2018. február 21. szerda - Eleonóra Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 03. 08.
Zöldséges üvegtészta saláta


Az üvegtészta egy Ázsiában népszerű tésztafajta, amely vékony, akár a cérnametélt, és átlátszó, amikor megfő. A más néven celofántésztát, a kínaiak mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Az élelmiszer glikémiás indexe 33, ami alacsony, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel.
Kalóriaértéke szintén alacsony, tehát nem csak diétázók, hanem fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

A kínaiak több néven is ismerik - fenszi, tungfen -, japánul haruszame, koreaiul tangmjon, a vietnami neve pedig; mien.
Használatos egytálételekben, levesekben, töltött tésztákban is, de salátákban, sőt italokhoz is felhasználják.
Önmagában íztelen tésztaféleség.

Hozzávalók:

2 db közepes kígyóuborka (kb 40 dkg)
1 db közepes sárgarépa (kb 20 dkg)
10 dkg üvegtészta
3 evőkanál világos szójaszósz
3 evőkanál fehérborecet
2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
2 evőkanál olivaolaj

1 liter vizet kevés sóval forraljunk fel. Ha felforrt, öntsük egy tálba, és tegyük bele a tésztát tíz percig duzzadni.
Amíg a tészta duzzad, reszeljük le a fokhagymát, és keverjük össze a hozzávalókkal.
A megtisztított répát hámozzuk meg, az uborkát ne. Mindkettőt karikázzuk fel kb. fél cm-es vastagságúra, majd vágjuk julienne-re.
Ha ez megvan, öntsük rá az ecetes öntetet - ha kevés, adhatunk hozzá a tészta levéből is -, és keverjük össze az időközben kihűlt főtt tésztával.
Ha csípősen jobban szeretjük, kevés chili paprikát is apríthatunk bele.
Legalább egy órán át pihentessük, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.



Frissített!




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

A vezeték nélküli internethasználatot kutatja az Invitel (2018. 02. 20.)A váci rendőrök az állampolgárok segítségét kérik (2018. 02. 20.)Szél Bernadett lakossági fóruma Vácott (2018. 02. 20.)Hószállingózás, havazás jön (2018. 02. 20.)DunArt Téli Galéria (2018. 02. 19.)Téli sportok a Pilisi Parkerdőben (2018. 02. 19.)Pályakarbantartási munkák a Budapest-Szob vasútvonalon (2018. 02. 19.)Közel 6 milliárd forint kormányzati támogatást kapnak a fóti gyerekek (2018. 02. 19.)Legfontosabb a balesetek megelőzése (2018. 02. 17.)Menni vagy maradni: az itt a kérdés! (2018. 02. 17.)Albert Flórián: segíteni jöttem (2018. 02. 16.)Délután gyenge eső, havas eső eshet (2018. 02. 15.)Máig jelentkezhetnek a diákok a tavaszi érettségi vizsgákra! (2018. 02. 15.)Labdarúgótorna Simonffy Botond emlékére (2018. 02. 14.)Választás - Február 17-én kezdődik a hivatalos kampány! (2018. 02. 14.)
| Következő 15 |