">

2018. február 21. szerda - Eleonóra Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 01. 11.
A Császármorzsa - Kaiserschmarren

Az osztrák hüttékben kapható Kaiserschmarren finomabb, mint a hazai porcukros, baracklekváros császármorzsa. A "smarni" az osztrák és bajor paraszti életforma egyik népszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető fogása, emellett állítólag Ferenc József császár egyik kedvence volt, így nevét is róla kapta.

Többféle elkészítési módja ismert, készítik csak lisztből, vagy csak búzadarából, de a kettő kombinációjából is. Persze mindenki a saját receptjére esküszik. Itt most egy csak búzadarás receptjét mutatunk be:

 

Hozzávalók:

 

   kb. 10 dkg búzadara

   2,5 dl tej

   3 tojás

   1 zacskó vaníliás-cukor

   csipetnyi só

   10 dkg cukor

   fél citrom reszelt héja

   mazsola

   50 g vaj

   porcukor és baracklekvár

 

Elkészítés:

A mazsolát áztassuk be. A búzadarát a tejjel egy tálban keverjük össze és pár órán át hagyjuk állni, hogy a dara megszívja magát. Ha megduzzadt hozzákeverjük a három tojás sárgáját, a cukrot, a leszűrt mazsolát, hozzáadjuk a vaníliás-cukrot, a csipetnyi sót, és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjékből habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a masszába. Egy nagy (lehetőleg teflon-) serpenyőben vajat olvasztunk, és beleöntjük a masszát. Folyamatos kevergetés mellett, süssük amíg meg nem pirul kicsit, és szét nem esik kis darabokra. A kész császármorzsát melegen, baracklekvárral és porcukorral meghintve szervírozzuk.

 

 



forrás: sielok.hu

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

A vezeték nélküli internethasználatot kutatja az Invitel (2018. 02. 20.)A váci rendőrök az állampolgárok segítségét kérik (2018. 02. 20.)Szél Bernadett lakossági fóruma Vácott (2018. 02. 20.)Hószállingózás, havazás jön (2018. 02. 20.)DunArt Téli Galéria (2018. 02. 19.)Téli sportok a Pilisi Parkerdőben (2018. 02. 19.)Pályakarbantartási munkák a Budapest-Szob vasútvonalon (2018. 02. 19.)Közel 6 milliárd forint kormányzati támogatást kapnak a fóti gyerekek (2018. 02. 19.)Legfontosabb a balesetek megelőzése (2018. 02. 17.)Menni vagy maradni: az itt a kérdés! (2018. 02. 17.)Albert Flórián: segíteni jöttem (2018. 02. 16.)Délután gyenge eső, havas eső eshet (2018. 02. 15.)Máig jelentkezhetnek a diákok a tavaszi érettségi vizsgákra! (2018. 02. 15.)Labdarúgótorna Simonffy Botond emlékére (2018. 02. 14.)Választás - Február 17-én kezdődik a hivatalos kampány! (2018. 02. 14.)
| Következő 15 |