">

2018. április 27. péntek - Zita Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 02. 07.
Hentes borda, avagy sertésszelet hentes módra

Egy kis fantáziával, a megszokott, jól bevált, szinte elmaradhatatlan hétvégi húsleves, sülthús - rántott hús krumplival kombinált menüsort időnként helyettesíthetjük e pikáns ízű húsétellel, mely nem csak sertésből, hanem szárnyas, vagy marhahúsból is elkészíthető szeletekre, vagy akár vékony csíkokra vágva, mintegy aprópecsenye. A készre főzésre szánt idő húsfajtánként eltérő lehet. Ez a magyaros "ételköltemény", fogyasztójának bizonyára nem okoz majd csalódást.

   Hozzávalók:

   1 kg sertés karaj

   20 dkg sonka

   20 dkg csemegeuborka            

   10 dkg vaj

   4 ek   finomliszt          

   1 fej   vöröshagyma

   1 db   húsleveskocka

   1 tk    mustár               

   1 dl     fehérbor           

   1 ek   metélőhagyma

   1 ízlés szerint só         

   1 ízlés szerint őrölt bors

 

Elkészítés:

A húst felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal meghintem, megforgatom lisztben, és forró vajban kisütöm.

A hagymát félbevágom, felszeletelem, a sonkát (sertés, pulyka, gép stb.) és az uborkát csíkokra vágom, a metélőhagymát felaprítom.

A húsokat sütés után félreteszem, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a bort és a 3 dl forró vízben feloldott leveskockát. Meghintem 1 evőkanál finomliszttel és folyamatos keverés mellett, felforralom.

Beleteszem a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem, és újból felforralom.

Tálalásnál, a hússzeletekre halmozom a sonkás-uborkás mártást, és ízlés szerinti körettel tálalom.

 

a kép illusztráció

recept forrása: tesco.hu

 

 

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Volentics Anna újabb európai sikere (2018. 04. 26.)Vác: Megválasztották a város új diákpolgármesterét (2018. 04. 26.)IV. Király Napi Korfball Fesztivál (2018. 04. 26.)Kullancskisokos a gondtalan szabadtéri programokhoz (2018. 04. 26.)Hosszú hétvégi változások, kedvezmények a vasúton (2018. 04. 26.)Dunakeszi: két kilométer hosszú járda épül a Fóti úton (2018. 04. 24.)Átvette országgyűlési képviselői mandátumát dr. Rétvári Bence (2018. 04. 23.)Dunakeszi: Bölcsődék napja 2018 (2018. 04. 23.)Mozdulj Dunakeszi! (2018. 04. 23.)Kora nyarat idéző, helyenként záporokkal kísért meleg idő (2018. 04. 23.)A nyers kristályból lesz a gyémánt (2018. 04. 21.)Vácra érkezett a Lajta Monitor Múzeumhajó (2018. 04. 20.)Egy modernizált cementgyár kulisszái mögé tekinthetnek be a váci lakosok (2018. 04. 20.)Tömegközlekedéssel a Pilisbe (2018. 04. 20.)Folytatódik az M2 bővítése -
Dunakeszi és az M0-ás között lezárják a fővárosba vezető sávokat (2018. 04. 19.)
| Következő 15 |