocka

   1 tk    mustár               

   1 dl     fehérbor           

   1 ek   metélőhagyma

   1 ízlés szerint só         

   1 ízlés szerint őrölt bors

 

Elkészítés:

A húst felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal meghintem, megforgatom lisztben, és forró vajban kisütöm.

A hagymát félbevágom, felszeletelem, a sonkát (sertés, pulyka, gép stb.) és az uborkát csíkokra vágom, a metélőhagymát felaprítom.

A húsokat sütés után félreteszem, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a bort és a 3 dl forró vízben feloldott leveskockát. Meghintem 1 evőkanál finomliszttel és folyamatos keverés mellett, felforralom.

Beleteszem a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem, és újból felforralom.

Tálalásnál, a hússzeletekre halmozom a sonkás-uborkás mártást, és ízlés szerinti körettel tálalom.

 

a kép illusztráció

recept forrása: tesco.hu

 

 

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Webmester | Közlemény |

© 2017 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása


Legfrissebb hírek

Jazzünnep Dunakeszi főterén (2017. 07. 26.)DunArt tárlat a Galériában (2017. 07. 26.)Váci KSE: új koncepció, megfiatalított csapat (2017. 07. 24.)Új tehetségek a Váci NKSE-ben - Interjú Kovács Patríciával (2017. 07. 24.)Hétvégi forgalomkorlátozás az M2-n (2017. 07. 19.)Elektromos töltőállomás létesül Dunakeszin (2017. 07. 19.)Programok sokasága várja a Vigalomra látogatókat (2017. 07. 19.)Itt a kánikula - Másodfokú figyelmeztetés a hőségre (2017. 07. 19.)Megújult Sződliget főtere (2017. 07. 18.)Új vezető a Dunakeszi Járási Hivatal élén (2017. 07. 18.)Rubint Réka megmozgatta a dunakeszieket - Az egészség és a szépség izzadság cseppjei (2017. 07. 17.)Idén Fésűs Éva író lett Vác díszpolgára (2017. 07. 17.)"Aranylányok" Dunakesziről: Lucz Dóra két, Hagymási Réka egy aranyérmet nyert a plovdivi Európa-bajnokságon (2017. 07. 16.)Jön a Cirkuszok Éjszakája (2017. 07. 14.)Vizes vb - Rekordrészvétel a magyarországi világbajnokságon (2017. 07. 14.)
| Következő 15 |