2017. november 21. kedd - Olivér Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!











Támogatóink










Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Citromail
» Freemail
» Gmail
» MailBox
» NEXUS


Linkek

» NewsFeed
» Hírkereső
» Extreme Digital
» CoffeeCup
» Femina
» Deluxe
» Harmonet
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2017. 03. 08.
Zöldséges üvegtészta saláta


Az üvegtészta egy Ázsiában népszerű tésztafajta, amely vékony, akár a cérnametélt, és átlátszó, amikor megfő. A más néven celofántésztát, a kínaiak mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Az élelmiszer glikémiás indexe 33, ami alacsony, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel.
Kalóriaértéke szintén alacsony, tehát nem csak diétázók, hanem fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

A kínaiak több néven is ismerik - fenszi, tungfen -, japánul haruszame, koreaiul tangmjon, a vietnami neve pedig; mien.
Használatos egytálételekben, levesekben, töltött tésztákban is, de salátákban, sőt italokhoz is felhasználják.
Önmagában íztelen tésztaféleség.

Hozzávalók:

2 db közepes kígyóuborka (kb 40 dkg)
1 db közepes sárgarépa (kb 20 dkg)
10 dkg üvegtészta
3 evőkanál világos szójaszósz
3 evőkanál fehérborecet
2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
2 evőkanál olivaolaj

1 liter vizet kevés sóval forraljunk fel. Ha felforrt, öntsük egy tálba, és tegyük bele a tésztát tíz percig duzzadni.
Amíg a tészta duzzad, reszeljük le a fokhagymát, és keverjük össze a hozzávalókkal.
A megtisztított répát hámozzuk meg, az uborkát ne. Mindkettőt karikázzuk fel kb. fél cm-es vastagságúra, majd vágjuk julienne-re.
Ha ez megvan, öntsük rá az ecetes öntetet - ha kevés, adhatunk hozzá a tészta levéből is -, és keverjük össze az időközben kihűlt főtt tésztával.
Ha csípősen jobban szeretjük, kevés chili paprikát is apríthatunk bele.
Legalább egy órán át pihentessük, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.



Frissített!




| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Webmester | Közlemény |

© 2017 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Téli Ünnepi Napok a váci MIMK-ben (2017. 11. 21.)Adománygyűjtő akció Dunakeszin (2017. 11. 20.)Múlt, Jelen, Jövő
Ötven éves a Dunakeszi Művészeti Iskola (2017. 11. 20.)
Szeles idő, futó záporokkal (2017. 11. 20.)Még szebb és korszerűbb lett a Gyöngyharmat Óvoda (2017. 11. 18.)Dunakeszi: Nyílt hétvége a Gérecz Attila városi Tanuszodában (2017. 11. 18.)Világjáró gödi művészek koncertje vasárnap (2017. 11. 17.)Ma van a koraszülöttek világnapja (2017. 11. 17.)Black friday - fekete péntek (2017. 11. 17.)Elismerés a rászorulók segítőinek (2017. 11. 16.)Vendégünk Székelyudvarhely (2017. 11. 16.)Lakások és üzletek lesznek a Vác Pláza épületében (2017. 11. 15.)Felújították Dunakeszin az első világháborús hadisírokat (2017. 11. 14.)Advent Szentendrén (2017. 11. 14.)Nehogy kidobja az érett banánt, süteményhez ez az igazi! (2017. 11. 14.)
| Következő 15 |