">

2017. július 27. csütörtök - Olga Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!







Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 01. 11.
A Császármorzsa - Kaiserschmarren

Az osztrák hüttékben kapható Kaiserschmarren finomabb, mint a hazai porcukros, baracklekváros császármorzsa. A "smarni" az osztrák és bajor paraszti életforma egyik népszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető fogása, emellett állítólag Ferenc József császár egyik kedvence volt, így nevét is róla kapta.

Többféle elkészítési módja ismert, készítik csak lisztből, vagy csak búzadarából, de a kettő kombinációjából is. Persze mindenki a saját receptjére esküszik. Itt most egy csak búzadarás receptjét mutatunk be:

 

Hozzávalók:

 

   kb. 10 dkg búzadara

   2,5 dl tej

   3 tojás

   1 zacskó vaníliás-cukor

   csipetnyi só

   10 dkg cukor

   fél citrom reszelt héja

   mazsola

   50 g vaj

   porcukor és baracklekvár

 

Elkészítés:

A mazsolát áztassuk be. A búzadarát a tejjel egy tálban keverjük össze és pár órán át hagyjuk állni, hogy a dara megszívja magát. Ha megduzzadt hozzákeverjük a három tojás sárgáját, a cukrot, a leszűrt mazsolát, hozzáadjuk a vaníliás-cukrot, a csipetnyi sót, és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjékből habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a masszába. Egy nagy (lehetőleg teflon-) serpenyőben vajat olvasztunk, és beleöntjük a masszát. Folyamatos kevergetés mellett, süssük amíg meg nem pirul kicsit, és szét nem esik kis darabokra. A kész császármorzsát melegen, baracklekvárral és porcukorral meghintve szervírozzuk.

 

 



forrás: sielok.hu

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Webmester | Közlemény |

© 2017 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása


Legfrissebb hírek

Jazzünnep Dunakeszi főterén (2017. 07. 26.)DunArt tárlat a Galériában (2017. 07. 26.)Váci KSE: új koncepció, megfiatalított csapat (2017. 07. 24.)Új tehetségek a Váci NKSE-ben - Interjú Kovács Patríciával (2017. 07. 24.)Hétvégi forgalomkorlátozás az M2-n (2017. 07. 19.)Elektromos töltőállomás létesül Dunakeszin (2017. 07. 19.)Programok sokasága várja a Vigalomra látogatókat (2017. 07. 19.)Itt a kánikula - Másodfokú figyelmeztetés a hőségre (2017. 07. 19.)Megújult Sződliget főtere (2017. 07. 18.)Új vezető a Dunakeszi Járási Hivatal élén (2017. 07. 18.)Rubint Réka megmozgatta a dunakeszieket - Az egészség és a szépség izzadság cseppjei (2017. 07. 17.)Idén Fésűs Éva író lett Vác díszpolgára (2017. 07. 17.)"Aranylányok" Dunakesziről: Lucz Dóra két, Hagymási Réka egy aranyérmet nyert a plovdivi Európa-bajnokságon (2017. 07. 16.)Jön a Cirkuszok Éjszakája (2017. 07. 14.)Vizes vb - Rekordrészvétel a magyarországi világbajnokságon (2017. 07. 14.)
| Következő 15 |