">

2017. június 23. péntek - Zoltán Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!







Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 02. 07.
Hentes borda, avagy sertésszelet hentes módra

Egy kis fantáziával, a megszokott, jól bevált, szinte elmaradhatatlan hétvégi húsleves, sülthús - rántott hús krumplival kombinált menüsort időnként helyettesíthetjük e pikáns ízű húsétellel, mely nem csak sertésből, hanem szárnyas, vagy marhahúsból is elkészíthető szeletekre, vagy akár vékony csíkokra vágva, mintegy aprópecsenye. A készre főzésre szánt idő húsfajtánként eltérő lehet. Ez a magyaros "ételköltemény", fogyasztójának bizonyára nem okoz majd csalódást.

   Hozzávalók:

   1 kg sertés karaj

   20 dkg sonka

   20 dkg csemegeuborka            

   10 dkg vaj

   4 ek   finomliszt          

   1 fej   vöröshagyma

   1 db   húsleveskocka

   1 tk    mustár               

   1 dl     fehérbor           

   1 ek   metélőhagyma

   1 ízlés szerint só         

   1 ízlés szerint őrölt bors

 

Elkészítés:

A húst felszeletelem, kiklopfolom, sóval, borssal meghintem, megforgatom lisztben, és forró vajban kisütöm.

A hagymát félbevágom, felszeletelem, a sonkát (sertés, pulyka, gép stb.) és az uborkát csíkokra vágom, a metélőhagymát felaprítom.

A húsokat sütés után félreteszem, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom a bort és a 3 dl forró vízben feloldott leveskockát. Meghintem 1 evőkanál finomliszttel és folyamatos keverés mellett, felforralom.

Beleteszem a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem, és újból felforralom.

Tálalásnál, a hússzeletekre halmozom a sonkás-uborkás mártást, és ízlés szerinti körettel tálalom.

 

a kép illusztráció

recept forrása: tesco.hu

 

 

 




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Webmester | Közlemény |

© 2017 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása


Legfrissebb hírek

Tovább tombol a kánikula (2017. 06. 22.)Vác megvásárolta a belvárosban épült mélygarázst (2017. 06. 21.)Múzeumok éjszakája (2017. 06. 21.)Street-art és papírhajók Zebegényben (2017. 06. 21.)Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás! (2017. 06. 21.)Koruk matuzsálemi, ám értékük örök (2017. 06. 20.)Válogathatnak a diákok a nyári munkalehetőségek között (2017. 06. 20.)Képviselőfánk (2017. 06. 20.)Így harcoljon a pollenekkel! (2017. 06. 20.)Galambos Péter váci evezős ismét ezüstérmes (2017. 06. 20.)Szigetelni hitelből is megéri! (2017. 06. 20.)Dunakeszi rendőrök tetten értek két szemetelő férfit (2017. 06. 19.)Küzdelem és győzelem a nyári, váci futófesztiválon (2017. 06. 19.)Gázolt a szobi személyvonat Kismarosnál (2017. 06. 19.)Természetbarát felfedezők Sződligeten (2017. 06. 19.)
| Következő 15 |