2018. június 23. szombat - Zoltán Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!







Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 03. 08.
Zöldséges üvegtészta saláta


Az üvegtészta egy Ázsiában népszerű tésztafajta, amely vékony, akár a cérnametélt, és átlátszó, amikor megfő. A más néven celofántésztát, a kínaiak mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Az élelmiszer glikémiás indexe 33, ami alacsony, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel.
Kalóriaértéke szintén alacsony, tehát nem csak diétázók, hanem fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

A kínaiak több néven is ismerik - fenszi, tungfen -, japánul haruszame, koreaiul tangmjon, a vietnami neve pedig; mien.
Használatos egytálételekben, levesekben, töltött tésztákban is, de salátákban, sőt italokhoz is felhasználják.
Önmagában íztelen tésztaféleség.

Hozzávalók:

2 db közepes kígyóuborka (kb 40 dkg)
1 db közepes sárgarépa (kb 20 dkg)
10 dkg üvegtészta
3 evőkanál világos szójaszósz
3 evőkanál fehérborecet
2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
2 evőkanál olivaolaj

1 liter vizet kevés sóval forraljunk fel. Ha felforrt, öntsük egy tálba, és tegyük bele a tésztát tíz percig duzzadni.
Amíg a tészta duzzad, reszeljük le a fokhagymát, és keverjük össze a hozzávalókkal.
A megtisztított répát hámozzuk meg, az uborkát ne. Mindkettőt karikázzuk fel kb. fél cm-es vastagságúra, majd vágjuk julienne-re.
Ha ez megvan, öntsük rá az ecetes öntetet - ha kevés, adhatunk hozzá a tészta levéből is -, és keverjük össze az időközben kihűlt főtt tésztával.
Ha csípősen jobban szeretjük, kevés chili paprikát is apríthatunk bele.
Legalább egy órán át pihentessük, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.



Frissített!




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2018 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Múzeumok Éjszakája kedvezményesen, a MÁV-val (2018. 06. 22.)Helyszínváltozás! (2018. 06. 22.)Sűrített járatok a Múzeumok éjszakáján (2018. 06. 22.)Hidegfront hoz esős, szeles időt (2018. 06. 22.)Holokauszt megemlékezés (2018. 06. 22.)Közös meccsnézés a Duna-parti strandon (2018. 06. 21.)Béres Alexandrával több százan tornáztak a Katonadombon (2018. 06. 21.)Szentendrei Ister Napok - a Duna ünnepe (2018. 06. 20.)Egyszerűsödik az online jegyvásárlás - A MÁV-START a SimplePay fizetési rendszert használja (2018. 06. 20.)Javítják a kerékpárutat Verőce és Vác között (2018. 06. 19.)Göd: Új kerti pavilon és bográcsozóhely - önkormányzati fejlesztéssel (2018. 06. 19.)E-papír szolgáltatás (2018. 06. 19.)Ökoballagás a dunakeszi Bárdos Iskolában (2018. 06. 19.)Újra Street-art és papírhajók Zebegényben (2018. 06. 18.)Búcsúnapi koncert 2018 (2018. 06. 18.)
| Következő 15 |